Apples portfölj av hörlurar växer med den nya tredje generationens AirPods. Med AirPods Pro verkar däremot ingenting förändras. Eller är det? En liten detalj garanterar nu högre priser – det värsta tänkbara fallet har redan inträffat.

Uppdatering från 23 oktober: Som vi förutspått har det värsta fallet inträffat nu. De första återförsäljarna – till exempel Amazon och Saturnus – listar redan den "nya" AirPods Pro med MagSafe -laddningsenheter för knappt 280 euro (se på Amazon).

Det kommer att dröja innan priset sjunker tillbaka till den tidigare nivån på knappt 200 euro. Om du fortfarande är snabb kan du fortfarande få den gamla versionen (kolla in den på Saturnus) om du fortfarande får den.

Originalartikel:

AirPods Pro kontra AirPods 3: Ingen prisskillnad i frihandel

Apples AirPods -familj växer med de nya 3: e generationens hörlurar och verkar vid första anblicken vara logiskt organiserad efter pris. På pappret ser det ut så här:

AirPods 2: 149 euro AirPods 3: 199 euro AirPods Pro: 279 euro AirPods Max: 612,70 euro

Priserna gäller dock endast kunder som köper direkt från Apple. Å andra sidan, om du ser dig omkring i frihandel kan du spara mycket pengar. Åtminstone är detta fortfarande aktuellt för AirPods Pro. Du kan få dem till cirka 200 euro och gärna 80 euro billigare i butiker (se Amazon). I slutändan samma pris som Apple kallar det för AirPods 3 (se Cyberport). De nya hörlurarna är fortfarande för fräscha för att priserna ska kunna synas nu. Ergo: Om du kan räkna föredrar du för närvarande att använda AirPods Pro och inte köpa dem direkt från Apple.

Den nya tredje generationens AirPods erbjuder mycket, som du kan se i videon. Men ANC (Active Noise Cancellation) erbjuder bara Pro -versionen:

AirPods Pro: "Ny" modell från Apple har ett MagSafe -laddningsfodral

De kommer dock troligen att bli dyrare igen de närmaste veckorna. Hur får vi det? Förklaringen: Apple ändrar tyst en liten detalj i AirPods Pro. Från och med nu finns det ett MagSafe -laddningsfodral i lådan motsvarande AirPods 3. Med andra ord, ett laddningsfodral som inte bara kan laddas trådlöst, utan också låses på plats magnetiskt korrekt när du använder MagSafe laddpuck.

Detta gäller AirPods Pro -modeller som du för närvarande köper direkt från Apple. De "äldre" modellerna utan MagSafe finns dock fortfarande på marknaden. De är för närvarande fortfarande billigare än Apple. Förr eller senare måste dock återförsäljare också köpa den nya modellen och sedan eventuellt erbjuda den igen till ett något högre pris. Så det är mycket möjligt att det snart kommer att finnas två modellvarianter av AirPods Pro på marknaden, varvid den yngre med MagSafe -laddningsfodral med all sannolikhet kommer att kosta mer igen tills vidare.

Ergo: Om du vill spara pengar är det bättre att köpa AirPods Pro nu till ett lågt pris. Du kan sedan klara dig utan MagSafe -laddningsfodralet. Trådlös laddning är fortfarande möjlig, även utan magnetisk inriktning.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *