GTA 5:s Franklin får en ny karaktärsmodell

Mark Brown

Shawn Fonteno är tillbaka igen med ännu ett kryptiskt inlägg relaterat till Grand Theft Auto, men den här gången verkar det vara mer legitimt än hans vanliga upptåg – Franklin Clintons röst- och motion capture-skådespelare har bråkat med samhället tidigare. Men mitt i det nuvarande tumultet av GTA-nyheter har han delat med sig av vad som kan vara hans mest påtagliga retas hittills.

Det är en hektisk tid för GTA-fans, på mer än ett sätt. Inte långt efter släppet av Definitive Edition och den efterföljande kontroversen bekräftade Rockstar Games officiellt för första gången någonsin att GTA 6 verkligen är under utveckling. Dessutom tillkännagavs även releasedatumet för Expanded and Enhanced den 15 mars – det är också då GTA Online blir fristående.

GTA 5:s Franklin får en ny karaktärsmodell

Under tiden, ända sedan The Contract DLC tog tillbaka Franklin med en berättelsefokuserad online-DLC, har fansen varit ivriga efter mer – och Rockstar avslöjade planer på att tvinga. Tydligen är handlingen som introducerades i The Contract inställd på att fortsätta med Franklin som fortsätter att spela en stor roll, eftersom ett starkare narrativt element upprätthålls i multiplayer-spelet.

Med allt på gång kunde timingen för Fontenos senaste omrörning av grytan inte vara mer perfekt. Med en meritlista av att reta upp samhället med GTA-relaterade teases och tips genom åren, kanske vissa betraktar något av hans inlägg med viss misstänksamhet, men den här gången är det ganska påtagligt – en skärmdump av en pågående karaktärsmodell för en uppdaterade Franklin.

Karaktärsmodellen verkar vara en grafisk uppdatering för GTA 5-huvudpersonen, som mestadels har förblivit oförändrad sedan 2013 bortsett från några anpassningsalternativ och uppdateringar som följde med spelets återutgivningar. Inlägget väckte sin beskärda del av spekulationer om vad det kan vara till för.

De tydligaste och mest logiska slutsatserna är att det antingen är för Expanded och Enhanced, för kommande Online DLC med Franklin, eller båda. Vi vet att Expanded and Enhanced kommer att ge helt nytt berättelseinnehåll tillsammans med grafiska och tekniska förbättringar, vilket kan motivera en ny modell.

Utöver det kommer de fortsatta äventyren för vår onlinekaraktär som en del av Franklins byrå att få oss att interagera med huvudpersonen i story mode mycket mer i den omedelbara framtiden för GTA Online, möjligen på lång sikt beroende på vilken typ av planer utvecklarna har för denna nya riktning. Det verkar också vara den sortens roll som skulle motivera en sådan uppdatering.

Hur uppenbara dessa slutsatser än verkar vara, särskilt med tanke på utvecklingscykeln och förväntad utgivning av sådant innehåll i kombination med Fontenos bildtext om “nästan färdig”, har vissa fans tagit sina spekulationer vidare – uppenbarligen tror vissa att detta är för GTA 6, som kommer att inkluderar ett återuppträdande för Franklin.

Av de tillgängliga alternativen verkar detta vara det minst sannolika enligt vår uppfattning. Läckor om GTA 6:s inställning, berättelse och karaktärer har varit vaga och motsägelsefulla, så möjligheten finns tekniskt sett, men det verkar som ett okarakteristiskt drag från Rockstars sida med tanke på hur tidigare GTA-uppföljare förhöll sig till varandra.

Det är ännu inte klart vilken typ av nytt innehåll Expanded and Enhanced kommer att lägga till enspelarupplevelsen – det kan vara allt från bara några ytterligare samlarföremål eller sidouppdrag till fullblåst, röstspelat berättelseinnehåll. Vi får bara vänta till lanseringen och se. När det gäller The Contract 2, eller hur det än kommer att heta, vet vi ingenting än så länge.

GTA 5 Expanded and Enhanced lanseras på Xbox Series X|S och PlayStation 5 den 15 mars. Samtidigt har vi inget releasedatum för nästa stora GTA Online DLC, men baserat på tidigare releasemönster kan vi förvänta oss att det kommer att sjunka under sommaren.

Next Post

State of Software Security v12: Bli inte självbelåten, men vi har kommit långt

Veracodes senaste State of Software Security-rapport visar att applikationer i genomsnitt är säkrare än någonsin. För att få bort det negativa först, varnar rapporten för den förödande “dominoeffekten” som en sårbarhet kan ha på programvara över hela världen. Ett tydligt exempel på detta i aktion var SolarWinds-attacken där… Läs mer […]

Subscribe US Now