TikTok ändrar sin integritetspolicy utan föregående meddelande

digitateam

Det sociala nätverket TikTok ändrade sin integritetspolicy utan föregående meddelande och ger dig tillåtelse att få biometrisk information och användaridentifierare, inklusive data som motsvarar användarnas ansikte och röst. Det bör noteras att förändringen endast har återspeglas för användare i USA.

Sedan i onsdags har det sociala nätverket gett sig själv rätt att samla in mer information om användare utan föregående meddelande, med en uppdatering av integritetspolicyn som är obligatorisk bara genom att använda applikationen. Det har varit amerikanska medier Techcrunch som har slagit larm.

Den mest representativa förändringen finns i ett nytt avsnitt där plattformen ger sig själv befogenhet att samla in biometrisk information relaterad till användarens kropp, inklusive den som kan identifiera honom. Nämnda data kommer att hämtas direkt från innehållet som användaren själv laddar upp till det sociala nätverket, till exempel korta videor som ständigt blir virala. Processen kommer att utföras automatiskt och av algoritmer som kommer att analysera videon i jakt på identifierande data.

Det mest betydelsefulla och oroande är att det sociala nätverket har gett sig själv denna makt utan att ge en förklaring till vad det vill ha dem till. Uppgifterna skulle ha mycket intressanta användningsområden för företaget, till exempel algoritmer som kan förklara videor för personer med synnedsättning. Andra sociala nätverk som Facebook kan också identifiera de användare som visas på bilderna av deras publikationer för att kunna tagga dem automatiskt, men denna funktion var tvungen att modifieras i EU i och med den nya dataskyddsförordningen.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Hur man startar en webbdesignbyrå 2022

av Janeth Kent Datum: 2022-01-25 Om de senaste två åren har visat oss något så är det att en bra onlinenärvaro är avgörande för framgång i den moderna affärsvärlden. När de väl har ett robust webbaserat rykte på plats har företag kapacitet att störa sina sektorer […]

Subscribe US Now