Läckte den största listan med lösenord i historien

digitateam

Vissa hackare har publicerat en lista med lösenord, den största hittills, där åtkomstdata från miljontals användare på alla typer av webbsidor och tjänster finns. Textdokumentet, 100 GB i storlek, har publicerats av ett populärt forum som besöks av hackare och cybersäkerhetsexperter.

Den som ansvarar för publiceringen bekräftar att dokumentet innehåller 82 000 miljoner lösenord, men enligt den analys som CyberNews har gjort är de exakt 8 400 miljoner. Ändå är det den största lösenordsläckan i historien.

Tydligen skulle det vara en sammanställning av flera olika läckor, som drabbats av ett stort antal tjänster genom åren. Författaren skulle ha samlat alla åtkomstnycklar i en enda fil för att göra dem lättare att testa och använda. Trots expertrekommendationer använder de flesta användare fortfarande samma lösenord för flera tjänster.

Eftersom detta är en samling bör det inte finnas någon ny information i denna lista och många av lösenorden är förmodligen gamla och har redan ändrats. För att kontrollera om våra lösenord har avslöjats kan vi komma åt https://haveibeenpwned.com/, en tjänst som låter oss söka efter vår e-post i miljontals filtrerade listor.

Next Post

IBM presenterar det första 2nm-chippet som man avser att multiplicera med fyra mobilens batteritid

Företaget IBM har presenterat ett 2 nanometer chip, med vilket det kommer att erbjuda ett viktigt steg framåt vad gäller prestanda och energieffektivitet. Som företaget förklarar lovar det att fyrdubbla batteritiden för mobiltelefoner. Det är välkänt att halvledare finns i de flesta befintliga elektroniska enheter, varför de spelar en viktig […]

Subscribe US Now