Den franska konkurrensmyndigheten bötfäller Google med 500 miljoner dollar för upphovsrätten till internetinnehåll

digitateam

Teknikföretaget Google kommer att få betala böter på 500 miljoner dollar i Frankrike för sina missbruk samtidigt som de förhandlar med media om en ersättning för att kunna publicera sina nyheter. Konkurrensverket motiverade det med det exceptionella allvar som, enligt nämnda organ, utgör Googles systematiska brott mot skyldigheten att i god tro och utan att dra fördel av dess dominerande ställning i sökmotorn förhandla om upphovsrätt med fransk media. marknadsföra.

Enligt en talesman för teknikföretaget i ett uttalande, “Vi är mycket besvikna över denna resolution, vi har agerat i god tro under hela processen.” Han kommenterade också att “Sanktionen tar inte hänsyn till våra ansträngningar att nå en överenskommelse, och inte heller verkligheten av hur nyheter fungerar på våra plattformar.”

Utöver vitet har Konkurrensverket uppmanat Google att inom en period av högst två månader lägga fram förslag om att ersätta de utgivare och pressbyråer som anmält ärendet under 2020. Om det inte följer det kommer det att bli utsatt för böter upp till 900 000 euro per dag av försening.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Binance överväger att skaffa en licens att bedriva verksamhet i Dubai

Binance Holdings Ltd. överväger för närvarande om en licens att verka i Dubai, vilket ökar sin närvaro i Mellanöstern. Detta rapporterades först av Bloomberg, med hänvisning till en “person som är bekant med saken”. Binance förväntar sig en ackreditering för att fungera som tjänsteleverantör i Dubai World Trade Centers “frizon” […]

Subscribe US Now