6 frågor till Lyn Alden Schwartzer från Lyn Alden Investment Strategy

admin

Vi frågar byggherrarna inom blockkedje- och kryptovalutasektorn om deras tankar om branschen… och vi slänger in några slumpmässiga pinglar för att hålla dem på tårna!


Den här veckan går våra 6 frågor till Lyn Alden Schwartzer, grundare av Lyn Alden Investment Strategy, som tillhandahåller en investeringsanalystjänst för både privata och institutionella investerare.

Lyn Alden började sin karriär inom teknik. Efter att ha arbetat i automationsbranschen som praktikant tog hon examen från college och började som junior elektronikingenjör för en anläggning för flygsimulering. Under loppet av ett decennium arbetade Lyn Alden sig upp för att bli chefsingenjör för anläggningen och övervakade dess projektteam, kontraktsanställd personal och teknisk ekonomi.

Vid sidan om hade Lyn Alden också en liten investeringsanalysverksamhet som hon tyckte om. Även om hon älskade ingenjörskonst och management, när hennes forskningsverksamhet växte sig mycket stor, började det överskugga hennes tidigare arbete, och hon lämnade för att bedriva sin forskningsverksamhet på heltid. Lyn Alden täcker makroekonomiska trender och sedan 2020 har hon lagt ner mycket forskning på framför allt Bitcoin.


1 Vilket är det enskilt mest innovativa användningsfallet för blockchain som du någonsin sett? Det kanske inte är det som är mest troligt att lyckas!

Pengar.

Det omisskännligt innovativa användningsfallet för blockchain löser problemet med dubbla utgifter , vilket gör det möjligt för människor att handla och lagra värde utan en centraliserad tredje part.

Alla letar efter nästa sak som blockkedjor kommer att tillämpas på, men jag tror att folk underskattar hur stor den totala adresserbara marknaden är från den första riktiga tillämpningen av blockkedjor: ett peer-to-peer elektroniskt kontantsystem.

Hela världen har ett värdeförrådsproblem. Räntorna i alla utvecklade länder ligger under inflationstakten. I brist på bra pengar har vi tjänat pengar på allt annat, såsom aktier, hus, lyx och annat. Med andra ord lagrar vi en monetär premie i annars icke-monetära tillgångar utöver deras bruksvärde, eftersom vi vill hålla allt annat än kontanter. Detta är ett problem som leder till tiotals biljoner, eller till och med över hundra biljoner dollar i monetär premie lagrad i icke-monetära tillgångar.

Och utöver det har en betydande del av världen ett betalningsproblem. Internationella betalningar är dyra och ineffektiva, de möter kapitalkontroller, de har inte bra tillgång till billiga mikrobetalningar, de kan sanktioneras, de kan övervakas, de kan konfiskeras från och så vidare. Möjligheten att skicka censurbeständiga betalningar är enorm, och det är något som många människor på utvecklade marknader inte tänker på för ofta, men de är en enorm affär för i synnerhet tillväxtmarknader.

2 Vilka är de fem bästa Crypto Twitter-flödena du inte klarar dig utan, och varför?

Det är en svår fråga eftersom jag gillar dussintals av dem. Det finns massor av resurser som jag gillar från olika plattformar (t.ex. poddsändningar, intervjuer, böcker, artiklar och så vidare), men specifikt för Twitter antar jag att jag måste gå med @PrestonPysh, @Gladstein, @Adam3us, @Skwp och @Blixt.

Jag gillar också att följa personer som jag inte håller med om, eller breda kryptonyhetsflöden, så att mitt flöde alltid är fyllt med flera synpunkter.

3 Om världen får en ny valuta, kommer den att ledas av CBDC, en tillståndslös blockkedja som Bitcoin eller en tillåten kedja som Diem?

Jag tror att vi under en period kommer att ha allt ovanstående.

Vissa länder som Kina följer starkt CBDC-vägen, vilket ger dem mer övervakning och kontroll över sin ekonomi och befolkning. De kommer att ha en större förmåga att övervaka transaktioner, blockera transaktioner, automatiskt debitera folks konton baserat på överträdelser eller deras sociala kreditpoäng, och programmera pengar så att de bara kan användas på vissa platser eller vissa tider. Det kommer också att ge dem möjlighet att gå runt SWIFT-systemet, för att ge dem mer kontroll över sin internationella handel med några av sina handelspartner.

De flesta andra centralbanker har inte gjort så många år av forskning om CBDC som Kina har och kan inte flytta så snabbt in i ett nytt valutasystem. Jag tror att det vi sannolikt kommer att se i USA är en växande användning av reglerade och tillåtna stablecoins, inklusive enheter som USD Coin, Diem och andra. Detta kan ses som ett offentligt/privat partnerskap på vissa sätt eftersom dessa tekniker blir mer integrerade i banksystemet.

Samtidigt har Bitcoin funnits i nästan 13 år med ökande användning och är den digitala tillgång som kan anses vara tillräckligt decentraliserad, med stridsärren som bevisar det. Min förväntning är att den kommer att fortsätta växa över tiden och bli en allt mer attraktiv form av globala säkerheter och globala pengar. Jag tror att världen kommer att behålla olika valutor på olika sätt, men jag förväntar mig att Bitcoin kommer att växa sin marknadsandel en hel del från sina nuvarande låga nivåer. Jag skulle verkligen inte satsa mot det, och till skillnad från CBDCs och stablecoins som försämras i värde över tid, representerar Bitcoin ett sätt för alla att ha inflationsresistenta, konfiskeringsbeständiga besparingar som de kan förvara om de väljer det.

Jag har jämfört detta med Game of Thrones . Alla politiska ledare och deras kungadömen slåss om makt och status, medan en exponentiellt växande armé av White Walkers bygger upp från andra sidan murarna, med liten respekt för de mänskliga politikernas planer och planer. Politiker har planer för sina valutor, men för många människor representerar Bitcoin en bättre form av sparande och, under vissa omständigheter, en bättre form av betalning också och dessa fördelar kan mycket väl störa politikernas planer.

4 Vilken talang saknar du men önskar att du hade? Hur skulle du använda den om du hade den?

Jag saknar talang inom musik. Det finns några saker som jag lärde mig att jag hade en talang för dem, som matematik och naturvetenskap. Jag är också bra på vissa kreativa områden som att skriva och berätta. Men musik är en stor svaghet för mig. När jag försökte lära mig instrument var det en långsam process och aldrig riktigt klickade för mig. När jag var liten hade jag en dröm om att spela i ett rockband, men jag visste inte det första om hur man gör det. Andra drömmar var sådana som jag hade påtagliga sätt att uppnå.

Min man kan höra en låt och sedan reverse engineera den i huvudet och spela den på piano. Han lärde sig inte att göra det, det kommer bara naturligt för honom som en talang. Jag vet inte ens var jag ska börja med att det är som hieroglyfer för mig.

5 Vad säger dina föräldrar/betydande annan/vänner/barn dig för?

Att jag är arbetsnarkoman.

Jag är inte så social som jag borde vara, och jag tenderar att prioritera arbete framför relationer. Jag tenderar att bli självupptagen i mitt arbete och inte visa tillräckligt med uppskattning för de underbara prestationerna, intressena och aktiviteterna för nära och kära i mitt liv. Det är något jag medvetet försöker förbättra, och jag tror att jag har blivit bättre på det med tiden, men det är en utmaning för mig.

Många människor har svårt att komma igång med ett projekt eller tänka på saker att göra. De har idéer, men de saknar initiativ eller genomförande. Jag har det motsatta problemet där det finns massor av saker jag vill göra, och sedan startar jag dem och jobbar mot att slutföra dem, vilket på ytan är bra, men det kostar en kostnad. Jag brukar känna mig på kant om jag inte strävar efter ett mål och inte är bra på att bara vara.

Det finns en hälsosam balans, och jag har inte uppnått den riktigt än.

6 Hur ser framtiden ut för sociala medier?

Min förhoppning är att det blir mer decentraliserat med tiden. När sociala nätverk köper andra sociala nätverk för att bli nätverk av nätverk, tror jag inte att det är hälsosamt för samhället.

Pendlar tenderar att svänga för långt i den ena riktningen och så småningom tryckas tillbaka hårt i den andra. Å ena sidan, att ge alla en plattform har skapat en period av otrolig innovation och uppkoppling och har försvagat grindvakterna. Å andra sidan har algoritmer och plocka-egna-nyhetskällor en tendens att dra in människor i ekokammare och bidra till polarisering i samhället.

En stor del av ökningen av megaföretag under det senaste decenniet är ett resultat av att de drar nytta av användardata och gör användarna till produkten snarare än kunden. Google och Facebook gjorde detta rikligt genom att erbjuda gratis programvara i utbyte mot att de samlade in mycket information från dem. Amazon samlar också in massor av data från detaljhandelsföretag på sin plattform och utvecklar sedan sina egna interna produkter baserat på denna data.

Det verkar för mig att folk kommer att vakna och vilja ta tillbaka sina data. Det kommer förhoppningsvis bättre webbläsare, bättre sökfunktioner och bättre nätverk, där människor blir mer aktivt medvetna om den data som tas från dem och börjar ta tillbaka den.

En önskan till blockchain-gemenskapen:

Jag önskar att blockchain-communityt förlänger sin tidspreferens och fokuserar mer på vad som kan byggas under 12 år och mindre på vad som kan hajpas på 12 månader. Här finns en enorm möjlighet att fokusera på att bygga lösningar som samtidigt gör världen mer uppkopplad och samtidigt mer privat, genom att ge individer mer kontroll över sina pengar och data. Ju mer framgångsrikt detta är, desto mer kommer det att minska gränser som människor inte kan kontrollera, samtidigt som det tillåter dem att sätta upp gränser som de vill.

Vi frågar byggherrarna inom blockkedje- och kryptovalutasektorn om deras tankar om branschen… och vi slänger in några slumpmässiga pinglar för att hålla dem på tårna!


Den här veckan går våra 6 frågor till Lyn Alden Schwartzer, grundare av Lyn Alden Investment Strategy, som tillhandahåller en investeringsanalystjänst för både privata och institutionella investerare.

Lyn Alden började sin karriär inom teknik. Efter att ha arbetat i automationsbranschen som praktikant tog hon examen från college och började som junior elektronikingenjör för en anläggning för flygsimulering. Under loppet av ett decennium arbetade Lyn Alden sig upp för att bli chefsingenjör för anläggningen och övervakade dess projektteam, kontraktsanställd personal och teknisk ekonomi.

Vid sidan om hade Lyn Alden också en liten investeringsanalysverksamhet som hon tyckte om. Även om hon älskade ingenjörskonst och management, när hennes forskningsverksamhet växte sig mycket stor, började det överskugga hennes tidigare arbete, och hon lämnade för att bedriva sin forskningsverksamhet på heltid. Lyn Alden täcker makroekonomiska trender och sedan 2020 har hon lagt ner mycket forskning på framför allt Bitcoin.


1 Vilket är det enskilt mest innovativa användningsfallet för blockchain som du någonsin sett? Det kanske inte är det som är mest troligt att lyckas!

Pengar.

Det omisskännligt innovativa användningsfallet för blockchain löser problemet med dubbla utgifter , vilket gör det möjligt för människor att handla och lagra värde utan en centraliserad tredje part.

Alla letar efter nästa sak som blockkedjor kommer att tillämpas på, men jag tror att folk underskattar hur stor den totala adresserbara marknaden är från den första riktiga tillämpningen av blockkedjor: ett peer-to-peer elektroniskt kontantsystem.

Hela världen har ett värdeförrådsproblem. Räntorna i alla utvecklade länder ligger under inflationstakten. I brist på bra pengar har vi tjänat pengar på allt annat, såsom aktier, hus, lyx och annat. Med andra ord lagrar vi en monetär premie i annars icke-monetära tillgångar utöver deras bruksvärde, eftersom vi vill hålla allt annat än kontanter. Detta är ett problem som leder till tiotals biljoner, eller till och med över hundra biljoner dollar i monetär premie lagrad i icke-monetära tillgångar.

Och utöver det har en betydande del av världen ett betalningsproblem. Internationella betalningar är dyra och ineffektiva, de möter kapitalkontroller, de har inte bra tillgång till billiga mikrobetalningar, de kan sanktioneras, de kan övervakas, de kan konfiskeras från och så vidare. Möjligheten att skicka censurbeständiga betalningar är enorm, och det är något som många människor på utvecklade marknader inte tänker på för ofta, men de är en enorm affär för i synnerhet tillväxtmarknader.

2 Vilka är de fem bästa Crypto Twitter-flödena du inte klarar dig utan, och varför?

Det är en svår fråga eftersom jag gillar dussintals av dem. Det finns massor av resurser som jag gillar från olika plattformar (t.ex. poddsändningar, intervjuer, böcker, artiklar och så vidare), men specifikt för Twitter antar jag att jag måste gå med @PrestonPysh, @Gladstein, @Adam3us, @Skwp och @Blixt.

Jag gillar också att följa personer som jag inte håller med om, eller breda kryptonyhetsflöden, så att mitt flöde alltid är fyllt med flera synpunkter.

3 Om världen får en ny valuta, kommer den att ledas av CBDC, en tillståndslös blockkedja som Bitcoin eller en tillåten kedja som Diem?

Jag tror att vi under en period kommer att ha allt ovanstående.

Vissa länder som Kina följer starkt CBDC-vägen, vilket ger dem mer övervakning och kontroll över sin ekonomi och befolkning. De kommer att ha en större förmåga att övervaka transaktioner, blockera transaktioner, automatiskt debitera folks konton baserat på överträdelser eller deras sociala kreditpoäng, och programmera pengar så att de bara kan användas på vissa platser eller vissa tider. Det kommer också att ge dem möjlighet att gå runt SWIFT-systemet, för att ge dem mer kontroll över sin internationella handel med några av sina handelspartner.

De flesta andra centralbanker har inte gjort så många år av forskning om CBDC som Kina har och kan inte flytta så snabbt in i ett nytt valutasystem. Jag tror att det vi sannolikt kommer att se i USA är en växande användning av reglerade och tillåtna stablecoins, inklusive enheter som USD Coin, Diem och andra. Detta kan ses som ett offentligt/privat partnerskap på vissa sätt eftersom dessa tekniker blir mer integrerade i banksystemet.

Samtidigt har Bitcoin funnits i nästan 13 år med ökande användning och är den digitala tillgång som kan anses vara tillräckligt decentraliserad, med stridsärren som bevisar det. Min förväntning är att den kommer att fortsätta växa över tiden och bli en allt mer attraktiv form av globala säkerheter och globala pengar. Jag tror att världen kommer att behålla olika valutor på olika sätt, men jag förväntar mig att Bitcoin kommer att växa sin marknadsandel en hel del från sina nuvarande låga nivåer. Jag skulle verkligen inte satsa mot det, och till skillnad från CBDCs och stablecoins som försämras i värde över tid, representerar Bitcoin ett sätt för alla att ha inflationsresistenta, konfiskeringsbeständiga besparingar som de kan förvara om de väljer det.

Jag har jämfört detta med Game of Thrones . Alla politiska ledare och deras kungadömen slåss om makt och status, medan en exponentiellt växande armé av White Walkers bygger upp från andra sidan murarna, med liten respekt för de mänskliga politikernas planer och planer. Politiker har planer för sina valutor, men för många människor representerar Bitcoin en bättre form av sparande och, under vissa omständigheter, en bättre form av betalning också och dessa fördelar kan mycket väl störa politikernas planer.

4 Vilken talang saknar du men önskar att du hade? Hur skulle du använda den om du hade den?

Jag saknar talang inom musik. Det finns några saker som jag lärde mig att jag hade en talang för dem, som matematik och naturvetenskap. Jag är också bra på vissa kreativa områden som att skriva och berätta. Men musik är en stor svaghet för mig. När jag försökte lära mig instrument var det en långsam process och aldrig riktigt klickade för mig. När jag var liten hade jag en dröm om att spela i ett rockband, men jag visste inte det första om hur man gör det. Andra drömmar var sådana som jag hade påtagliga sätt att uppnå.

Min man kan höra en låt och sedan reverse engineera den i huvudet och spela den på piano. Han lärde sig inte att göra det, det kommer bara naturligt för honom som en talang. Jag vet inte ens var jag ska börja med att det är som hieroglyfer för mig.

5 Vad säger dina föräldrar/betydande annan/vänner/barn dig för?

Att jag är arbetsnarkoman.

Jag är inte så social som jag borde vara, och jag tenderar att prioritera arbete framför relationer. Jag tenderar att bli självupptagen i mitt arbete och inte visa tillräckligt med uppskattning för de underbara prestationerna, intressena och aktiviteterna för nära och kära i mitt liv. Det är något jag medvetet försöker förbättra, och jag tror att jag har blivit bättre på det med tiden, men det är en utmaning för mig.

Många människor har svårt att komma igång med ett projekt eller tänka på saker att göra. De har idéer, men de saknar initiativ eller genomförande. Jag har det motsatta problemet där det finns massor av saker jag vill göra, och sedan startar jag dem och jobbar mot att slutföra dem, vilket på ytan är bra, men det kostar en kostnad. Jag brukar känna mig på kant om jag inte strävar efter ett mål och inte är bra på att bara vara.

Det finns en hälsosam balans, och jag har inte uppnått den riktigt än.

6 Hur ser framtiden ut för sociala medier?

Min förhoppning är att det blir mer decentraliserat med tiden. När sociala nätverk köper andra sociala nätverk för att bli nätverk av nätverk, tror jag inte att det är hälsosamt för samhället.

Pendlar tenderar att svänga för långt i den ena riktningen och så småningom tryckas tillbaka hårt i den andra. Å ena sidan, att ge alla en plattform har skapat en period av otrolig innovation och uppkoppling och har försvagat grindvakterna. Å andra sidan har algoritmer och plocka-egna-nyhetskällor en tendens att dra in människor i ekokammare och bidra till polarisering i samhället.

En stor del av ökningen av megaföretag under det senaste decenniet är ett resultat av att de drar nytta av användardata och gör användarna till produkten snarare än kunden. Google och Facebook gjorde detta rikligt genom att erbjuda gratis programvara i utbyte mot att de samlade in mycket information från dem. Amazon samlar också in massor av data från detaljhandelsföretag på sin plattform och utvecklar sedan sina egna interna produkter baserat på denna data.

Det verkar för mig att folk kommer att vakna och vilja ta tillbaka sina data. Det kommer förhoppningsvis bättre webbläsare, bättre sökfunktioner och bättre nätverk, där människor blir mer aktivt medvetna om den data som tas från dem och börjar ta tillbaka den.

En önskan till blockchain-gemenskapen:

Jag önskar att blockchain-communityt förlänger sin tidspreferens och fokuserar mer på vad som kan byggas under 12 år och mindre på vad som kan hajpas på 12 månader. Här finns en enorm möjlighet att fokusera på att bygga lösningar som samtidigt gör världen mer uppkopplad och samtidigt mer privat, genom att ge individer mer kontroll över sina pengar och data. Ju mer framgångsrikt detta är, desto mer kommer det att minska gränser som människor inte kan kontrollera, samtidigt som det tillåter dem att sätta upp gränser som de vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Sänkta tv-apparater på Cyber Monday - 4K TV-modeller från LG, Samsung, Philips och andra

Även på helgen efter Black Friday kan du fortfarande göra fynd när du köper en TV, men en viktig deadline går ut på söndag kl. 19:59! Här är vår kontinuerligt uppdaterade lista med topperbjudanden för TV-apparater - med handplockade tips för TV-apparater i alla storlekar och prisklasser.

Subscribe US Now