Topp 6 sätt att fixa foton kan inte öppna detta bildproblem på Windows 10/11

admin

Microsoft Photos fick nyligen en stor översyn med övergången till Windows 11. Även om Photos-appen fungerar bra för det mesta, kan du stöta på problem … Läs mer

Posten De 6 huvudsakliga sätten att fixa foton kan inte öppna detta bildproblem i Windows 10/11 publicerades först i TecnoTuto .

Microsoft Photos fick nyligen en stor översyn med övergången till Windows 11. Även om appen Foton fungerar bra för det mesta, kan du ha problem med att öppna vissa typer av bilder. I vissa fall öppnas inte appen Foton i första hand. Läs vidare för att lära dig hur du fixar Foton kan inte öppna detta bildproblem.

Åtgärda foton som inte öppnas i Windows 11

Problemet uppstår främst med HEIC-filer. Som standard använder iPhone HEIC-typen för att minska storleken på foton. Det kan också hända med JPG- eller PNG-filer om bildstorleken är för stor för din PC-budget. Låt oss gå igenom stegen nedan, åtgärda problemet och öppna bilder i appen Foton.

1. Ladda ner HEVC-videotillägget

Av någon anledning behandlar Microsoft HEIC-filer som videor. Vi synkroniserar först iPhone-kameramappen med OneDrive och försöker öppna dessa foton i Microsoft Photos.

Istället för en förhandsvisning av bilden fick vi felet som visas i skärmdumparna nedan. Appen kommer att be dig att ladda ner och installera relevanta HEVC-videotillägg från Microsoft Store.

HEVC-videotillägg

Klicka på länken och den kommer att be dig öppna Microsoft Store. Köp videotillägget för cirka $ 0,99 och öppna filen utan krångel.

Ladda ner HEVC-videotillägg

Vi tycker att Microsoft inte borde sätta ett pris på nödvändiga tillägg som dessa i första hand.

2. Minska storleken på bildfilen

Om du arbetar med stora RAW-bildfiler med tvåsiffriga bilder kan du ha problem med att öppna så stora filer i Microsofts Photos-applikation.

Du kan gå till dedikerad bildredigeringsprogram som Adobe Photoshop eller Affinity Photo för att ändra storlek och minska storleken på bilden eller gå till gratis webbappar för att minska storleken och kvaliteten på bilden.

Här är ett par webbappar som får jobbet gjort utan att installera någon programvara på en PC.

Du kan också gå vidare och använda Microsoft PowerToys för att ändra storlek på bilder. PowerToys kommer också med andra små verktyg. Kolla in den i länken nedan.

Installera microsoft powertoys

3. Konvertera bilder till JPG eller PNG

Microsoft Photos fungerar perfekt med JPG- eller PNG-filtyper. Det är Apples HEIC-bildformat som kan orsaka problem. Om du inte vill betala för HEIC-tillägget kan du alltid konvertera HEIC till PNG eller JPG och öppna bilden i appen Foton.

Vi överför dessa HEIC-bilder från iPhone till Windows och öppnar dem från filhanteraren. Det här är felet vi får.

Läs vårt dedikerade inlägg om hur du konverterar HEIC till JPG på Windows, så är du redo att öppna sådana filer på Windows.

4. Fotoreparationsapp

Om du har följt alla ovanstående steg och fortfarande står inför problemet att foton inte kan öppnas, är det dags att reparera Microsoft Photos-appen. Det är hur.

Steg 1: Öppna programmet Inställningar i Windows 11 (använd Windows + I-tangenterna).

Steg 2: Gå till applikationsmenyn.

Steg 3: Välj appar och funktioner.

Öppna appar och funktioner

Steg 4: Rulla ned till Microsoft Photos.

Steg 5: Klicka på menyn med tre punkter och gå till Avancerade alternativ.

Avancerade öppna fotoalternativ

Steg 6: Använd knappen Reparera i menyn Återställ och låt Windows fixa problemen med appen Foton.

Reparera microsoft photos

5. Återställ Microsoft Photos

Var försiktig när du använder det här alternativet, eftersom det kommer att logga ut dig från Microsoft Photos. All applikationsdata kommer att raderas och du måste konfigurera den från början.

Steg 1: Öppna Inställningar i Windows 11 (använd Windows + I-tangenter).

Steg 2: Gå till applikationer och välj applikationer och funktioner.

Öppna appar och funktioner

Steg 3: Välj menyn mer och klicka på Avancerade alternativ.

Steg 4: Använd knappen Återställ från nästa meny.

Återställ microsoft photos

Öppna Microsoft Photos, logga in med ditt OneDrive-konto och försök öppna bilder igen.

6. Uppdatera Microsoft Photos

Microsoft integrerar inte längre Photos-applikationen i Windows-operativsystemet. Företaget distribuerar och underhåller applikationen via Microsoft Store.

Uppdatera bilder från Microsoft

Öppna Microsoft Store, gå till biblioteksmenyn och ladda ner den senaste versionen av Microsoft Photos.

Använd appen Foton i Windows

Med en designöversyn fick Photos-appen också nya redigeringsfunktioner. Men de är irrelevanta om du inte kan öppna en bild i första hand. Stegen ovan bör hjälpa dig att lösa problemet. Låt oss veta vilket trick som fungerade för dig i kommentarerna nedan.

Posten De 6 huvudsakliga sätten att fixa foton kan inte öppna detta bildproblem i Windows 10/11 publicerades först i TecnoTuto .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

11 julanime som du kan ge dig själv med

Året är snart över och det är jul. Det är kallt ute, grått och då och då kan det snöa. Dags att mysa, dricka te eller kakao och bekvämt titta på den ena eller andra animen. Vi har valt ut några åt dig som är idealiska för detta.

Subscribe US Now