Rockstar talar om GTA Online Ban Bug

Mark Brown

Övergången till en ny generation av konsoler har alltid sin del av utmaningar och problem som dyker upp under månaderna efter lanseringen. Grand Theft Auto 5 och Online lanserades nyligen på Xbox Series X|S och PlayStation 5, och är inget undantag – spelare har fått oförklarliga förbudsmeddelanden och Rockstar hörde av sig.

Det viktigaste att notera direkt är spelare som stöter på denna bugg faktiskt inte förbjudet. Det är helt enkelt en felaktig flagga, Rockstar vet om det och de jobbar på en fix. Problemet uppstår i vissa fall när spelare försöker ladda in i GTA Online direkt från berättelseläget – om du gör det kan du få en varningsskärm som säger att du har blivit permanent avstängd från spelet.

Uppenbarligen kommer detta att orsaka panik hos vem som helst när de först ser det – såvida du inte är en erfaren fuskare och bryter mot användarvillkoren även nu, i vilket fall, synd – så nyheterna om buggen spred sig snabbt online. Med hjälp av karaktärshjulet, som låter dig växla mellan Franklin, Michael och Trevor i GTA 5:s berättelseläge, kan du också välja din GTA Online-karaktär som laddar dig till flerspelarläget.

Den här funktionen skapades som ett sätt att låta spelare enkelt hoppa in i flerspelarläget från en spelare, utan att behöva navigera i ett gäng menyer i förväg. Tyvärr, när spelare använde denna livskvalitetsfunktion skulle de mötas av mitt förbudsmeddelande.

Efter att ha stött på detta förbudsmeddelande, skulle ett försök att logga in på GTA Online via menyerna istället skicka ett annat felmeddelande om anslutningsproblem. Rockstar Games har, i kölvattnet av mycket oväsen på nätet om problemet, publicerat ett officiellt FAQ-inlägg om buggen.

Eftersom Rockstar arbetar på en fix, som borde hjälpa alla som påverkas av buggen att komma åt Online utan problem, rekommenderar vi att alla bara går in i flerspelarläget via spelmenyerna och inte med karaktärshjulet. Observera att det här problemet endast finns på Xbox Series X|S och PlayStation 5.

Under tiden har vissa spelare insett att det felaktiga förbudet som utfärdats är ett IP-förbud, så om du vet hur du ändrar din IP-adress så borde du kunna spela spelet på båda håll. I fallet med legitima förbud är det vanligtvis inte möjligt att kringgå nämnda förbud med den här metoden och kommer bara att få ditt konto att drabbas ytterligare. Naturligtvis kanske många spelare inte vill pilla med dessa inställningar, vilket gör en lösning på problemet ganska brådskande.

Förhoppningsvis kommer Rockstar Games att lösa problemet snabbt – under tiden, se till att undvika att använda karaktärshjulet för att ladda in i GTA Online!

Next Post

Google kommer att dölja föråldrade Android-appar för att förbättra säkerheten

Google kommer att börja dölja föråldrade appar i Play Butik i ett försök att förbättra säkerheten. Med nästan tre miljoner appar på Play Butik är det en enorm uppgift att skydda Androids tre miljarder användare. Med tanke på omfattningen av utmaningen gör Googles AI-drivna säkerhet ett beundransvärt jobb. Googles system […]

Subscribe US Now