Google kommer att dölja föråldrade Android-appar för att förbättra säkerheten

digitateam

Google kommer att börja dölja föråldrade appar i Play Butik i ett försök att förbättra säkerheten.

Med nästan tre miljoner appar på Play Butik är det en enorm uppgift att skydda Androids tre miljarder användare.

Med tanke på omfattningen av utmaningen gör Googles AI-drivna säkerhet ett beundransvärt jobb. Googles system är dock långt ifrån perfekt och programvara som utgör ett hot mot användarna glider igenom.

Ibland är apparna som glider förbi Googles säkerhet avsedda att vara skadliga, medan andra är oskyldiga men har ärvt sårbarheter som inte har åtgärdats av deras utvecklare av en eller annan anledning.

Det finns tusentals övergivna appar i Play Butik som inte har fått några uppdateringar på länge. Google, förståeligt nog, ser dessa appar som potentiella säkerhetshot.

Google har meddelat att de kommer att börja dölja föråldrade appar från sökningar i Play Butik men de kommer inte att tas bort. Externa webbadresser som länkar till appen i Play Butik fungerar fortfarande och utvecklaren kan uppdatera sin försummade app om de så önskar.

Med varje Android-version ökar API-nivån. Google anger en rekommenderad lägsta API-nivå efter varje release och om en app hamnar bakom den nivån kommer företaget att besluta att den inte längre underhålls aktivt.

Den lägsta API-nivån kommer att ställas in som två stora Android-versioner före den senaste. När policyn träder i kraft den 1 november 2022 måste appar riktas mot Android 11 eftersom Android 13 kommer att ha släppts då.

I ett blogginlägg förklarade Google:

“Befintliga appar som inte är inriktade på en API-nivå inom två år efter den senaste stora Android-versionen kommer inte att vara tillgängliga för upptäckt eller installation för nya användare med enheter som kör Android OS-versioner högre än apparnas mål-API-nivå.

När nya Android OS-versioner lanseras i framtiden kommer kravfönstret att justeras därefter.”

Google säger att de allra flesta appar på Google Play redan följer dessa standarder.

“Rationalen bakom detta är enkel. Användare med de senaste enheterna eller de som är helt ikapp med Android-uppdateringar förväntar sig att inse den fulla potentialen av alla integritets- och säkerhetsskydd Android har att erbjuda”, skrev Google.

I skrivande stund använder cirka 70 procent av globala Android-användare en av de tre senaste versionerna av operativsystemet. Det borde öka ytterligare framöver tack vare fortsatta ansträngningar från Google – inklusive Project Treble, Project Mainline och Generic Kernel Image – för att ta itu med den ökända OS-versionsfragmenteringen som plattformen har lidit av under åren.

Utvecklare som vill säkerställa att deras appar fortfarande dyker upp i Play Butik behöver bara då och då uppdatera sina appar för att rikta in sig på nyare Android-versioner.

(Foto av Denny Müller på Unsplash)

Vill du lära dig mer om cybersäkerhet från branschledare? Kolla in Cyber ​​Security & Cloud Expo. Nästa evenemang i serien kommer att hållas i Santa Clara 11-12 maj 2022, Amsterdam 20-21 september 2022 och London 1-2 december 2022.

Utforska andra kommande företagsteknologievenemang och webbseminarier som drivs av TechForge här.

Taggar: android, cybersäkerhet, cybersäkerhet, utveckling, google, play store, säkerhet

Next Post

Stora företagsbonusar i GTA Online denna månad

Rockstar Games har kört oavbrutna veckobonusar i Grand Theft Auto Online konsekvent i flera år nu, med ett nytt urval av rabatter och aktiviteter som betalar mer som byter ut varandra varje torsdag – det slutade vara speciellt, verkligen. Men nu rullar de ut ett verkligt evenemang, med ett månadslångt […]

Subscribe US Now