Nya grafiska fönsterenheter – CSS

digitateam


Enheter för att förbättra tillgängligheten och användarupplevelsen

”Intercop 2022′ är ett projekt som annonserats av Google, Microsoft, Apple och Mozzilla Foundation för att få alla webbläsare att erbjuda samma webbupplevelse.

Projektet har 15 fokusområden och ett av dem är att lägga till fler grafiska fönsterstorleksenheterför bättre kompatibilitet mellan webbläsare och mobila enheter.


 

Nya enheter

Tidigare hade vi bara “vh” och “vw” för att ställa in storleken på det grafiska fönstret, nu har vi ytterligare tre enheter som kommer att hjälpa oss mycket för att underlätta skapandet av design för alla enheter, speciellt för mobila enheter eftersom idag är enheter som vi navigerar mest med.


 

Stor utsiktsplats (lvh y lvw)

Det stora fönstret är det som inte visar något dynamiskt webbläsargränssnitt.

På en mobil enhet skulle 100lvh och 100lvw motsvara hela skärmstorleken utan några webbläsarelement.


Liten vyport (svh y svw)

Det lilla fönstret är där alla webbläsargränssnitt visas, så 100svh och 100svw kommer att dimensioneras exakt för att passa inuti gränssnittet.

Denna enhet är idealisk när du försöker behålla en relativ storlek till det grafiska fönstret och samtidigt ta hänsyn till webbläsarens aktiva delar.


Dynamisk visningsport (dvh y dvw)

Det fungerar som en kombination av ovanstående.

Fönstret ändras storlek när element i webbläsarens gränssnitt visas eller är dolda. Denna uppsättning enheter är mycket användbar för att elementen ska anpassa sig automatiskt efter navigeringen.


 

Kompatibilitet

Mer än 85 % av webbläsarna stöder dessa måttenheter, så de kan appliceras på nästan alla fall utan problem.

Du kan se det på: caniuse.com


 

Slutsats

Det är obestridligt att dessa nya storleksmått är och kommer att bli allt mer användbara eftersom de kommer att underlätta skapandet av design som fyller det synliga fönstret på mobila enheter med hänsyn till adressfältet.


Jag hoppas att du tyckte det var användbart, tack så mycket!

Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 22 juni

Ny bil och speciell vecka med bonusar och kampanjer Mercenaries of San Andreas uppdaterar i GTA Online Bonusar och kampanjer för veckan 22 till 28 juni 2023 Den helt nya bilen, Bravado Buffalo EVX gör sin debut i GTA Online tillsammans med en speciell ny vecka med bonusar och kampanjer […]

Subscribe US Now