Rockstar Games stoppar försäljningen till Ryssland och Vitryssland till stöd för Ukraina

Mark Brown

Det är via moderbolaget till Rockstar Game, Take-Two Interactive, som vi får veta att stjärnrocken, men även alla andra studior som ägs av Take-Two, avslutar marknadsföringen av sina spel, men även installationerna av spel redan köpt samt stängning av reklamkampanjer i Ryssland, men även i Vitryssland.

Detta följer uppmaningen från Mykhailo Fedorov, Ukrainas vice premiärminister och minister för digital transformation, som uppmanade de olika företagen inom videospelvärlden att vidta sanktioner mot Ryssland, efter dess invasion i Ukraina.

Alan Lewis, Vice President för Corporate Communications and Public Affairs på Take-Two Interactive sa om detta.

Vi har sett de senaste händelserna utspela sig i Ukraina med oro och sorg.

Efter noggrant övervägande beslutade vi förra veckan att stoppa ny försäljning, installationer och marknadsföringsstöd för alla våra varumärken i Ryssland och Vitryssland tills vidare.

Vi kan föreställa oss att detta beslut inte togs lättvindigt, GTA 5 är det tredje mest populära spelet i Ryssland, som desto mer kommer att ha en ny version på nästa generations konsoler om några dagar, dagar, 15 mars. Detta kommer oundvikligen att påverka försäljningssiffrorna.

Källa: Spelindustrin

Next Post

Huawei ger sina senaste HMS-utvecklingar till globala utvecklare vid MWC 2022

Vid årets MWC-konferens i Barcelona fortsatte Huawei att stärka sitt stöd för utvecklare med debuten av flera nya utvecklingar, inklusive PC-versioner av HUAWEI Mobile Cloud, AI Search, AppGallery, HUAWEI Assistant·TODAY och Petal Search förbättrad för AR Glasses. Med fokus på sitt uppdrag att hjälpa utvecklare att nå affärsframgång, visade Huawei […]

Subscribe US Now