GTA 5 utökad och förbättrad släpps den 15 mars

Mark Brown

Att stjäla varje rubrik på webben var Rockstar Games senaste officiella bekräftelse på att nästa Grand Theft Auto-spel verkligen är under utveckling – men det var inte det enda nya avslöjandet som utvecklarna hade i rockärmen. Vi vet nu att Expanded and Enhanced kommer att lanseras den 15 mars.

Trots rykten om ytterligare förseningar med nästa generations uppdatering av GTA 5, verkar det som att vi kan förvänta oss att E&E ska gå live på Xbox Series X|S och PlayStation 5 ganska snart, med lite över en månad kvar. Detta stämmer överens med det andra releasefönstret som Rockstar tillkännagav för titeln när det först blev försenat.

GTA 5 utökad och förbättrad släpps den 15 mars

Expanded and Enhanced var ursprungligen planerad att lanseras i november 2021, men drabbades av en alltför vanlig fördröjning; något vi har kommit för att vänja oss vid, och till och med förvänta oss, i det rådande industriklimatet och världens tillstånd.

Vissa insiders misstänkte att ytterligare en, om än kortare, försening var på gång på grund av orolig utveckling bakom kulisserna. Uppenbarligen var nästa generations uppdatering för GTA 5 ursprungligen tänkt som en uppsättning gratis patchar, vilket gör det möjligt för de bakåtkompatibla versionerna av spelet som körs på nya konsoler att bättre utnyttja den starkare hårdvaran.

Vid något tillfälle blev någon övertygad om att de verkligen kan sälja spelet igen, efter två tidigare återutgivningar, och för att få idén att fastna lades även ytterligare uppgraderingar och helt nytt innehåll till projektet.

Oförberedda på denna plötsliga förändring i omfattning behövde utvecklingsteamet mer tid för att slutföra det som nu skulle bli en ny utgåva i motsats till några patchar. Kombinera det med de osäkra arbetsförhållandena på grund av pandemin, och det är inte förvånande att frigivningen måste skjutas upp.

Rockstar Games kommer att erbjuda en karaktärsöverföringstjänst för spelare som gör uppgraderingen, så att de kan fortsätta där de slutade i den nya versionen – eller använda “Career Builder”, ett nytt system designat för att hjälpa nya spelare att komma ikapp alla dessa år av innehåll.

Career Builder skapades för GTA Onlines solo-debut, eftersom spelet delar sig från den huvudsakliga GTA 5-upplevelsen när E&E lanseras. Career Builder skapades med nya spelare i åtanke för vilka den enorma bredden av innehåll i spelet skulle verka skrämmande, och mödan att nå en punkt i progression för att faktiskt njuta av nya saker när de anländer istället för att spela catchup var tröttsamt.

På så sätt, när du startar GTA Online på nytt, istället för att släppas in i världen utan pengar och utan bakgrund, kan du nu välja mellan ett Biker-, Executive-, Nightclub- eller Gunrunner-företag som du får gratis, och en fin klumpsumma som startpengar för att göra annat innehåll mer tillgängligt.

GTA Online som en fristående titel kommer att vara tillgänglig gratis på PS5 gratis under de första tre månaderna. Prissättning efter att de första månaderna är över, och på andra plattformar, har ännu inte avslöjats – men vi är säkra på att det kommer att ske före release. Håll utkik för mer info!

Next Post

Ett nytt IT-tyg för hastighet, mångfald och säkerhet

Perspektiv på de kommande dagarna, månaderna och åren i den nya teknikväven som driver människor, organisationer och samhället i stort. Skrivet av Patrick Jean, CTO, OutSystems och Miguel Lopes, VP Platform Strategy på OutSystems. Tekniken förändras hela tiden. Det är en del av kärndynamiken som driver så många av oss […]

Subscribe US Now