Rockstar Games: De ekonomiska resultaten av GTA 5 och Red Dead Redemption 2

admin

Take-Two Interactive, företaget som äger Rockstar Games-studiorna, men även de av 2K Games i synnerhet, har precis meddelat sina finansiella resultat och de nya försäljningssiffrorna för GTA 5- och Red Dead Redemption 2-spelen för årets första kvartal . räkenskapsåret 2023. Företaget hänvisar också till utvecklingen av GTA 6.

Sagan Grand Theft Auto

När det gäller GTA 5, så säljer Rockstar Games spel fortfarande så bra runt om i världen sedan lanseringen den 17 september 2013, medan det kommer att fira sin 9-årsdag nästa månad, fortsätter GTA 5 att sälja enormt och har kvar sin dynamik på 5 miljoner säljs varje kvartal. Idag har det sålts mer än 170 miljoner exemplar världen över sedan 2013, men det är fortfarande långt ifrån det ikoniska Minecraft med sina 200 miljoner sålda enheter på jorden 2020.

När det gäller Grand Theft Auto-serien får vi veta att den nu har sålt mer än 380 miljoner enheter sedan den första delen, och angående det senaste tillskottet till denna saga, GTA Online och dess valfria GTA+-abonnemang, har den upplevt ökad tillväxt under det senaste kvartalet . När det gäller GTA Online-spelare meddelar Take-Two att dess servertrafik är 49 % högre än siffrorna före Covid. Vi kan föreställa oss att närvaron av spelservrarna är lägre än under Covid och dess instängningar, som var mycket gynnsamma för videospel, men fortfarande ligger långt över siffrorna före krisen.

Take-Two Interactive hänvisar till GTA 6 “Utvecklingen är långt framskriden, Rockstar är engagerad i att sätta kreativa riktmärken för serien, branschen och underhållning. »

När det gäller GTA Trilogy The Definitive Edition har inget tillkännagivande gjorts om den kommande uppdateringen för att korrigera de buggar som fortfarande finns kvar, eller ett tillkännagivande om att patchar fortfarande är planerade som vad som redan hade gjorts i början av året av Strauss Zelnick, VD och koncernchef av Take-Two. Det ser ut som att GTA-trilogin kommer att stanna kvar och Rockstar Games tittar nu bara på GTA 6, medan det bara ser upp till GTA Online.

Sagan Red Dead

Red Dead Redemption 2 är fortfarande populär bland cowboys till skillnad från Red Dead Online… Arthur Morgans äventyr har sålt mer än 45 miljoner enheter sedan 2018, lite mer än en miljon fler under det senaste kvartalet. Angående Red Dead Saga, 68 miljoner exemplar sedan Red Dead Revolver. När det gäller Red Dead Online, nämner Take-Two, “Rockstar Games har fortsatt att stödja Red Dead Online med en rad outfits (gemenskapsdräkter varje månad), bonusar och belöningar. Å andra sidan, inga ord om ankomsten av de nya telegramuppdragen eller ens de nya kartorna för konfrontationsläge som tillkännagavs under tillkännagivandet om att de stora uppdateringarna av spelet skulle överges.

Sagan om Max Payne

När det gäller de två första opusen av Max Payne-sagan, planeras remakeserna fortfarande av Remedy Entertainment, studion som hade utvecklat Max Payne 1 och 2 på uppdrag av Rockstar Games. När tillkännagivandet i april förra året var utvecklingen fortfarande bara i projektfasen, det kommer förmodligen att behöva vänta ytterligare ett till två år innan man har remakes till hands. När det gäller det tredje opuset, Max Payne 3 som utvecklades av Rockstar Vancouver och som firade sitt 10-årsjubileum för några månader sedan, hade en vinylversion av dess soundtrack tillkännagivits under detta jubileum, den finns fortfarande på programmet och kommer under år.

Källor: Take-Two Interactive och Business Wire

Next Post

Apple öppnar registreringar för nästa App Store-sessioner

Apple-utvecklare som vill optimera sina listnings- och marknadsföringsstrategier kan nu registrera sig för nästa omgång av App Store-sessioner. Sessionerna förbinder utvecklare med Apples experter för att lära sig mer om allt som har med App Store att göra, inklusive: Förbättra dina listningssidor Attrahera kunder Testa marknadsföringsstrategier Implementera prenumerationer Använda TestFlight […]

Subscribe US Now