Varför vi aldrig kommer att tvinga våra studenter att studera på heltid

digitateam

Att göra möjligheter tillgängliga för alla som vill omskola sig inom kodningssektorn behöver uppgå till mer än mångfaldsbetalningar eller rabatter. Det finns mycket goda skäl till att jag grundade den här verksamheten med deltidsinlärning i hjärtat av det vi gör.

Vi känner alla till idén som ofta upprepades om att förändra eller utvecklas i din karriär. Vi får höra att om du vill komma dit du vill vara måste du göra uppoffringar – oavsett om det är tid, pengar eller på andra områden i ditt liv.

Det är allt mycket bra upp till en punkt antar jag, men nuförtiden – när vi fortfarande inte är ute ur den ekonomiska stormen av en global pandemi – vem har bokstavligen råd att tänka så om sin egen framtid?

Hushållens budgetar är ofta oerhört snäva, med stigande hyror och nödvändiga räkningar, lågavlönat arbete och anställningsotrygghet är lika hög. Att ge upp sitt jobb bara för att studera kodning på heltid, även om du är ganska säker på att du kommer att få ett relevant jobb i slutet av det, är inte för de svagsinnade.

Jag vet att det finns många talanger där ute som verkligen skulle kunna dra nytta av att gå med i en så blomstrande sektor skulle verkligen hjälpa till att plugga den digitala kompetens som detta land har. Alla i kodningsbranschen behöver verkligen stödja denna talang och uppmuntra människor som vill ansluta sig till sektorn att ta det steget.

Omskolning kan vara svaret för dem. Men när du tittar på de flesta alternativen där ute, finns det ett enormt hinder att komma över – att satsa på en kurs som kräver heltidstimmar, vilket innebär att du avstår från din inkomstkälla, för att inte tala om möjligheten att bli skuldsatt för att finansiera din studier.

Jag vet genom egen erfarenhet att det inte är lätt att göra den typen av engagemang för blivande yrkeskurselever. Det är inte alla som är lätta när de börjar.

När jag bestämde mig för att ta en examen hade jag inte råd att sluta mitt jobb för att studera på heltid, så jag fick min kandidatexamen genom en kvällskurs, vilket innebar att jag kunde fortsätta få lön och studera på egen hand tid – även om jag gjorde detta var jag fortfarande tvungen att hitta den bästa delen av £7 500 för mina kursavgifter.

Jag har aldrig glömt detta – hur stor skillnad det gjorde för mitt liv och mina arbetsmöjligheter.

Det var därför jag, när jag startade The Developer Academy, byggde in denna princip i våra företagsvärderingar – att våra studenter alltid kommer att ha flexibiliteten att kunna anpassa sina studier runt sitt arbete och sitt liv. Istället för att erbjuda mångfaldsrabatter som vissa av våra konkurrenter, erbjuder vi minst en gratis plats på var och en av våra kurser i mjukvaruutvecklare och datavetenskap till någon som kan vara missgynnad på annat sätt. Vi tycker att det är ett mer rättvist sätt att gå promenaden, samt pratar snacket om att omfamna mångfald.

Next Post

Hur skulle en karriär som datavetare kunna se ut?

Data Scientist är ett fascinerande, men ändå komplext jobb som innebär att analysera och tolka viss digital data. I grund och botten handlar datavetenskap om att använda data för att skapa så stor påverkan som möjligt för ett visst företag. Som datavetare kommer du att hitta vissa mönster i statistiken […]

Subscribe US Now