Smartphones upp till 400 euro: 5 rekommendationer från Samsung, Motorola & Co.

admin

Om du letar efter en ny mobiltelefon med en budget på upp till 400 euro erbjuder märken som Samsung, Motorola och Xiaomi ett bra helhetspaket. Du behöver inte klara dig utan 5G, NFC och mer. I vår GIGA-artikel visar vi vilka smartphones upp till 400 euro som är värda besväret.

Om du letar efter en ny mobiltelefon med en budget på upp till 400 euro erbjuder märken som Samsung, Motorola och Xiaomi ett bra helhetspaket. Du behöver inte klara dig utan 5G, NFC och mer. I vår GIGA-artikel visar vi vilka smartphones upp till 400 euro som är värda besväret.

Du kan hitta smartphones som lyser med 5G, NFC, snabba processorer och mer för mindre än 400 euro. Tillverkare som Samsung, Motorola och Xiaomi övertygar i denna prisklass med ett framgångsrikt och framtidssäkert inre arbete. Så om du letar efter en smartphone upp till 400 euro hittar du rätt modeller för dig i vår GIGA-översikt.

Smartphones upp till 400 euro: allt på ett ögonkast

Premiumtips: Realme GT Neo 2 (385 euro på Amazon)

Realme GT Neo 2 låter inte bara som en sportbil, utan är den mest kraftfulla smartphonen i vårt urval.

För mer underhållning: Moto G100 (350 euro hos Euronics)

Moto G100 kan anslutas till större skärmar, vilket gör arbete och underhållning med din smartphone ännu enklare.

Chic design: Xiaomi Redmi Note 10 Pro (332 euro på Amazon)

Även utan 5G ger Redmi Note 10 Pro en fin figur, eftersom det högkvalitativa utförandet talar för smartphonen.

För bra bilder: Samsung Galaxy A52s 5G (340 euro på Amazon)

Du kan lita på kameraprestandan hos Galaxy A52s 5G – utöver det finns det till och med en optisk bildstabilisator.

Billigt, men inte billigt: Xiaomi Poco X3 Pro (250 euro på Amazon)

För ännu mindre än 300 euro erbjuder Poco X3 Pro imponerande prestanda, men du måste klara dig utan 5G.

Realme GT Neo 2: premiumtelefon till ett topppris

Fördelar:

5G mobilkommunikation enastående prestanda anständig kamerakvalitet starkt batteri

Nackdel:

ingen kamera med optisk bildstabilisering inget IP-certifieringsminne kan inte utökas

Låt oss börja med en smartphone som låter som en sportbil: Med GT Neo 2 5G har Realme lanserat en smartphone som kostar väldigt lite trots sin riktigt anmärkningsvärda utrustning. För "bara" 385 euro (se på Amazon) får du en 5G-kapabel smartphone som lyser med den starkaste processorn i vårt utbud. Det betyder att de som värdesätter spel definitivt kommer att ha kul med GT Neo 5G, och 120 Hertz-skärmen säkerställer också smidiga animationer.

Realme-smarttelefonens kamera gör ett bra intryck på papper och kan hålla jämna steg med prestandan hos den lägre Samsung Galaxy A52s 5G. Ändå skulle en optisk bildstabilisator avrunda bilden. Batteriprestandan hos GT Neo 2 överträffar den hos den ursprungliga Realme GT, även om vår redaktör Peter redan berömde dess batteriprestanda i sin recension av Realme GT. I den tidigare GT-serien får man dock klara sig utan induktiv laddning och IP-certifiering med hänsyn till vattentålighet.

Operativsystem realme UI 2.0 baserat på Android 11 Display 6,62 tum AMOLED FHD+ 2 400 x 1 080 pixlar 120 Hz Processor Snapdragon 870 5G RAM 8 GB Internminne 128 till 256 GB (ej utbyggbar) Kamera 6 MP bred kamera 8 MP 16 MP frontkamera vinkelkamera 2 MP makrokamera Batteri 5 000 mAh (snabbladdningsfunktion, trådbunden) Specialfunktioner 5G-kompatibel NFC-stöd Fingeravtryck och ansiktsigenkänning

Motorola Moto G100: Lämplig för underhållningsfantaster

Fördelar:

5G mobil kommunikation kraftfull processor koppling med andra skärmar möjlig IP52 certifiering

Nackdel:

lång batteriladdning ingen trådlös laddning möjlig

Från BBK Electronics, som äger varumärken som Oppo och Realme, samt OnePlus, kommer vi till Motorola. Med G100 (se hos Euronics) har elektroniktillverkaren lanserat en smartphone med 5G mobilteknik för mindre än 400 euro som är riktigt imponerande. Precis som med Realme ovan säkerställer Snapdragon-processorn tillsammans med 8 GB RAM övertygande prestanda. Tack vare uppdateringsfrekvensen på 90 Hertz och den skarpa LC-skärmen (2 520 x 1 080 pixlar) passar den även för krävande spel. Intressant här: Du kan ansluta smarttelefonen till en bildskärm och tv. Det betyder att du till exempel kan arbeta med Motorola på en stor skärm eller titta på film.

Med batteriet i Moto G100 räckte det bara för ett tillfredsställande betyg i Stiftung Warentest. Vid normal användning bör den hålla i en och en halv dag, men du måste vara beredd på en laddningstid på cirka 2 timmar , vilket är jämförelsevis lång. Men om du ändå föredrar att ladda din telefon över natten borde det inte vara ett problem. Kameran gör ett bra intryck (åtminstone på pappret), även om bra ljusförhållanden krävs för bra bilder. När det gäller sin robusthet har Motorola IP52-skydd, det vill säga skydd mot damm och droppande vatten.

Operativsystem Android 11 Display 6,7 tum LC-skärm 2 520 x 1 080 pixlar 90 Hz Processor Snapdragon 870 5G RAM 8 GB Internminne 128 GB (utbyggbart) Kamera 16 MP frontkamera med … … 8 MP ultravidvinkel 64 MP huvudkamera 16 MP Ultra vidvinkel 2 MP monokamera Batteri 5 000 mAh (snabbladdningsfunktion, trådbunden) Specialfunktioner 5G-kompatibel NFC-stöd Fingeravtryckssensor och ansiktsigenkänning Jackanslutning IP52 (skydd mot damm och droppande vatten)

Om du vill lära dig mer om de olika IP-certifieringarna har vi en passande GIGA-artikel för dig:

Xiaomi Redmi Note 10 Pro: Billig och hög kvalitet

Fördelar:

AMOLED-skärm övertygande kamerakvalitet högkvalitativt utförande

Nackdel:

ingen 5G-mobil ingen optisk bildstabilisator

När det kommer till smartphones upp till 400 euro är Xiaomi just nu på allas läppar. Så det är inte förvånande att vi har tillverkaren i vår lista. Vår redaktör Peter hade redan testat Redmi Note 10 Pro i maj 2021 med slutsatsen att den levererar ett mycket bra totalpaket för knappt 350 euro (se på Amazon), speciellt om du klarar dig utan 5G .

När det gäller prestanda har Xiaomi fortfarande ett visst utrymme för förbättringar, för trots 120 Hz-skärmen kan det bli stamning då och då . Återigen, glöm inte kamerans prestanda. Du kan ta riktigt fina bilder med dess 128 MP kamera, även om ljusförhållandena måste vara rätt och den optiska bildstabilisatorn saknas.

Men framför allt är AMOLED-skärmen och smarttelefonens generellt högkvalitativa utförande positiva. Den har även en infraröd sensor som en liten gimmick, så att den kan användas som TV-fjärrkontroll.

Operativsystem MIUI 12 baserat på Android 11 Display 6,67 tum AMOLED DotDisplay 2 400 x 1 080 pixlar 120 Hz Processor Snapdragon 732G RAM 6 eller 8 GB Internminne 64 eller 128 GB (expanderbar) MP Kamera 10 MP vidvinkel vidvinkel framtill 8 MP 5 MP telemakrokamera 2 MP djupsensor 5 020 mAh batteri (snabbladdningsfunktion, trådbunden) Specialfunktioner IP53 (skydd mot damm och vattenstänk) NFC-stöd Fingeravtryck och ansiktsigenkänning Jackanslutning Trippel SIM-kortplats

Du kan hitta fler smartphones från andra prisklasser i dessa översikter :

Samsung Galaxy A52s 5G: "Du kan inte gå fel med vilken A52 som helst."

Fördelar:

5G mobil kommunikation snabb processor optisk bildstabilisator

Nackdel:

ingen induktiv laddning

Samsung lanserade flera modeller i rad i år med sin Galaxy A52-serie. Vid en första anblick är det inte så många skillnader mellan syskonen, men det är de inre värdena som räknas: den senaste modellen, Galaxy A52s 5G, har en Snapdragon 778G-processor för mindre än 400 euro (se den på Amazon) och alltså fyra höghastighetsprocessorkärnor. Rent praktiskt innebär det att appar till exempel går mycket snabbare än med föregångarna.

Om kamerans prestanda är en prioritet för dig, har du täckt hela A52-sortimentet. Alla modeller är utrustade med en 64-megapixelkamera, vilket är riktigt imponerande och även stoltserar med optisk bildstabilisering. Enligt Stiftung Warentest är A52-5G-modellen bara vinnaren när det gäller batteritid med över 42 timmar. A52:an är å andra sidan 33 timmar. Visst, i slutändan skulle A52s 5G vara den framtidssäkra varianten, men för att citera min kollega Peter: " Du kan inte gå fel med vilken A52 som helst. (Mer om detta i den detaljerade GIGA-testrapporten från Samsung A52 5G.)

Operativsystem OneUI 3.1 baserat på Android 11 Display 6,5 tum Super AMOLED 2 400 x 1 080 pixlar 120 Hz Processor Snapdragon 778G RAM 6 till 8 GB Internminne 128 eller 256 GB (utbyggbart) Kamera 32 MP huvudkamera 5 ultra 64 MP vidvinkel telemakrokamera 5 MP djupsensor 4 500 mAh batteri (snabbladdningsfunktion, trådbunden) Specialfunktioner IP67 (dammtät och skydd mot kort nedsänkning) NFC-stöd Fingeravtryckssensor Jackanslutning Optisk bildstabilisering

Xiaomi Poco X3 Pro: wow på utsidan, wow på insidan

Fördelar:

mycket kraftfull processor pålitlig batteritid dubbel videofunktion

Nackdel:

ingen 5G mobilkommunikation ingen induktiv laddning

Ja, vi hade redan en Xiaomi i vår artikel, men som vi alla vet är en gång aldrig densamma, vi har en annan modell i rockärmen som vi skulle vilja rekommendera till dig. För en smartphone upp till 400 euro (se Amazon) är Poco X3 Pro oslagbar även utan 5G-teknik och inte bara det: Med Snapdragon 860 har den en kraftfullare processor än Redmi Note 10 Pro. Detta ger märkbara fördelar när det gäller prestanda.

Modellen övertygar inte bara med processorn, utan också med batteriet. Med 5 160 mAh, enligt Stiftung Warentest, går den i mer än 45 timmar med normal ljusstyrka och laddas redan efter en och en halv timme. Men vi vill inte glömma kamerakvaliteten vid det här laget: Med sina 48 megapixlar är det beroende av bra ljusförhållanden, men tack vare den dubbla videofunktionen kan du filma med den främre och bakre kameran samtidigt.

Med Poco X3 Pro har Xiaomi återigen använt högkvalitativa material, så att smartphonen gör ett riktigt bra intryck inte bara på insidan utan även på utsidan. Om du kan leva utan 5G får du med Poco X3 Pro en smartphone för långt under 400 euro, vilket inte ser ut som dess billiga pris.

Operativsystem MIUI 12 baserat på Android 11 Display 6,67 tum FHD+ DotDisplay 2400 x 1080 pixlar 120 Hz Processor Snapdragon 860 RAM 6 eller 8 GB Internminne 128 eller 256 GB (utbyggbart) Kamera 20 MP Wide frontkamera 88 MP Wide frontkamera vinkel 2 MP makrokamera 2 MP djupsensor Batteri 5 160 mAh (snabbladdningsfunktion, trådbunden) Specialfunktioner IP53 (skydd mot damm och vattenstänk) NFC-stöd Fingeravtryck och ansiktsigenkänning Jackanslutning

Android 12 är redan tillgänglig på vissa smartphones. I vår video förklarar vi vilka förändringar det nya operativsystemet kommer att medföra:

Smartphones upp till 400 euro: Det var så vi gjorde vårt val

Det finns många smartphones i prisklassen upp till 400 euro. Vissa egenskaper var ett uteslutningskriterium för oss, som att vara för gammal. Vi baserade våra tester delvis på våra egna tester, å andra sidan på resultaten från Stiftung Warentest – recensioner är kopplade till de relevanta produkterna. Resultaten från andra testsajter och användarbetyg påverkar också valet. De senare var till hjälp eftersom de inte bedömde utifrån riktmärken och andra laboratorievärden, som var ganska oinformativa, utan istället betonade individuella intryck.

I en separat artikel kan du läsa mer om hur vi på GIGA hanterar produktrekommendationer och tester:

Med vår research vill vi på GIGA rekommendera dig lämpliga produkter och undvika dåliga köp. Ditt förtroende är viktigt för oss – det är därför du kan lita på oss.

Jag har själv sysslat med mobiltelefoner och smartphones i flera år. Alla generationer har fascinerat mig, från Nokia-klassikerna till den första clamshell och glidande mobiltelefoner till smartphones. Personligen är inte bara tekniska innovationer viktiga för mig, utan även hållbarhet.

En notering om priserna: De flesta Android-smarttelefoner är föremål för kraftiga prisfluktuationer, särskilt under de första 6 månaderna efter marknadslanseringen faller de snabbast. Dealhändelser som Prime Day, Black Friday och Cyber Monday har också en stark inverkan på priserna. Vi håller dig uppdaterad om aktuella erbjudanden i vår dealöversikt, det är värt att kolla in de dagliga erbjudandena regelbundet!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Bitcoin "träder in i värdezonen" när BTC-prismåttet blir grönt igen

Dynamic range NVT återgår till nivåer som setts bara två gånger på två år: koronaviruskraschen i mars 2020 och förra årets reaktion efter att den kinesiska gruvarbetaren lade ner.

Bitcoin (BTC) har precis återgått till en nyckelpriszon, vilket har signalerat början på slutet för björnfaserna, bekräftar data.

I en tweet den 24 januari flaggade Charles Edwards, grundare av kryptoinvesteringsföretaget Capriole, Bitcoins mätvärde för förhållandet mellan nätverksvärde och transaktioner (NVT) eftersom det levererade en ny och sällsynt "översåld" signal.

NVT säger att det är vändningstid

Bitcoin-prisförlusterna accelererade under helgen, med marknaden inte långt ifrån en omtestning av den banbrytande $30 000-gränsen innan måndagens Wall Street öppnade.

Ändå, för on-chain analytiker, finns det gott om skäl att tro att omfattningen av förluster som sett nyligen är mer av en överreaktion på marknaden än en smak av saker som kommer.

Stöd för den tesen är NVT, som beräknar hur överköpt eller översålt Bitcoin egentligen är.

NVT, som först utvecklades av statistikern Willy Woo och entreprenören Dmitry Kalichkin, använder förhållandet mellan Bitcoins börsvärde och dess dagliga transaktionsvärde i kedjan för att skapa en uppfattning om huruvida prisbeteendet verkligen motsvarar aktiviteten i kedjan.

Edwards justerade därefter måttet genom att lägga till standardavvikelseband för att ta hänsyn till naturliga förändringar i beteendet på kedjan när Bitcoin mognar. Resultatet blev det så kallade "dynamiska intervallet NVT", och det är denna inkarnation som återvände till sin gröna zon denna vecka

Under de senaste två åren har bara sommaren 2021 – perioden efter Kinas gruvförbud – och coronaviruskraschen i mars 2020 producerat ett sådant NVT-beteende.

"Att värdera Bitcoin-nätverket baserat på transaktionsvärdesgenomströmning tyder på att vi har gått in i värdezonen," kommenterade Edwards på Twitter tillsammans med en utskrift av NVT:s senaste rörelser.

Bitcoin dynamiskt intervall NVT vs. BTC/USD diagram. Källa: Charles Edwards/Twitter

"Människor har korta minnen"

Tillbaka på spotmarknaden ifrågasatte andra sanningshalten i de senaste förlusterna, även med BTC/USD som kortvarigt översteg -50% jämfört med novembers all-time highs.

Relaterat: Illikvida utbudet "går upp obevekligt" - 5 saker att titta på i Bitcoin den här veckan

Med två månader som allt som krävdes för att vissa saldon skulle halveras, påminde handlaren, analytikern och podcastvärden Scott Melker, känd som "Wolf Of All Streets", följare att detta inte är något nytt för Bitcoin.

"Människor har korta minnen. I maj gick Bitcoin från 60K till 30K på 10 DAGAR! 10 DAGAR”, twittrade han.

"Det var mycket mer aggressivt, på mycket högre volym, och det var bara 8 månader sedan. Vi har varit här förut."
BTC/USD 1-dagars ljusdiagram (bitstämpel) som visar nedgång i maj 2021. Källa: TradingView

Som sådan, när det kommer till knäppa reaktioner från kryptomarknader, är den nuvarande nedgången, i Melkers ögon, omärklig. Sentimentet har under tiden legat på eller nära botten av sitt historiska intervall i flera veckor.

Subscribe US Now