Teslas första mobiltelefon: Vi behöver fortfarande en så genialisk smartphone

admin

Tesla tillverkar e-bilar och inte mobiltelefoner – så vitt detta torde vara känt. Men måste det vara så även i framtiden? Elon Musk har redan startat några galna start-ups och i slutändan även implementerat galna idéer, en telefon skulle vara nästan "normal" där. När vi tittar på detta utkast kan vi bara utbrista: Vi saknar fortfarande något sådant i vårt erbjudande.

Tesla tillverkar elbilar och inte mobiltelefoner – så vitt detta torde vara känt. Men måste det vara så även i framtiden? Elon Musk har redan startat några galna start-ups och i slutändan även implementerat galna idéer, en telefon skulle vara nästan "normal" där. När vi tittar på detta utkast kan vi bara utbrista: Vi saknar fortfarande något sådant i vårt erbjudande.

Första smartphone från Tesla: Idén till mobiltelefonkonceptet

Vad händer om Tesla byggde en smartphone ? Hur skulle en sådan enhet vilja vinna kunder och hur skulle det se ut för Apples iPhone? För tillfället bara en hypotetisk fråga , svaret på vilken är extremt spännande. Designern Antonio De Rosa, som redan har ritat några geniala Apple-designer tidigare, har funderat på detta.

Hans grundidé: En smartphone från Tesla kunde och skulle förmodligen föra samman Elon Musks produktvärld , precis som Apple ser iPhone som en länk till andra Apple-produkter och tjänster. Detta skulle faktiskt kunna fungera, trots allt är Tesla-kunder lika fulla av passion som Apple-fans… Tesla har länge varit en sekt, inte bara en e-bilstillverkare.

De uppenbara egenskaperna hos den möjliga Tesla-smarttelefonen

Och så skulle "Tesla Model Pi" också vara i centrum för Mr Musks extravaganta produkter. Låt oss ta en titt …

E-bilskontroll: Uppenbarligen ska Tesla-smarttelefonen också kunna styra sin egen e-bil från företaget med samma namn, inklusive allt från luftkonditionering till nyckelfunktioner. Inte överraskande än så länge.

Neuralink-anslutning: Nu går det verkligen av. Med "Neuralink" har Tesla-grundaren sedan 2016 utvecklat och arbetat med ett så kallat hjärn-dator-gränssnitt, en enhet som etablerar kommunikation mellan den mänskliga hjärnan och en dator. Nåväl, en av dem kan komma i form av denna smartphone.

Appanslutning för eldkastaren: Om du har glömt, bör Musks ”Boring Company” vara känt för att sälja en specialutvecklad eldkastare. I framtiden skulle den kunna anpassas med en lämplig app på Tesla-smarttelefonen.

Starlink-antenn: Med Starlink tillhandahåller Musk höghastighetsinternet via satellit. Hittills har dock en separat antenn krävts för detta. Men vad händer om detta redan var inbyggt i smarttelefonen i miniatyrform?

Marscoin Mining: Naturligtvis , med Tesla-smarttelefonen kan du också bryta kryptovalutan "Marscoin" direkt. Det sistnämnda har inget direkt med Elon Musk och Tesla att göra, men Space X-grundaren är ett tydligt fan av den röda planeten. FYI: Den speciella kryptovalutan används för att finansiera uppdrag till Mars – så exakt Mr. Musks grej.

Astrofotografi: Och naturligtvis skulle Carl Zeiss kamerasystem vara så enastående att det skulle vara idealiskt för astrofotografering. Trogen mottot: "Till oändligheten och mycket längre."

Och vad mer skulle en Tesla-smarttelefon erbjuda? Visst, solceller är en självklarhet och ultraljudsfingeravtryckssensorer i displayen är inte längre science fiction. För operativsystemet skulle du förmodligen ta en Android-understruktur utan vidare, du behöver inte uppfinna hjulet en andra gång.

Tesla-chefen är redan en galen hund:

Slutsats …

Vår bedömning: Även om det bara är en galen idé för tillfället , skulle en Tesla-smarttelefon hitta kunder . Definitivt bland Tesla-förarna, men kanske skulle den ena eller andra Apple- och Samsung-användaren vända sig om och köpa rätt elbil senare. En win-win situation för Mr. Musk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Ny ProShares Metaverse ETF för att spåra Apple, Meta, Nvidia

I slutet av november började två kanadensiska metaverse-ETF:er handlas på Torontobörsen samma dag.

ProShares, det första företaget i USA att lansera en Bitcoin ( BTC ) börshandlad fond (ETF), dyker in i metaverse när de nu planerar att lansera en ny metaverse-fokuserad ETF.

ProShares på tisdag sparade med den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) för en ETF med fokus på metaversumet, kallad ProShares Metaverse Theme ETF.

Godkännas av SEC, kommer den föreslagna ETF följa utvecklingen för den Solactive Metaverse tema index (SOMETAV), som består av företag som tillhandahåller eller nyttjar metaversumet relaterad teknik, inklusive databehandling och metaversumet anordningar, ETF prospektet läser .

Indexet inkluderar amerikanska företag som är noterade på New York Stock Exchange eller Nasdaq Stock Market och uppfyller vissa krav på börsvärde och likviditet, säger ProShares. Elektronikjättar som Apple och Nvidia samt sociala medier som Meta Platforms, eller tidigare Facebook, är enligt uppgift bland indexets toppkomponenter.

ProShares metaverse ETF-anmälan kommer mitt i globala företag som i allt högre grad ger sig in i branschen för metaverse och nonfungible tokens (NFT).

Den 29 november började två kanadensiska företag, Evolve Funds Group och Horizons ETFs Management, att handla sina metaverse ETF:er på Toronto Stock Exchange. I likhet med ProShares Metaverse Theme ETF är Horizons Global Metaverse Index ETF spårning SOMETAV.

Relaterat: Virtuellt land i metaversen dominerade NFT-försäljningen den senaste veckan

Metaverse har blivit alltmer en av de största tekniktrenderna under 2022, mitt i att Facebook officiellt tillkännagav sin metaverse-strategi genom att omprofilera sin produkt till Meta i oktober. Konceptet för Metaverse är baserat på en virtuell onlinemiljö med ett brett utbud av funktioner som kommunikation, spel, handel med digitala samlarföremål och NFT, delta i evenemang och annat, underlättat via vanliga enheter eller virtuella och augmented reality-headset.

Enligt en studie av Reports and Data var den globala metaversemarknaden värd 48 miljarder USD 2020 och förväntas nå 872 miljarder USD 2028, vilket ger en intäkt med en sammansatt årlig tillväxttakt på 44 %.

Subscribe US Now