Betydelsen av negativa utrymmen i webbdesign

digitateam


Som designers måste vi hjälpa andra att förstå varför det är viktigt att behålla vitt utrymme på vår webbplats och varför det är viktigt för användarupplevelsen.

Redan under den viktorianska eran förknippade Mario Praz, en italiensk kritiker och forskare, denna rädsla med termen “Horror Vacui” som användes som en kritik av måleriet för att beskriva fyllningen av allt det tomma utrymmet i ett konstverk.

Nuförtiden är det en term som används ofta inom områden som inredning, digital design eller webbdesign.Men vad är ett negativt utrymme?

Även känt som white space, det är utrymmet mellan sidans alla delar och är ett verktyg som används för visuell balans och en bättre förståelse av budskapet och informationen vi vill visa med vår design. Varje tomrum är en del av den visuella helheten och därför måste vi se det som ytterligare ett element.Typer

Micro vitt utrymme

Det är utrymmet mellan textrader, knappar, även mellan bokstäver. Det hjälper till att förbättra läsbarheten av innehållet.

Makro vitt utrymme

Det är utrymmet mellan större element som kolumner, sektioner… Det hjälper att förstå hur informationen på sidan separeras.Så varför är det viktigt?

Förbättrar läsbarheten av innehållet Det finns en bättre förståelse av innehållet Hjälper till att skapa en visuell hierarki Det finns mer klarhet mellan elementen

Tips

Att lämna tomma utrymmen, eliminera onödiga element eller använda marginal och stoppning är exempel på sätt att tillämpa detta avstånd mellan element, även om vi alltid måste tänka på att bevara designens naturlighet och den visuella balansen.

Så när folk berättar att din webbplats har mycket tomt utrymme måste vi veta hur vi ska förklara innebörden och betydelsen de har inom designens sammansättning.


Next Post

GTA Online: Bonusar och kampanjer för veckan den 11 maj

Specialvecka som erbjuder ytterligare belöningar i Acid Lab-verksamheten i GTA Online Bonusar och kampanjer för veckan 11 till 17 maj 2023 Dagens händelse i veckan har ett litet smakprov på Los Santos Drug Wars-uppdatering. Faktum är att dra fördel av bonusar i GTA Online för försäljning och påfyllning av syralaboratoriet. […]

Subscribe US Now