Det är 2022 och Zoom fortsätter att vara det de facto valet för små företag och organisationer att vara värd för digitala möten. Ditt nästa Zoom-möte kan vara bortkastat om du möter ljudförseningar under konversationer. Många användare har stött på det här problemet och i det här inlägget kommer vi att fixa Zoom-ljudfördröjning i Windows 10 och Windows 11.

Korrigera zoomljudfördröjning

Det finns många faktorer som påverkar ljudfördröjningen i Zoom. Det är svårt att peka ut en enda orsak till ljudfördröjning i Zoom. Vi börjar med det mest grundläggande felsökningstricket och går sedan vidare till avancerade metoder för felsökning.

1. Använd en snabbare internetanslutning

En långsam eller ofullständig internetanslutning är en av de främsta bovarna för Zoom-ljudfördröjning i Windows. Zoom är en resurskrävande applikation som kräver bra bandbredd för att köra smidiga videomöten.

Om du arbetar med ensiffrig internethastighet kan du drabbas av videofel och ljudförseningar. Deltagarna kan se ditt ansikte perfekt, men ljudet kommer efter en avsevärd fördröjning.

Kontrollera Wi-Fi-anslutningen

Allt detta kan leda till förvirring och fel under pågående Zoom-samtal. Se till att du arbetar med en snabb Internetanslutning. Om det finns ett annat program som körs i bakgrunden som förbrukar internetbandbredd, pausa det under Zoom-mötet.

2. Kontrollera din bärbara dators mikrofon

Fungerar mikrofonen på din bärbara Windows-dator? Du kanske vill dubbelkolla innan du startar ett Zoom-möte. Zoom erbjuder ett alternativ för att kontrollera mikrofonen i Inställningar. Så här kan du testa det.

Steg 1: Öppna Zoom i Windows.

Steg 2: Klicka på kugghjulet Inställningar högst upp.

Korrekt zoom 5 ljudfördröjning

Steg 3: Gå till Audio-menyn.

Steg 4: Välj din standardmikrofon och klicka på knappen Testa mikrofon.

Korrekt zoom 2 ljudfördröjning

3. Använd en extern mikrofon för bättre ljudkvalitet

Om du verkligen arbetar med en felaktig mikrofon i Windows är det dags att ersätta den med en dedikerad mikrofon.

Marknaden är full av mikrofoner från tredje part för användning med Windows-maskiner. Denna investering är vettig för avancerade användare som ofta ringer Zoom-samtal under dagen.

Använd mikrofon

Efter att ha ställt in en ny mikrofon i Windows, glöm inte att ändra standardmikrofonen i Zoom Settings-menyn.

Öppna Zoominställningar och gå till Ljud. Under Mikrofon väljer du standardmikrofonen och startar Zoom-mötet.

4. Kontrollera Bluetooth-anslutningen

Försöker du ringa Zoom-samtal med ett Bluetooth-headset? Du kanske vill kontrollera Bluetooth-anslutningen. En opålitlig Bluetooth-anslutning kan orsaka ljudfördröjning i Zoom-möten.

Se till att Bluetooth-anslutningen fungerar korrekt innan du startar ett Zoom-möte. Kolla in vår dedikerade guide om du har problem med Bluetooth-anslutningen i Windows 11.

5. Uppdatera mikrofondrivrutinerna

Föråldrade mikrofondrivrutiner kan störa ljudfördröjning i Zoom. Du måste uppdatera drivrutinerna till den senaste versionen från menyn Enhetshanteraren. Det är hur.

Steg 1: Tryck på Windows-tangenten och öppna menyn Enhetshanteraren.

Steg 2: Expandera menyn Audio Inputs and Outputs.

Korrekt zoom 3 ljudfördröjning

Steg 3: Hitta din nuvarande enhets mikrofon i menyn.

Steg 4: Högerklicka på den och uppdatera mikrofondrivrutinerna till den senaste versionen.

Fixa Zoom 1 ljudfördröjning

6. Kontrollera mikrofonen på hörlurarna

I den fjärde metoden ber vi dig att verifiera Bluetooth-anslutningen på din bärbara Windows-dator. Nu måste du kontrollera mikrofonen på hörlurarna. En skadad headsetmikrofon kan orsaka ljudfördröjning under Zoom-samtal.

Bär hörlurar

För att vara säker på att mikrofonen på headsetet fungerar som förväntat kan du ringa någon och fråga den andra personen om de hör dig bra. Om ja, då är du bra att gå med Bluetooth-hörlurar. Annars måste du ändra inmatningsenheten för Zoom-samtal.

7. Dämpa bakgrundsljud

Windows Zoom-applikationen har ett alternativ för att ta bort bakgrundsljud. Du kan lita på att distraherande ljud förbättrar ljudkvaliteten. Bakgrundsljud som prasslande papper, klaviaturstopp, fläktljud etc. kommer att förlitas på för att ge en bättre upplevelse.

Steg 1: Öppna Zoom-appen och klicka på kugghjulet Inställningar högst upp.

Steg 2: Gå till Audio-menyn.

Steg 3: Som standard är Bakgrundsbrusreducering inställt på Automatisk. Välj Hög och det tar bort alla typer av bakgrundsljud.

Korrekt zoom 4 ljudfördröjning

Deltagarna kommer bara att höra din röst och inte något annat slumpmässigt brus under samtal.

8. Uppdatera Zoom

Zoom uppdaterar regelbundet appen med nya funktioner och buggfixar. Du kanske använder en föråldrad version av Zoom, vilket leder till ljudfördröjning och andra problem.

Öppna Zoom och klicka på profilmenyn längst upp. Sök efter uppdateringar och installera den senaste versionen av Zoom för att fixa buggar.

Njut av en mjuk ljudupplevelse i Zoom

Zoomljudfördröjning kan tvinga dig att söka efter alternativ. Men problemet med ljudfördröjning beror på andra faktorer, du kommer att fortsätta möta samma fördröjning i andra appar för videosamtal. Följ ovanstående knep och fixa ljudfördröjningen i Zoom.

Inlägget De 8 bästa sätten att fixa zoomljudfördröjning i Windows 10 och Windows 11 publicerades först i TecnoTuto .

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *