6 sätt att läsa filer i PHP, med strängar, array och mer

digitateam

Välkommen till en handledning om hur man läser filer i PHP. Ja, det stämmer, hur svårt kan det vara att läsa filer i PHP? Du kommer att bli förvånad… Det är inte så enkelt som vissa kanske tror.


Det finns flera sätt att läsa filer i PHP:


Läs filen i en sträng

$contents = file_get_contents(“FIL”);

Läs filen till en array $array = file(“FILE”);

Använd cURL för att hämta en fil från en annan server. $curl = curl_init(“http://site.com/”); curl_setopt($curl, CURLOPT_RETTRANSFER, 1); $date = curl_exec($curl); curl_close($curl);

Öppna en filström och läs rad för rad. $stream = fopen(“FIL”, “r”); while(($line=fgets($handle))!==false) { echo $line; } Läs och avsluta direkt readfile(“FILE”);

Ladda upp en fil direkt i inkluderingsskriptet “FILE”; kräver “FILE”;

Det här är en snabb genomgång av vanliga metoder, men vi ska gå igenom några exempel i den här guiden.

1) LÄS FILEN I EN SÄNG


1-fil-till-sträng.php

Det är inte mycket raketvetenskap inblandat här, observera bara att file_get_contents() kan få innehållet i en fil eller en URL. Även om det här är enkelt, var försiktig så att du inte läser stora filer med detta… Du kommer att stöta på ett “tomt minne”-fel och eventuellt orsaka några problem på servern.

2) LÄS FILEN I EN ARRAY


2-file-to-array.php

Det här är ännu en singel. Men istället för en vanlig sträng kommer file() att läsa en array, där varje element är en annan rad. Notera igen, försök inte läsa stora filer med detta.

3) KURLHÄMTA


3-curl.php

CURL står för “klient-URL” och i lekmannatermer “server-till-server-anrop”. Några av er kanske tänker – vad fan, är inte detta ett omvägande sätt att göra file_get_contents()? Tja, nej. CURL erbjuder faktiskt många alternativ och kontroller – Du kan till och med hämta filer från en FTP-server.

4) LÄS FILEN RAD FÖR RAD


4 rad för rad.php

Alla tre metoderna ovan stöter på ett minnesproblem när man hanterar stora filer. Så för att hantera det problemet kan vi använda fgets() och läsa rad för rad istället.

5) FIL STRÖM


5-file-stream.php

Denna nästa metod skiljer sig lite från resten. Istället för att läsa en fil i strängar och arrayer, matar den ut den direkt. Mycket användbart när du försöker tvinga en nedladdning eller överföra stora filer.

6) INKLUDERA y KRÄV


6-include-require.php


Projekt

Bokning gratis bokningsmotor

Recipetor - verktyg för hantering av kök, recept och leverantörerClick to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Är AI sexistisk? Ett genusperspektiv inom robotik och artificiell intelligens

Arbeta för utvecklingen av mer inkluderande, rättvis och rättvis teknik I sin artikel ger Maria Antonia Huertas Sánchez från UOC – Universitat Oberta de Catalunya en förklaring till varför vi bör införliva en genusvision inom robotik och artificiell intelligens genom att kombinera begreppet epistemologi med […]

Subscribe US Now