Läckte den största listan med lösenord i historien

digitateam

Vissa hackare har publicerat en lista med lösenord, den största hittills, där åtkomstdata från miljontals användare på alla typer av webbsidor och tjänster finns. Textdokumentet, 100 GB i storlek, har publicerats av ett populärt forum som besöks av hackare och cybersäkerhetsexperter.

Den som ansvarar för publiceringen bekräftar att dokumentet innehåller 82 000 miljoner lösenord, men enligt den analys som CyberNews har gjort är de exakt 8 400 miljoner. Ändå är det den största lösenordsläckan i historien.

Tydligen skulle det vara en sammanställning av flera olika läckor, som drabbats av ett stort antal tjänster genom åren. Författaren skulle ha samlat alla åtkomstnycklar i en enda fil för att göra dem lättare att testa och använda. Trots expertrekommendationer använder de flesta användare fortfarande samma lösenord för flera tjänster.

Eftersom detta är en samling bör det inte finnas någon ny information i denna lista och många av lösenorden är förmodligen gamla och har redan ändrats. För att kontrollera om våra lösenord har avslöjats kan vi komma åt https://haveibeenpwned.com/, en tjänst som låter oss söka efter vår e-post i miljontals filtrerade listor.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Indiskt par duperar Bitcoin-investerare som lovar högre avkastning: Rapport

Bristen på kunskap bland vanliga investerare om kryptovalutor och hur man säkert investerar i dem leder till ett växande antal bedrägerier. I ett färskt exempel registrerade brottsutredningsavdelningen (CID) vid Ahmedabad-polisen i Indiens Gujarat-provins ett fall där offret lurades med indiska rupier (Rs.) 22 lakh (ungefär 27 000 USD). Uppgifter om […]

Subscribe US Now