Upptäckte 12 säkerhetsbrister relaterade till driften av WiFi

digitateam

En cybersäkerhetsexpert har upptäckt några sårbarheter som direkt påverkar alla WiFi-aktiverade enheter och har säkerställt att de kan orsaka informationsstöld, åtkomst till enheter i hemnätverket och exfiltrering av överförd data. Upptäckten har gjorts av expertens cybersäkerhetsforskare Mathy Vanhoef, samma som upptäckte KRACK 2017, sårbarheten som påverkade WPA2-protokollet för WiFi-nätverket och som kommer att tillåta åtkomst till användartrafik.

Som forskaren förklarade består den av tre designfel i WiFI-standarden, vilket är anledningen till att de påverkar de flesta enheter. Andra beror på omfattande programmeringsfel. Vanhoef hävdar att alla WiFi-produkter påverkas av minst en sårbarhet och de flesta produkter av flera sårbarheter. Dessa sårbarheter kan påverka känslig användarinformation som användarnamn och lösenord.

Forskaren försäkrar att den största risken finns i sårbarheterna i hemnätverket, eftersom angripare kan komma åt enheter av Internet of things och på så sätt dra fördel av det faktum att enheterna vanligtvis inte uppdateras och att säkerheten för WiFi Det är din sista försvarslinje.

Den har identifierat tolv vanliga sårbarheter och exponeringar vars identifierare den har delat på FragAttacks. Angripare kan fånga upp känslig information eller visa falska webbsidor för användare med Wi-Fi-nätverk skyddade för såväl WPA2 som WPA3.

Mathy Vanhoef tycker att sårbarheterna är en överraskning eftersom WiFi-säkerheten har förbättrats avsevärt de senaste åren. Dessutom ser han till att dessa episoder visar vikten av att regelbundet testa WiFi-produkter för sårbarheter.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Bitcoin tappar 3 veckors hög, Cardano exploderar 17 % och tar tillbaka 1 $ (Market Watch)

Gårdagens kursfall blev kortvarig då bitcoin gick till offensiven igen och kartlade en ny treveckorshöjd över $43 000. De flesta altcoins har också blivit gröna, med Cardano, Dogecoin, Shiba Inu och NEAR Protocol som stjäl showen. Bitcoins nya 3-veckors topp Det var mindre än en vecka sedan när den primära […]

Subscribe US Now