GTA 5 E&E Pre-Load är här; Filstorlekar avslöjade

Mark Brown

Vi kommer närmare och närmare lanseringen av Grand Theft Auto 5 Expanded & Enhanced, det hyperlyckade spelets senaste återutgivning på de nyaste konsolerna. Expanded and Enhanced markerar också att GTA Online delas upp i sin egen grej. Efter preliminära rapporter har vi nu officiella nedladdningsstorlekar eftersom förladdning går live för förbeställda kunder.

Om du har förbeställt GTA 5 Expanded and Enhanced kan du börja ladda ner spelfilerna både på PlayStation 5 och Xbox Series X|S just nu. Rockstar har gjort alternativet tillgängligt tillsammans med sitt preliminära rabattprissystem för de nya utgåvorna, vilket gör det möjligt för spelare att köpa E&E och den fristående Online till reducerad kostnad.

GTA 5 E&E Pre-Load är här;  Filstorlekar avslöjade

Det fulla priset, som kommer in senare, kommer att vara $39,99 (som läckt igår) för hela spelet inklusive enspelarupplevelsen, och $19,99 för bara den fristående GTA Online-utgåvan. PlayStation 5-spelare kan behålla den fristående versionen av Online gratis under de första tre månaderna, och alla andra alternativ är också rabatterade just nu. Observera att när du köper den fullständiga utökade och förbättrade versionen ingår även onlineåtkomst.

Så hur mycket lagringsutrymme behöver du avsätta för din återgång till ett Los Santos med högre upplösning? På PlayStation 5 kommer nedladdningsstorleken för spelet att vara 87 GB, medan du på Xbox Series X|S ser på kraftigare 94 GB. Få försprånget med förladdningsräkning!

Du kan också överföra framsteg i berättelseläget genom att ladda upp ett sparat spel till Rockstar Social Club, med onlineförloppsöverföringar när spelet startar. Om du migrerar din onlinekaraktär får du några gratisbitar. Alla dessa versioner av E&E är digitala, även om en fysisk version också kommer att lanseras senare i år.

Rabatterna Rockstar tillämpar på den nya lanseringen – en udda tidpunkt att sänka priset på ett spel, vanligtvis – stämmer överens med varför det fulla priset för E&E kommer att vara lägre än de förväntade $60 eller $70. Huvudmålet här är att få en större publik, eftersom den primära intäktsströmmen kommer från Shark Card-köp – och ju fler som spelar online, desto fler kommer att köpa mikrotransaktioner.

Att undvika ytterligare en hackerkris, som GTA Online redan gick igenom under PS3- och Xbox 360-eran, är troligen den enda faktorn som hindrar Online från att bli helt gratis att spela; det draget skulle definitivt öka spelarantalet, men det skulle bjuda in en dålig publik också. Man kan inte precis säga att Online kämpar med en låg befolkning heller.

I vilket fall som helst, när Expanded and Enhanced väl är ute och Online är befriad från sina berättelselägesbilagor, kanske vi kan gå vidare och göra allvar med den uppföljaren som Rockstar äntligen har erkänt officiellt – fandomen verkar verkligen redo.

GTA 5 Expanded & Enhanced släpps den 15 mars.

Next Post

WWW-koderna som läggs ut på auktion delas ut för nästan 4,6 miljoner euro

Den brittiske ingenjören Tim Berners-Lee, skaparen av World Wide Web, uppsättningen protokoll som tillåter distribution av information över nätverket, har sålt den ursprungliga källkoden på auktion för mer än 5,4 miljoner dollar i NFT-format. NFT är en teknik baserad på blockchain som garanterar äktheten av ett dokument i digitalt format […]

Subscribe US Now