Samsung Galaxy S21 FE: Fel smartphone vid fel tidpunkt

admin

Nu är den här: Galaxy S21 FE. Smartphonevärlden fick vänta länge på detta. Det är dock osannolikt att Samsungs nya "Fan Edition" kommer att kunna bygga vidare på sin föregångares framgångar – och det beror inte bara på priset. En kommentar av Kaan Gürayer.

Nu är den här: Galaxy S21 FE. Smartphonevärlden fick vänta länge på detta. Det är dock osannolikt att Samsungs nya "Fan Edition" kommer att kunna bygga vidare på sin föregångares framgångar – och det beror inte bara på priset. En kommentar av Kaan Gürayer.

Med Galaxy S20 FE skapade Samsung 2020 års överraskningshit. Cirka 1,5 år senare har nu sydkoreanerna presenterat efterträdaren. Galaxy S21 FE säljs för 749 euro. Allt annat än ett fynd, men ändå 100 euro billigare än standardmodellen. Ändå, av tre skäl tror jag inte att Galaxy S21 FE kan följa med i framgången för sin föregångare.

Samsung Galaxy S21 FE är för sent

Smartphonevärlden är snabb och tecknen idag är helt annorlunda än när Galaxy S20 FE introducerades. Galaxy S22 kommer att släppas om en månad . Erfarenheten har visat att priserna för föregångaren då kommer att sjunka massivt och många köpare kommer att ställas inför frågan: Galaxy S21 eller Galaxy S21 FE?

Samsung är inte ansvarig för förseningen, liksom många andra är elektronikföretaget ett offer för den globala chipkrisen. Men det kommer bara att vara till liten tröst om försäljningssiffrorna för S21 FE inte uppfyller de påstått höga förväntningarna.

Samsung drar ner på funktionerna

En annan anledning som får mig att tvivla på framgången för Galaxy S21 FE: utrustningen. För med microSD-platsen och strömkontakten saknar "Fan Edition" två funktioner som enligt mig var väsentliga för föregångarens popularitet. I en tid då Samsung efterliknar mer och mer Apple och skär ner allt som en gång gjorde skillnad, var Galaxy S20 FE som en frisk fläkt. Det var den allsidiga bekymmersfria smartphonen som Samsung tidigare var känd för.

Vårt första intryck av Galaxy S21 FE:

Konkurrensen behöver inte gömma sig

Det viktigaste är förstås priset. Galaxy S21 FE måste inte bara möta inhemsk konkurrens, utan också konkurrens från andra tillverkare. En Pixel 6 eller Xiaomi Mi 11 behöver inte gömma sig för Samsungs smartphone och är till och med mycket billigare.

Försenad marknadslansering, minskad utrustning och en konkurrens som aldrig sover: Samsung kommer sannolikt att få det svårt med sin "Fan Edition" i år – speciellt till ett pris som enligt experter kommer att sjunka märkbart först efter cirka 6 månader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Spelbitar: 15 spel som du kan spela perfekt mellan

Du har inte mycket tid, men du vill ändå inte missa underhållande spelkul däremellan? Då har vi de perfekta spelen för dig! Du kan snabbt ta på dig dem och njuta av dem fullt ut under en kort session.

Subscribe US Now