Uruguays första kryptobankomat har installerats i kuststaden Punta del Este, en stor turistattraktion i regionen.

Uruguay har enligt uppgift installerat sin första Bitcoin ( BTC ) ATM, vilket gör det till det 11:e sydamerikanska landet som offentligt uppmuntrar kryptoantagande. Före Uruguays inblandning var Sydamerika värd för 79 uttagsautomater, vilket representerade 0,2 % av globala BTC-uttagsautomater.

Enligt Ámbito installerades Uruguays första kryptobankomat i kuststaden Punta del Este, en stor turistattraktion i regionen. Uruguays första Bitcoin ATM utvecklades och installerades i samarbete med två lokala kryptoföretag – URUBit och inBierto.

Krypto-uttagsautomaten i Uruguay stöder för närvarande uttag och insättningar av fem kryptovalutor, nämligen – BTC, Binance Coin ( BNB ), Binance USD (BUSD), Ferret Token (FRT) och Urubit (URUB). FRT och URUB är interna kryptovalutor som hanteras och distribueras av URUBit respektive inBierto.

Adolfo Varela, VD för inBierto, bekräftade att initiativet till 100 % finansierades av Uruguays regering. inBierto är en kryptoinvesteringsplattform, som också är medlem i Uruguayska Chamber of Fintech (Cámara Uruguaya de Fintech), en startupaccelerator fokuserad på fintech-sektorn. URUBit är en decentraliserad token skapad i Uruguay och distribuerad i Binance Smart Chain (BSC).

Data från Coin ATM Radar visar att Colombia leder den sydamerikanska marknaden med 31 krypto-ATM-installationer hittills, som följs av Brasilien och Argentina med 22 respektive 11 installationer.

Andra sydamerikanska länder som Ecuador, Venezuela, Aruba och Saint Kits och Nevis har också installerat en kryptobankomat.

inBierto har ännu inte svarat på Cointelegraphs begäran om kommentar.

Relaterat: Uruguayansk senator presenterar ett lagförslag för att möjliggöra användning av krypto för betalningar

Förra året presenterade en uruguayansk senator ett utkast till lagförslag som syftar till att reglera kryptovaluta och göra det möjligt för företag att acceptera kryptobetalningar.

Som Cointelegraph rapporterade var senator Juan Sartori inte förtjust i att anta krypto som ett lagligt betalningsmedel. Istället föreslog han:

"Idag presenterar vi ett lagförslag som syftar till att etablera en legitim, laglig och säker användning i företag relaterade till produktion och kommersialisering av virtuella valutor i Uruguay."

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *