Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11

admin

Windows 11 har medfört flera spännande förändringar. Överraskande nog syftar några av dessa förändringar till att öka våra produktivitetsnivåer, oavsett om det är den mittjusterade aktivitetsfältet eller … Läs mer

Posten Hur man aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 publicerades först i TecnoTuto .

Windows 11 har medfört flera spännande förändringar. Överraskande nog syftar några av dessa förändringar till att öka våra produktivitetsnivåer, vare sig det är det mittjusterade aktivitetsfältet eller de praktiska gesterna. Ett annat nytt skifte med fokus på produktivitet är fokussessioner. Som namnet antyder är denna enkla funktion utformad för att öka din produktivitet genom att hjälpa dig fokusera på uppgiften.

Det är lätt att ställa in och det bästa är att du även kan spela Spotify-musik medan du gör uppgiften. Och ja, du kan också definiera uppgifterna. Låter intressant eller hur?

I det här inlägget kommer vi att se hur du aktiverar och använder Focus Session för att öka din produktivitet.

Låt oss gå, okej?

Vad är Windows 11 Focus Sessions?

Som nämnts ovan är Focus Session designad för att hjälpa dig att fokusera mer på det aktuella jobbet. Dess funktion liknar Time Lock Mechanism , där du låser en viss tid på dagen för en viss uppgift.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 2

Medan tidigare Windows-användare var tvungna att förlita sig på tredjepartsappar eller Chrome-tillägg, den här gången kan användare som vi komma åt det direkt från Clock-appen.

Naturligtvis måste du logga in för att komma åt alla funktioner. Det krävs dock inte. För närvarande integrerar Focus Sessions Microsoft To-Do och Spotify.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 1

Du kan se dina dagliga framsteg och streck med Focus Sessions. Sträckor är antalet gånger du har slutfört en session framgångsrikt. Samtidigt kan du också sätta upp ett dagligt mål för dig själv. För nu har Microsoft satt upp ett mål på 1 timme.

Fokussessioner finns i appen Klocka. Öppna bara startmenyn och sök efter Klocka.

Hur man startar en uppgift

Om det här är första gången du använder Focus Sessions kan du behöva logga in så att programmet kan hämta dina uppgifter från Microsoft To-Do.

När det är gjort är allt du behöver göra att trycka på knappen Starta fokussession och starta timern. Fokussessioner kommer med möjligheten att lägga till en paus i mitten. Som standard är pausen fem minuter och du kan ändra den i Inställningar (mer om det senare).

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 2

Steg 1 : Starta uppgiften genom att hålla muspekaren över uppgiften och klicka på knappen Välj för session.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 0

Steg 2 : Ändra timern enligt dina krav och logga in. Det är allt.

När timern är klar (eller du har stoppat den manuellt) kommer tiden för just den uppgiften att visas. Och ja, detta är en stor fördel. På så sätt hjälper det dig att mäta hur lång tid det tar att slutföra (eller delvis slutföra) ett jobb så att du lättare kan beräkna den tid som krävs för framtida sessioner.

Återigen, kom ihåg att det inte krävs att länka Microsoft To-Do. Om du bara vill ta dig tid medan du arbetar med en uppgift kan du lägga till en ny fristående uppgift. För att göra det, klicka på knappen med tre punkter som visas i skärmdumpen nedan och lägg till detaljerna.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 21

Hantera aviseringar och eliminera distraktioner

Men ingen klocka eller timer kommer att kunna hjälpa dig att vara produktiv om du ständigt distraheras av en störtflod av meddelanden.

För att dämpa aviseringar, klicka på Inställningar i den vänstra rutan och välj Ändra aviseringsinställningar.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 10

Den här åtgärden öppnar Windows-avisering och fokushjälp.

Medan Notification visar en större bild kan du faktiskt anpassa alla systemets aviseringsinställningar med Focus Assist. Du kan ställa in automatiska regler baserat på tid. Eller så kan du välja namnen på de tillåtna applikationerna.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11011

Återigen är det viktigt att notera att Focus Assist inte automatiskt aktiveras när du startar en fokussession. Det öppnar bara dörren för bättre aviseringshantering.

Tanken är att skräddarsy den efter det så att du har minimala distraktioner när du arbetar.

Anpassa fokussessionsinställningar

Även om det inte finns många, kan du anpassa några av fokussessionsinställningarna baserat på ditt val.

Du kan till exempel definiera standardfokusperioden och viloperioden genom inställningar.

Hur du aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 01

Förutom det finns det andra mindre förändringar som att ändra tonen i sessionen.

Om du föredrar att lyssna på musik från dina smartphones kan du avmarkera Spotify-rutan här.

Håll klockan ticka

För tillfället är fokussessioner ett bra sätt att låsa tid. Det låter dig lägga till separata uppgifter och låter dig extrahera uppgifter från Microsoft To-Do direkt. Och hey, Spotify-integrationen låter också intressant.

Men för att fokusera på uppgiften måste du eliminera alla onödiga distraktioner. Och samtidigt konfigurera Focus Assist och Focus Sessions. Förhoppningsvis kommer Microsoft att lägga till ett inbyggt sätt att ändra aviseringar snart.

Posten Hur man aktiverar och använder fokussessioner i Windows 11 publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Topp 5 bästa datorhögtalare för spel

När du spelar dina favoritspel är det naturligt att höra spelets ljud i all sin glans. Speldatorhögtalare hjälper dig att göra just det. Dessa le ... Läs mer

Bidraget De 5 bästa datorhögtalarna för spel publicerades först på TecnoTuto .

Subscribe US Now