YouTube beslutar att förbjuda annonser relaterade till politik, hasardspel eller alkohol på sin startsida

digitateam

Googles videoplattform har beslutat att förbjuda annonser relaterade till alkohol, hasardspel, politik och medicin i rubriken på tjänsten, som finns högst upp på dess sida.

Företagets talesperson uttalade att “Vi granskar regelbundet våra annonseringskrav för att säkerställa att de är i linje med både annonsörers och användares behov. Idag uppdaterar vi dessa krav för att begränsa vilka kategorier av annonser som är kvalificerade för att publiceras till YouTubes rubrikinventering . Vi tror att den här uppdateringen kommer att bygga vidare på de ändringar vi gjorde förra året i rubrikreservationsprocessen och leda till en bättre upplevelse för användarna.”

Det har också framkommit att en del innehåll som inte stödjer kandidater kan dyka upp, men kommer att granskas noggrant av plattformen. Det bör också noteras att utrymmet inte generiskt kommer att förbjuda reklam av denna typ, men kommer inte längre att hitta boende i rubriken, ett av de mest synliga områdena på YouTube och den mest framträdande Google-annonsplaceringen som är tillgänglig för annonsörer.

Företaget har redan ändrat sina annonseringspolicyer på sin supportsida. Den förklarar att hasardspelsrelaterat innehåll, inklusive hasardspel offline, politiska tillgångar och sådana som skildrar eller refererar till drog- eller alkoholrelaterat innehåll, inte får visas i toppannonser.

För mer information gå till YouTubes supportsida.

Next Post

WhatsApp lanserar en ny funktion som låter dig dölja konversationer från nyfikna ögon

WhatsApp-instant messaging-nätverket fungerar i läget “Arkiverat”, en funktion som gör att konversationerna som användaren har arkiverat förblir så även om nya meddelanden tas emot. De arbetar också med nya funktioner som att automatiskt arkivera inaktiva chattar i sex månader. Detta “Arkiverade”-läge, som presenterades i koden för tidigare versioner av applikationen […]

Subscribe US Now