Instagram och Facebook kommer att tillåta dig att dölja likes på dina bilder

digitateam

Från och med nu kommer det sociala nätverket Facebook att låta sina användare dölja antalet “gilla” deras bilder får. Denna funktion har varit i testfasen sedan början av 2019 i vissa territorier och kommer nu att implementeras över hela världen, vid en tidpunkt då pandemin börjar kontrolleras och i många länder börjar något som liknar normaliteten återhämta sig.

Som förklarats av de ansvariga för det sociala nätverket, syftar funktionen till att dämpa den oro eller skam som vissa användare kan känna om deras bidrag inte får tillräcklig uppskattning, särskilt när det gäller influencers och andra profiler vars offentliga image utvecklas tack vare detta typ av nätverk socialt. Instagram kommer att fortsätta visa antalet gilla-markeringar varje publikation får som standard, men det kan frivilligt inaktiveras efter användarens gottfinnande. Det bör också noteras att det kommer att vara tillåtet att dölja “gilla” endast för vissa bilder och inte på ett generaliserat sätt.

Facebook-användare kommer också att kunna gömma dessa siffror i inläggen de gör på det sociala nätverket. Dessutom kommer det också att vara möjligt att dölja räknaren för antalet “gilla” i alla tredjepartsinlägg som applikationen visar, för att undvika frestelsen att jämföra siffrorna med andra användares.

De ansvariga har förklarat att “Det vi hörde efter de första testerna av användare och experter var att det var fördelaktigt för vissa att inte se dessa siffror och irriterande för andra, särskilt eftersom vissa använder dessa mätvärden för att få en uppfattning om vad som är trendigt eller populärt “. Detta skulle vara anledningen till att Facebook i slutändan har beslutat att implementera det som ett frivilligt alternativ för alla användare istället för att ta ett slutgiltigt beslut som påverkar alla.

Next Post

Stora, små och dynamiska visningsportar eller visningsportar

Vad är nytt i viewport management Nyligen har det skett några ändringar i viewport eller viewport-enheter. Nyheterna -som är en del av nivå 4 CSS-värden och enhetsspecifikation – definierar flera visningsportstorlekar: den stora, den lilla och den dynamiska vyporten (stor, liten […]

Subscribe US Now