GTA 6-läckor: Lapsus$ hackergrupp verkar ligga bakom hacket

admin

Du är förmodligen redan medveten om att Rockstar Games har blivit offer för ett hack och korta videor som användes för utvecklingen av GTA 6 delades igår. Avslöjar de första bilderna och informationen om nästa Grand Theft Auto som för närvarande inte har meddelats. Det är inte bara bilder som har stulits, hackaren skröt också med att ha källkoderna till GTA VI, utan också av GTA V och de facto de från GTA Online, samtidigt som han bjöd in Rockstar Games att ta kontakt för att kräva en viss summa pengar…

Källkoden är en text som beskriver instruktionerna, hur ett spel fungerar. Det behöver inte sägas att detta har ett mycket stort värde, speciellt för konkurrenterna, till exempel skulle Ubisoft utan tvekan vara intresserade av att veta hur Rockstar förlöjligar dem med varje ny släpp. Det finns också säkerhetssidan, när du vet hur ett program fungerar är det väldigt lätt att hitta brister att utnyttja, vilket kan vara väldigt skadligt för GTA Online.

Men Take-Two Interactive, Rockstars moderbolag lugnar situationen.

Vi har redan vidtagit åtgärder för att isolera och begränsa denna incident.

Take-Two Interactive

Det kan mycket väl hända att studions spel under de kommande dagarna kommer att få säkerhetsuppdateringar, till exempel för att ändra krypteringsnyckeln för spelfiler, och därmed förhindra eventuella brister som skulle kunna utnyttjas om källkoderna är i fel händer.

Justice letar efter den eller de skyldiga till GTA 6-läckorna

Företaget Uber, som också nyligen drabbats av ett datorhack, har precis deklarerat att det är i nära samarbete med FBI och det amerikanska justitiedepartementet. Det åkande företaget tror att de skyldiga är desamma som Rockstar Games i helgen, Lapsus$ hackergruppen. Denna grupp har redan gjort sig ett namn i år för hackningar av stora teknikföretag, inklusive Microsoft, Samsung och Nvidia.

Vi tror att denna angripare, eller dessa angripare, är anslutna till en hackergrupp som heter Lapsus$, som har varit allt mer aktiv under det senaste året eller så. Denna grupp använder vanligtvis liknande tekniker för att rikta in sig på teknikföretag, och bara under 2022 bröt den mot bland annat Microsoft, Cisco, Samsung, Nvidia och Okta. Det finns också rapporter under helgen om att samma skådespelare våldtog videospelstillverkaren Rockstar Games. Vi är i nära samordning med FBI och det amerikanska justitiedepartementet i denna fråga och kommer att fortsätta att stödja deras ansträngningar.

Uber

Vi kan anta att Rockstar Games har anslutit sig till det nära samarbetet med juridiska myndigheter när skadorna är kända, samt i arbetet hos flera ledande digitala kriminaltekniska företag som utreder på begäran av Uber. Med ett eftersökt index på 6 stjärnor får man hoppas att de behöriga myndigheterna snabbt hittar den eller de ansvariga.

Källa: Uber

Next Post

Hur man investerar i ETF i Storbritannien

Om du undrar hur man investerar i ETF i Storbritannien, läs vidare. Det finns några viktiga skillnader mellan de två typerna av investeringar, så att veta vilken du ska investera i är avgörande för din ekonomiska framtid. En indexfond ligger efter ett index, så du bör alltid se till att […]

Subscribe US Now