Kan jag också kringgå Office-aktivering? Vi visar dig alla juridiska alternativ och förklarar varför aktivering kan vara vettigt och hur du kan klara dig utan Microsoft Office-aktivering på lång sikt.

Förbigå Office-aktivering

Du kan använda Microsoft Office gratis i två versioner utan aktivering:

Ladda ner en testversion av Microsoft Office och använd den under den angivna perioden. Detta är vanligtvis begränsat till 30 eller 60 dagar. Om du vill använda Office längre, men inte kan eller vill aktivera det, finns det ett gratis alternativ: Använd onlineversionen av Microsoft Office. Apparna som erbjuds inkluderar Word, Excel och PowerPoint. Allt du behöver är ett Microsoft-konto och en internetanslutning.

Varför aktivera Office ändå?

Funktionerna för testversionen av Microsoft Office kommer att begränsas efter att provperioden har löpt ut. Onlineversionen erbjuder bara grundläggande funktioner. Det betyder att om du vill använda alla funktioner kan du inte undvika aktivering.

Antingen tecknar du ett abonnemang på "Office 365", som du betalar månadsvis och löpande, eller så köper du en engångslicens för till exempel "Office 2019". Denna kan då även användas permanent. För privata användare rekommenderar vi att du köper en engångslicens så att du inte behöver betala igen varje månad. För företag kan dock prenumerationen "Office 365" vara värt besväret. Här kan du köpa båda versionerna av Microsoft Office.

Var uppmärksam på produktrecensioner. Bedragare som skickar in en ogiltig aktiveringsnyckel gömmer sig ofta bakom billiga erbjudanden. Om du sedan vill klaga på programvaran kan du inte längre nå säljaren.

Om du redan har en Office-nyckel kan du läsa upp den eller ändra den.

Gratis alternativ till "Office 2019" och "Office 365"

De flesta funktionerna i Microsoft Office kommer också med gratis Office-varianter. Du behöver inte aktivera något här. Vi rekommenderar programvaran med öppen källkod LibreOffice. Både filtillägg med öppen källkod (ODT, ODF, …) och officiella Microsoft Office-filtillägg (DOC, DOCX, XLS, XLSX, …) stöds. Det betyder att de dokument som skapas är kompatibla mellan de olika Office-varianterna.

"LibreOffice Writer" med "Registrera användargränssnitt". Bild: GIGA

I "LibreOffice Writer" under menyn " Visa "> " Användargränssnitt " kan du aktivera objektet " I flikar " för att få en slags meny meny som liknar "Microsoft Word".

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *