Den populära ljudbokstjänsten Audible från Amazon har alltid provmånader att erbjuda, men nu kan du även säkra en längre period billigt. GIGA har detaljerna.

Amazon Audible 6 månader nu reducerad med 70 %

Den som har väntat på ett billigt erbjudande om att prova Audible har nu den perfekta möjligheten: Den populära ljudbokstjänsten från Amazon är just nu kraftigt rabatterad. Du kan prova det i ett halvår för bara 2,95 euro (istället för 9,95 euro) i månaden tills öronen glöder.

Det är värt det, eftersom Audible vanligtvis bara erbjuder en månad för testning. Affären riktar sig till nya och befintliga kunder, men det kan hända att du inte kan göra anspråk på erbjudandet om du redan har använt ett Audible-abonnemang under de senaste 6 månaderna. Från och med den 7:e månaden kostar prenumerationen ordinarie pris på 9,95 euro per månad och kan sägas upp när som helst, även under testperioden.

Audible: Så här fungerar Amazons ljudbokstjänst

Till skillnad från direkta konkurrenter eller musikstreamingtjänster har du med ett aktivt Audible-abonnemang inte full tillgång till alla ljudböcker. Istället betalar du 9,95 euro per månad och får kredit för en valfri ljudbok. Med ett aktivt abonnemang kan du även köpa ytterligare ljudböcker till detta pris när som helst, så du är inte begränsad till en ljudbok per månad.

Låter till en början som en nackdel, men Audible har det överlägset mest omfattande utbudet av ljudböcker på marknaden och många exklusiva titlar. Dessutom är appen mycket mer lämpad för ljudboksanvändning än musikstreamerapplikationerna – lässtatusen sparas, du kan till och med synkronisera den med Kindle-appen och din Kindle eBook-läsare om du läser e-boken samtidigt. Det finns inställningsmöjligheter för läshastigheten och mycket mer.

Om du vill testa Audible kan du vanligtvis göra det gratis i en månad och få en motsvarande ljudbok gratis. Amazon Prime-kunder kan till och med prova ljudbokstjänsten gratis i 60 dagar.

Om du inte känner för att prenumerera längre kan du säga upp Audible när som helst, ljudböckerna är fortfarande tillgängliga även om din prenumeration är inaktiv. Under vissa omständigheter är det även i efterhand möjligt att teckna ett nytt Flexi-abonnemang, d.v.s. att fortsätta ta del av det rabatterade erbjudandet.

Våra tips: Dessa Audible-ljudböcker är värda det

Här är fyra rekommendationer för verk som har satts till musik nyligen:

Jon Krakauer: Till isiga höjder

Gripande faktarapport om bestigningen av Mount Everest 1996, vilket resulterade i en katastrof. Fantastisk läsning för att förstå vad som driver människor till världens högsta berg. Hur irrationella beslut i "fjällfebern", men också slumpmässiga extrema väderomslag, gör den förment säkra uppstigningen till "världens tak" till en fara som kostar människoliv nästan varje år än i dag.

"I isiga höjder" på Audible

Andy Weir: The Martian

Mark Watney, som förmodligen är den ensammaste personen i universum strandsatt ensam på Mars och kämpar varje dag med begränsade resurser och gigantisk kreativitet för att överleva och för att återvända till jorden. Denna science fiction-roman lägger tonvikten på vetenskap, det är i grunden en samtida Robinson Crusoe-roman och så spännande att det nästan får ditt hjärta att rasa. Jag såg filmen först, läste sedan boken och hörde ljudboken samtidigt. Innehålls- och spänningsmässigt är boken inte på något sätt sämre än filmen, och ljudboken presenteras på ett formidabelt sätt.

"The Martian" (oförkortad) på Audible

Alina Bronsky: Min mormors fläta

Berättelsen om ryska immigranter som kom till Tyskland på 80-talet och försökte etablera sig socialt. Men också ett familjeporträtt som visar hur en ultraneurotisk mormor gör sitt barnbarns liv till ett helvete och hur detta barnbarn skyggt emanciperar sig själv. Vansinnigt bra tragikomisk roman, också bra framförd i ljudboken av Sophie Rois.

"Min mormors fläta" på Audible

Delia Owens: Kräftornas sång

Berättelsen om en tjej som växte upp ensam på östkustens myrar på 1960-talet efter att ha blivit övergiven av sin familj. Hur hon växer upp, vilken relation hon har till naturen och hur hon sakta närmar sig människor. Boken är ett porträtt, en studie av samhället, ett rättsdrama, en kriminal- och romans i ett. Berättelsen är brutal och känslig på samma gång, narrativet är otroligt välkomponerat. Jag gillade den väldigt mycket och tänkte länge, även om jag egentligen inte kan göra något med kriminalromaner eller romantikromaner.

”Kräftornas sång” på Audible

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *