Intel har det snabbaste laptopchippet igen: måste Apple reagera nu?

admin

Apples M1 Max har hittat sin herre, enligt det senaste tillkännagivandet från Intel. Men vad betyder detta egentligen, måste iPhone-tillverkaren reagera direkt? En kort bedömning.

Apples M1 Max har hittat sin herre, enligt det senaste tillkännagivandet från Intel. Men vad betyder detta egentligen, måste iPhone-tillverkaren reagera direkt? En kort bedömning.

Intel presenterar den 12:e generationen av mobila kärnprocessorer och påstår sig ha den snabbaste CPU:n i denna klass med flaggskeppschippet Intel Core i9-12900HK (källa: Intel via MacRumors). Ergo: Apples M1 Max från nuvarande MacBook Pro med 16-tumsskärm är utklassad och måste backa. En direkt jämförelse av siffror visar också hur Intel kunde ha gjort detta.

Intels nya mobilchip slår Apples M1 Max

Den nya Core i9 har 14 datorkärnor (6 högpresterande kärnor och 8 effektivitetskärnor), Apples M1 Max har å andra sidan bara 10 av dem (8 högpresterande kärnor och 2 effektivitetskärnor) och Intel-processorn accelererar upp till 5 GHz i värsta fall. Så det är knappast förvånande att Intel är snabbare med denna "chunk" i vissa situationer. Detta är också tydligt i följande benchmark-grafik som Intel distribuerar under tillkännagivandet:

Intressant: Grafiken hävdar att nya Core i9 uppnår en högre prestanda per watt än M1 Max-chippet – Apples tidigare "killer-argument". Intel bekräftar också uttryckligen detta för sina kollegor från MacRumors:

"Specrate 2017 Integer n-copy data är ett bra riktmärke som vi använder för att mäta flertrådsprestanda hos klienter. Våra data visar att Core i9-12900HK har bättre prestanda per watt än M1 Max-processorn i detta test."

Vad betyder detta, måste Apple reagera?

Frågan uppstår: Måste Apple reagera omedelbart? Det korta och tydliga svaret: nej . Den kortsiktiga prestandafördelen är bara en sida av myntet, eftersom Intels nya chip når rätt plats i slutändan. Strömförbrukningen kan vara upp till 115 watt, vilket är betydligt mer än vad M1 Max-chippet någonsin använder. Inte direkt idealisk för den termiska belastningen på bärbara datorer som MacBook Air och MacBook Pro. Med andra ord, i det långa loppet är Apples chip med största sannolikhet det bättre valet för mobilanvändare, absolut hastighet är inte allt.

Fortfarande förstavalet för mobilanvändare, nuvarande MacBook Pro:

Apple måste därför allt annat än frukta Intels motattack, förmodligen också för att de redan har nästa ess i rockärmen. Om bara några månader bör den kaliforniska tillverkaren presentera nästa generation av sina egna processorer, M2, som återigen borde sätta Intel i kapplöpningen om bättre prestanda per watt. Apple behöver alltså inte slå tillbaka omedelbart, men det kommer det ändå snart. Så Intel kommer inte att kunna vila på sina lagrar för länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Kevin O'Leary-stödda WonderFi köper Bitbuys moderbolag för 162 miljoner USD

WonderFi, med stöd av den kanadensiske miljardären Kevin O'Leary, vill öka sitt fotavtryck i Kanada med förvärvet av den reglerade kryptobörsen Bitbuy.

Den Kevin O'Leary-stödda plattformen för decentraliserad finans (DeFi) WonderFi Technologies ökar sitt fotavtryck i Kanada genom att köpa den första reglerade kryptobörsen i landet.

WonderFi gick med på att betala närmare 206 miljoner kanadensiska dollar (162 miljoner dollar) för att förvärva First Ledger Corp., moderbolaget till BitBuy. WonderFi siktar på att bli en end-to-end konsumentplattform för krypto och DeFi, enligt det officiella tillkännagivandet .

Bitbuy grundades 2016 och blev en fullt reglerad kryptobörs i Kanada efter att ha blivit licensierad av Ontario Securities Commission i november förra året. Plattformen har över 375 000 användare som omsatte mer än 3,4 miljarder dollar. Tillkännagivandet säger att Bitbuy genererade över 24 miljoner dollar i intäkter under de tolv månaderna som slutade den 30 september 2021.

Transaktionsdetaljerna avslöjade att WonderFi skulle finansiera förvärvet genom att emittera 70 miljoner nya aktier och betala 15,7 miljoner dollar i kontanter i förskott och 23 miljoner dollar i uppskjutna kontanter via en återköpsnota som förfaller inom 12 månader. "WonderFi kommer att behålla i stort sett alla nuvarande Bitbuy-anställda och ingå anställningsavtal med nyckelmedlemmar i ledningsgruppen", lyder meddelandet.

Relaterat: Binance får grönt ljus från Kanada och Bahrain

WonderFis vd Ben Samaroo betonade vikten av en licensierad marknadsplats som en inkörsport till den digitala tillgångsekonomin:

"Integrationen av Bitbuys produktsvit kommer att accelerera och utöka räckvidden och omfattningen som WonderFi kan erbjuda marknaden, och kommer att driva långsiktig tillväxt och värde för företaget."

Kevin O'Leary, en före detta Bitcoin ( BTC ) kritiker som vände sig till en kryptoförespråkare, kommenterade att förvärvet skulle göra det möjligt för två team att "ha bandbredd, tillgångar och licenser för att tillhandahålla en institutionell kvalitet kompatibel kryptoplattform till investerare som är intresserade av exponering. till centraliserade och decentraliserade finansiella tjänster.”

I en exklusiv intervju med Cointelegraph sa Shark Tank- kändisen att om stablecoin-reglerna blir mer exakta, skulle han vara redo att öka sina kryptotilldelningar upp till 20%. O'Leary är mer intresserad av de amerikanska dollarbundna stabila mynten eftersom han ser dem som ett effektivt skydd mot stigande inflationsnivåer.

Subscribe US Now