Corona-varningsapp: 2G istället för 2G Plus trots boostern – vad ska man göra?

admin

Om du för närvarande vill besöka en restaurang eller andra offentliga platser måste du vanligtvis följa regeln "2G Plus". Om du redan fått en boostervaccination har du rätt till "2G Plus" även utan ett dagligt test. Men kan du se det i Corona-Warn-appen?

Om du för närvarande vill besöka en restaurang eller andra offentliga platser måste du vanligtvis följa regeln "2G Plus". Om du redan fått en boostervaccination har du rätt till "2G Plus" även utan ett dagligt test. Men kan du se det i Corona-Warn-appen?

Corona-appen visar status för certifikatet direkt. Tyvärr är displayen för boosters för närvarande felaktig (status: version 2.16, 4 februari 2022).

Corona Warn-appen: Ingen 2G Plus-status trots boostervaccination?

Även om du redan har fått tre coronavaccinationer och har lagt till motsvarande bevis på boostervaccinationen i Corona-Warn-appen, står det bara " 2G " på certifikatet. Indikationen " 2G+ ", å andra sidan, visas endast om ytterligare ett negativt snabb- eller PCR-test registreras i Corona-Warn-appen. Enligt gällande regler behöver du dock i de flesta fall inte detta snabbtest om du vill uppfylla "2G Plus"-statusen som boostad person (från och med februari 2022).

Du behöver dock inte testas bara för att få "2G+"-skärmen i Corona-Warn-appen. Istället kan du bevisa boostervaccinationen någon annanstans i appen:

I avsnittet " Certifikat " trycker du en gång på certifikatet för den tredje vaccinationen för att öppna den detaljerade vyn. Scrolla sedan hela vägen ner till det allmänna certifikatvalet. Här hittar du indikationen " 3 av 3 " som bevis på din boostervaccination. status för coronavarning

2G istället för 2G+ trots boostern är ett skärmfel

Utvecklarna av Corona-appen uppger att displayen bör ändras med en kommande uppdatering. FAQ på den officiella webbplatsen säger:

" Corona-Warn-appen tar ännu inte hänsyn till denna regel i statusdisplayen. Om det finns ett intyg om vaccination eller återhämtning och ett intyg på boostervaccinationen visar det inte statusen 2G+, utan 2G. Projektteamet arbetar redan med Corona-Warn-appen inklusive certifikat för boostervaccinationer i framtiden .”

När uppdateringen dyker upp är dock inte säkert. Inte heller i CovPass-appen visas "2G-Plus"-statusen för de som har fått boost, och den kommuniceras inte heller via CovPass check-appen. I appen måste du scrolla ner i certifikatöversikten för att se noteringen "3 av 3".

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Varför saknar filmer originalsoundtracket? Vi frågade Amazon Prime Video

Irriterande för vissa filmfans: Det finns många serier och filmer på streamingtjänster – men ibland utan originalspråk och lämpliga undertexter. Varför är det så och vad gör du efter ett dåligt köp (nedladdning)? GIGA undersökte saken.

Subscribe US Now