Guld, Bitcoin eller DeFi: Hur kan investerare säkra sig mot inflation?

admin

Under de senaste 10 åren har Bitcoin gått igenom 20 olika björnmarknader. Börjar det äntligen visa sig?

Bitcoin ( BTC ) skapades i efterdyningarna av finanskrisen 2008 och planerade att lösa problemen som skapades av lös penningpolitik. Kryptovalutans skapare, Satoshi Nakamoto, sa i slutet av 2008 att kryptovalutans utbud ökar "med en planerad mängd" som "inte nödvändigtvis resulterar i inflation."

Kryptovalutans inflationstakt har fastställts och dess cirkulerande utbud är begränsat till 21 miljoner mynt, som förväntas vara utvunna 2140. Då kommer BTC:s inflationstakt att sjunka till noll. Däremot har fiat-valutor inget ändligt utbud och kan skrivas ut för att justera penningpolitiken.

En expansiv penningpolitik, som den som har förts under de senaste åren av de flesta länder i hela världen, syftar till att utöka penningmängden genom att sänka räntorna och se centralbankerna engagera sig i kvantitativa lättnader .

Denna expansiva penningpolitik har länge ansetts leda till högre inflation , definierad som devalveringen av ett betalningsmedel mitt i de stigande kostnaderna för varor och tjänster. I november, Inflationen i USA steg till en 30-årshögsta nivå medan inflationen i euroområdet noterade den högsta siffran på de 25 år som uppgifter om den har sammanställts.

Cointelegraph nådde ut till olika experter inom branschen för kommentarer om dessa siffror, och praktiskt taget alla pekade finger åt expansiv penningpolitik. Chris Kline, Chief Operations Officer och medgrundare av kryptopensioneringsplattformen Bitcoin IRA, talade med Cointelegraph, att inflationen inte är övergående och tvingar människor att "hitta ett alternativ för att skydda sina tillgångar."

Kline noterade att även om guld och fastigheter var starka alternativ tidigare, är fastighetspriserna nu "utanför listorna" medan guld är "otillgängligt för den genomsnittliga amerikanen." Bitcoin, tillade han, är nu en del av den "inflationära säkringsmixen" eftersom dess utbud inte kan manipuleras på samma sätt som utbudet av fiat-valutor kan.

Martha Reyes, forskningschef på kryptovalutabörsen Bequant, påpekade i ett tal med Cointelegraph att marknaden snabbt reagerade på de senaste inflationssiffrorna genom att prissätta potentiella räntehöjningar från centralbanker. För Reyes är "grundorsaken till dessa höga inflationsavläsningar en stor ökning av penningmängden, eftersom biljoner dollar av nya pengar skapades på grund av pandemin."

Historiskt sett har guld använts som ett skydd mot inflation. Bitcoin och andra kryptovalutor har ofta kallats "gold 2.0" eftersom de har egenskaper som kan göra dem till en digital version av ädelmetallen.

Krypto som en lösning mot inflation

Kryptovalutor är kända för sin kraftiga volatilitet, med krascher på upp till 50 % som inträffar under korta tidsperioder även för blue-chip kryptotillgångar. Denna typ av volatilitet har fått många att ifrågasätta om BTC och andra kryptovalutor kan vara en hållbar inflationssäkring.

I ett meddelande som skickats till kunder har strateger vid bankjätten JPMorgan på Wall Street föreslagit att en portföljallokering på 1 % till Bitcoin skulle kunna fungera som en säkring mot fluktuationer i traditionella tillgångsklasser. Miljardärsinvesteraren Carl Icahn har också godkänt BTC som ett skydd mot inflation.

Adrian Kolody, grundare av icke-decentraliserad börs Domination Finance, upprepade Klines åsikter om att Bitcoin skulle vara en lösning på inflationen, men noterade att i kryptovalutaområdet finns det andra sätt att säkra sig mot inflation.

Kolody pekade på den decentraliserade finanssektorn (DeFi) som ett genomförbart alternativ. Han föreslog att genom att använda stablecoins – kryptovalutor med en priskontrollmekanism – och decentraliserade applikationer (DApps), investerare kan "överträffa inflationen" samtidigt som de motstår "riskerna med en spotposition." För att göra detta måste de helt enkelt hitta ett sätt att tjäna ränta på sina stablecoins som skulle ligga över den årliga inflationen. Kolody sa:

"Det bästa sättet att se på det är att krypto ger dig flexibiliteten att ta kontroll över din ekonomi med en mängd olika metoder istället för att vara utlämnad till den federala regeringen."

Reyes noterade att Bitcoin är "mer attraktiv som värdeförråd än andra tillgångar som råvaror", eftersom växande efterfrågan bara kan mötas av stigande priser och inte ytterligare produktion.

Börsens forskningschef tillade att kryptovalutan befinner sig i ett "tidigt stadium av adoption", vilket betyder att den "inte tenderar att ha konsekventa korrelationer med andra tillgångar, och dess prisuppskattning bör komma från halveringscyklerna och nätverkets tillväxt. ”

Bitcoin, tillade hon, är som sådan mer "motståndskraftig mot ekonomiska nedgångar, men vid en kraftig marknadsförsäljning skulle det troligen till en början också påverkas när vissa investerare trimmar sin position över hela linjen."

Tidigare den här månaden tycks Bitcoin visa upp sin potential som en säkring mot inflation som den nådde en ny all-time high i Turkiet när landets fiatvaluta, liran, gick i fritt fall. Andra hävdar att människor i Turkiet skulle ha haft bättre förutsättningar att investera i guld.

Nytta och frihet, eller en arv?

Bitcoin har avsevärt överträffat guldet hittills i år, eftersom det redan har gått upp 94% sedan början av januari. Guld, i jämförelse, sjönk med över 8% under samma period, vilket betyder att det hittills har misslyckats med investerare som satsat på den ädla metallen för att säkra sig mot inflationen.

På kort sikt i Turkiet gjorde den ädla metallen precis vad den behövde göra: Den skyddade människors köpkraft genom att behålla sitt värde medan liran sjönk. Under de senaste 30 dagarna har det till och med presterat bättre än BTC i lira.

Om man zoomar ut är det tydligt att BTC var en mycket bättre satsning, den gick upp 270 % mot fiatvalutan hittills i år jämfört med guldets 70 %. Data visar att investerare bara skulle ha haft bättre chanser att satsa på guld när krisen eskalerade men att BTC i det långa loppet skulle ha varit en bättre satsning.

Om investerare ska välja Bitcoin eller guld som en inflationssäkring, hävdade Kolody att en "Bitcoin och kryptostandard" är ett bättre alternativ till en fiat-valuta eller guldstandarden, och tillade att att vara tillitslös och tillåtslös hjälper krypto att sticka ut.

Detta, sa han, tillåter krypto- och DeFi-strukturer att vara lika kraftfulla som de är, eftersom investerare "inte behöver oroa sig för en politisk galjonsfigur" som kan "kärna" värdet på sina pengar genom att "helt enkelt strypa systemet." Medan han ser guld som en riktig inflationssäkring, är BTC för honom "det tydliga valet:"

"Investerare som försöker bestämma sig för om de ska gå in i BTC eller guld som en inflationssäkring måste fråga sig själva om de vill ha nytta och frihet med sin säkring, eller en äldre tillgång."

Karan Sood, VD och verkställande direktör på Cboe Vest, en kapitalförvaltningspartner till Cboe Global Markets, sa till Cointelegraph att det är värt att notera att Bitcoins relativt begynnande historia har "klippt åt båda hållen tidigare" eftersom det har funnits "perioder där både Bitcoin och inflation har stigit och fallit i takt.”

Sood tillade att Bitcoins inneboende volatilitet har potential att förstärka dessa rörelser. Som ett exempel sa han att om nuvarande inflationsnivåer visar sig vara övergående och faller från sina toppar, kan Bitcoin "också falla brant, vilket utsätter investerare för betydande potentiella förluster."

Som en lösning föreslog Sood att investerare som vill använda BTC för att säkra sig mot inflation kan "gynnas av att komma åt Bitcoin-exponering via en strategi som försöker hantera volatiliteten hos Bitcoin själv."

Yuriy Kovalev, VD och grundare av kryptohandelsplattformen Zenfuse, talade med Cointelegraph, att även om lirans fria fall kunde ha betytt att satsa på guld var ett bra drag, för USA-baserade investerare var det inte det:

"Guld har underpresterat i år, sjunkit med 8,6% mot dollarn medan KPI i USA steg upp 6,2%. Guld misslyckades investerare som satsade på det medan BTC är upp 92,3% hittills från år, vilket belönar de som trodde på det som en säkring."

Reyes medgav att även om Bitcoin erbjuder bättre avkastning mätt med Sharpe-kvoten, kan investerare "vill ha guld i sin portfölj för diversifieringsändamål även om det inte har presterat bra i år."

En diversifierad portfölj kan, åtminstone för mer konservativa investerare, vara en mer förnuftig lösning för att säkra sig mot inflation, eftersom det ännu inte är klart hur Bitcoins pris kommer att röra sig om inflationen fortsätter att stiga.

En grumlig sanning

Huruvida Bitcoin och kryptovalutor i allmänhet erbjuder en bättre lösning för det nuvarande finansiella systemet är inte klart. Till Stephen Stonberg, VD för kryptobörsen Bittrex Global, är en "balanserad kombination av båda systemen vad vi bör sträva efter." Stonberg sa:

"Det finns fördelar med båda modellerna, men Bitcoin och hela den digitala tillgångsekonomin måste integreras ytterligare i det traditionella finansiella systemet om vi vill nå dem som är obankade i världen."

Caleb Silver, chefredaktör för den finansiella informationsportalen Investopedia, sa till Cointelegraph att "sanningen är lerig" när det kommer till att Bitcoin fungerar som en säkring mot inflation.

Per Silver är Bitcoin en relativt ung tillgång jämfört med traditionella inflationssäkringar som guld eller den japanska yenen, och även om den har funktioner som är "viktiga ingredienser i dess uppfattning som en inflationssäkring", påverkar dess vilda prissvängningar dess tillförlitlighet.

För honom måste investerare hålla dess volatilitet under det senaste decenniet i åtanke:

"Det har gått in på 20 distinkta björnmarknader under de senaste tio åren och upplevt en nedgång på 20 % eller mer under nästan 80 % av sin historia. Konsumentpriserna, fram till pandemin, har varit tydligt icke-flyktiga under det senaste decenniet.”

Silver tillade att Bitcoin är en "mycket spekulativ tillgång" även om institutionella investerare har antagit det i mer än två år. Han avslutade med att säga att Bitcoin inte ses som ett förråd av rikedom av de flesta marknadsaktörer "skadar dess trovärdighet som en inflationssäkring."

För att skydda sig mot inflation har investerare en uppsjö av verktyg till sitt förfogande, inte bara Bitcoin. Bara tiden kommer att utvisa vad som fungerar och inte, så en diversifierad portfölj kan vara svaret för vissa investerare. Verktyg till deras förfogande, enligt våra experter, inkluderar BTC, guld och till och med DeFi-protokoll som hjälper dem att överträffa inflationen.

Under de senaste 10 åren har Bitcoin gått igenom 20 olika björnmarknader. Börjar det äntligen visa sig?

Bitcoin ( BTC ) skapades i efterdyningarna av finanskrisen 2008 och planerade att lösa problemen som skapades av lös penningpolitik. Kryptovalutans skapare, Satoshi Nakamoto, sa i slutet av 2008 att kryptovalutans utbud ökar "med en planerad mängd" som "inte nödvändigtvis resulterar i inflation."

Kryptovalutans inflationstakt har fastställts och dess cirkulerande utbud är begränsat till 21 miljoner mynt, som förväntas vara utvunna 2140. Då kommer BTC:s inflationstakt att sjunka till noll. Däremot har fiat-valutor inget ändligt utbud och kan skrivas ut för att justera penningpolitiken.

En expansiv penningpolitik, som den som har förts under de senaste åren av de flesta länder i hela världen, syftar till att utöka penningmängden genom att sänka räntorna och se centralbankerna engagera sig i kvantitativa lättnader .

Denna expansiva penningpolitik har länge ansetts leda till högre inflation , definierad som devalveringen av ett betalningsmedel mitt i de stigande kostnaderna för varor och tjänster. I november, Inflationen i USA steg till en 30-årshögsta nivå medan inflationen i euroområdet noterade den högsta siffran på de 25 år som uppgifter om den har sammanställts.

Cointelegraph nådde ut till olika experter inom branschen för kommentarer om dessa siffror, och praktiskt taget alla pekade finger åt expansiv penningpolitik. Chris Kline, Chief Operations Officer och medgrundare av kryptopensioneringsplattformen Bitcoin IRA, talade med Cointelegraph, att inflationen inte är övergående och tvingar människor att "hitta ett alternativ för att skydda sina tillgångar."

Kline noterade att även om guld och fastigheter var starka alternativ tidigare, är fastighetspriserna nu "utanför listorna" medan guld är "otillgängligt för den genomsnittliga amerikanen." Bitcoin, tillade han, är nu en del av den "inflationära säkringsmixen" eftersom dess utbud inte kan manipuleras på samma sätt som utbudet av fiat-valutor kan.

Martha Reyes, forskningschef på kryptovalutabörsen Bequant, påpekade i ett tal med Cointelegraph att marknaden snabbt reagerade på de senaste inflationssiffrorna genom att prissätta potentiella räntehöjningar från centralbanker. För Reyes är "grundorsaken till dessa höga inflationsavläsningar en stor ökning av penningmängden, eftersom biljoner dollar av nya pengar skapades på grund av pandemin."

Historiskt sett har guld använts som ett skydd mot inflation. Bitcoin och andra kryptovalutor har ofta kallats "gold 2.0" eftersom de har egenskaper som kan göra dem till en digital version av ädelmetallen.

Krypto som en lösning mot inflation

Kryptovalutor är kända för sin kraftiga volatilitet, med krascher på upp till 50 % som inträffar under korta tidsperioder även för blue-chip kryptotillgångar. Denna typ av volatilitet har fått många att ifrågasätta om BTC och andra kryptovalutor kan vara en hållbar inflationssäkring.

I ett meddelande som skickats till kunder har strateger vid bankjätten JPMorgan på Wall Street föreslagit att en portföljallokering på 1 % till Bitcoin skulle kunna fungera som en säkring mot fluktuationer i traditionella tillgångsklasser. Miljardärsinvesteraren Carl Icahn har också godkänt BTC som ett skydd mot inflation.

Adrian Kolody, grundare av icke-decentraliserad börs Domination Finance, upprepade Klines åsikter om att Bitcoin skulle vara en lösning på inflationen, men noterade att i kryptovalutaområdet finns det andra sätt att säkra sig mot inflation.

Kolody pekade på den decentraliserade finanssektorn (DeFi) som ett genomförbart alternativ. Han föreslog att genom att använda stablecoins – kryptovalutor med en priskontrollmekanism – och decentraliserade applikationer (DApps), investerare kan "överträffa inflationen" samtidigt som de motstår "riskerna med en spotposition." För att göra detta måste de helt enkelt hitta ett sätt att tjäna ränta på sina stablecoins som skulle ligga över den årliga inflationen. Kolody sa:

"Det bästa sättet att se på det är att krypto ger dig flexibiliteten att ta kontroll över din ekonomi med en mängd olika metoder istället för att vara utlämnad till den federala regeringen."

Reyes noterade att Bitcoin är "mer attraktiv som värdeförråd än andra tillgångar som råvaror", eftersom växande efterfrågan bara kan mötas av stigande priser och inte ytterligare produktion.

Börsens forskningschef tillade att kryptovalutan befinner sig i ett "tidigt stadium av adoption", vilket betyder att den "inte tenderar att ha konsekventa korrelationer med andra tillgångar, och dess prisuppskattning bör komma från halveringscyklerna och nätverkets tillväxt. ”

Bitcoin, tillade hon, är som sådan mer "motståndskraftig mot ekonomiska nedgångar, men vid en kraftig marknadsförsäljning skulle det troligen till en början också påverkas när vissa investerare trimmar sin position över hela linjen."

Tidigare den här månaden tycks Bitcoin visa upp sin potential som en säkring mot inflation som den nådde en ny all-time high i Turkiet när landets fiatvaluta, liran, gick i fritt fall. Andra hävdar att människor i Turkiet skulle ha haft bättre förutsättningar att investera i guld.

Nytta och frihet, eller en arv?

Bitcoin har avsevärt överträffat guldet hittills i år, eftersom det redan har gått upp 94% sedan början av januari. Guld, i jämförelse, sjönk med över 8% under samma period, vilket betyder att det hittills har misslyckats med investerare som satsat på den ädla metallen för att säkra sig mot inflationen.

På kort sikt i Turkiet gjorde den ädla metallen precis vad den behövde göra: Den skyddade människors köpkraft genom att behålla sitt värde medan liran sjönk. Under de senaste 30 dagarna har det till och med presterat bättre än BTC i lira.

Om man zoomar ut är det tydligt att BTC var en mycket bättre satsning, den gick upp 270 % mot fiatvalutan hittills i år jämfört med guldets 70 %. Data visar att investerare bara skulle ha haft bättre chanser att satsa på guld när krisen eskalerade men att BTC i det långa loppet skulle ha varit en bättre satsning.

Om investerare ska välja Bitcoin eller guld som en inflationssäkring, hävdade Kolody att en "Bitcoin och kryptostandard" är ett bättre alternativ till en fiat-valuta eller guldstandarden, och tillade att att vara tillitslös och tillåtslös hjälper krypto att sticka ut.

Detta, sa han, tillåter krypto- och DeFi-strukturer att vara lika kraftfulla som de är, eftersom investerare "inte behöver oroa sig för en politisk galjonsfigur" som kan "kärna" värdet på sina pengar genom att "helt enkelt strypa systemet." Medan han ser guld som en riktig inflationssäkring, är BTC för honom "det tydliga valet:"

"Investerare som försöker bestämma sig för om de ska gå in i BTC eller guld som en inflationssäkring måste fråga sig själva om de vill ha nytta och frihet med sin säkring, eller en äldre tillgång."

Karan Sood, VD och verkställande direktör på Cboe Vest, en kapitalförvaltningspartner till Cboe Global Markets, sa till Cointelegraph att det är värt att notera att Bitcoins relativt begynnande historia har "klippt åt båda hållen tidigare" eftersom det har funnits "perioder där både Bitcoin och inflation har stigit och fallit i takt.”

Sood tillade att Bitcoins inneboende volatilitet har potential att förstärka dessa rörelser. Som ett exempel sa han att om nuvarande inflationsnivåer visar sig vara övergående och faller från sina toppar, kan Bitcoin "också falla brant, vilket utsätter investerare för betydande potentiella förluster."

Som en lösning föreslog Sood att investerare som vill använda BTC för att säkra sig mot inflation kan "gynnas av att komma åt Bitcoin-exponering via en strategi som försöker hantera volatiliteten hos Bitcoin själv."

Yuriy Kovalev, VD och grundare av kryptohandelsplattformen Zenfuse, talade med Cointelegraph, att även om lirans fria fall kunde ha betytt att satsa på guld var ett bra drag, för USA-baserade investerare var det inte det:

"Guld har underpresterat i år, sjunkit med 8,6% mot dollarn medan KPI i USA steg upp 6,2%. Guld misslyckades investerare som satsade på det medan BTC är upp 92,3% hittills från år, vilket belönar de som trodde på det som en säkring."

Reyes medgav att även om Bitcoin erbjuder bättre avkastning mätt med Sharpe-kvoten, kan investerare "vill ha guld i sin portfölj för diversifieringsändamål även om det inte har presterat bra i år."

En diversifierad portfölj kan, åtminstone för mer konservativa investerare, vara en mer förnuftig lösning för att säkra sig mot inflation, eftersom det ännu inte är klart hur Bitcoins pris kommer att röra sig om inflationen fortsätter att stiga.

En grumlig sanning

Huruvida Bitcoin och kryptovalutor i allmänhet erbjuder en bättre lösning för det nuvarande finansiella systemet är inte klart. Till Stephen Stonberg, VD för kryptobörsen Bittrex Global, är en "balanserad kombination av båda systemen vad vi bör sträva efter." Stonberg sa:

"Det finns fördelar med båda modellerna, men Bitcoin och hela den digitala tillgångsekonomin måste integreras ytterligare i det traditionella finansiella systemet om vi vill nå dem som är obankade i världen."

Caleb Silver, chefredaktör för den finansiella informationsportalen Investopedia, sa till Cointelegraph att "sanningen är lerig" när det kommer till att Bitcoin fungerar som en säkring mot inflation.

Per Silver är Bitcoin en relativt ung tillgång jämfört med traditionella inflationssäkringar som guld eller den japanska yenen, och även om den har funktioner som är "viktiga ingredienser i dess uppfattning som en inflationssäkring", påverkar dess vilda prissvängningar dess tillförlitlighet.

För honom måste investerare hålla dess volatilitet under det senaste decenniet i åtanke:

"Det har gått in på 20 distinkta björnmarknader under de senaste tio åren och upplevt en nedgång på 20 % eller mer under nästan 80 % av sin historia. Konsumentpriserna, fram till pandemin, har varit tydligt icke-flyktiga under det senaste decenniet."

Silver tillade att Bitcoin är en "mycket spekulativ tillgång" även om institutionella investerare har antagit det i mer än två år. Han avslutade med att säga att Bitcoin inte ses som ett förråd av rikedom av de flesta marknadsaktörer "skadar dess trovärdighet som en inflationssäkring."

För att skydda sig mot inflation har investerare en uppsjö av verktyg till sitt förfogande, inte bara Bitcoin. Bara tiden kommer att utvisa vad som kommer att fungera och inte, så en diversifierad portfölj kan vara svaret för vissa investerare. Verktyg till deras förfogande, enligt våra experter, inkluderar BTC, guld och till och med DeFi-protokoll som hjälper dem att överträffa inflationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Nicholas hälsningar: Ordspråk för Facebook, WhatsApp och Co.

Julsäsongen går in i sin första heta fas. St. Nicholas Day är här! För att du ska kunna lämna några passande ord till dina vänner, släktingar och bekanta hittar du nedan en översikt över St Nicholas-hälsningar som kan skickas via SMS, WhatsApp och Facebook.

Subscribe US Now