De bästa gratisspelen för MS-DOS

digitateam


Exploring Nostalgia: De bästa MS-DOS-spelen i Internet ArchiveOm du är en älskare av tv-spel och gillar klassikerna, minns du säkert den tiden då MS-DOS dominerade världen av persondatorer. Även om tekniska framsteg har gett oss visuellt fantastiska spel, kommer vi aldrig att glömma pärlorna som denna uråldriga plattform gav oss. Tack vare internetarkivet kan vi lyckligtvis fortfarande njuta av dessa titlar och återuppleva magin med MS-DOS-spel.


Om du är nyfiken på exakt hur detta är möjligt, har Internet Archive ett underbart blogginlägg som förklarar processen för att få dessa spel att köra i ett spelbart tillstånd. Som digitalhistorikern Jason Scott skriver:


 

“Vad som gör samlingen mer än bara ett gäng gamla spel, nu spelbara, är hur den måste hantera problem med mjukvarubevarande och historik. Att ha en gammal körbar fil och en skannad kopia av manualen representerar bara de första stegen som DOS har gjort. förblev något konsekvent under de senaste (nästan) 40 åren, men mycket har förändrats under huven och program skrevs ibland bara för att fungera på mycket specifik hårdvara och en mycket specifik konfiguration, visst antal kopior och sedan försvann från hyllorna, om inte allas minnen.


Det är alla dessa extra anskaffnings- och konfigurationssteg under huven som representerar det svåraste arbetet med eXoDOS-projektet, och jag erkänner den långa och herkulösa ansträngningen. Som ett resultat har eXoDOS-projektet över 7 000 titlar som de har fått fungera pålitligt och konsekvent.”


 

Nu, om du hellre vill gå direkt till spelen, vet att det kommer att ta lite tid att skanna 2 500 titlar.


Är du redo att återuppleva lite retrospel direkt i din webbläsare?


Här är några av de bästa spelen du kan hitta i det här arkivet:


 

1. “Doom” (1993): Detta ikoniska first-person shooter utvecklat av id Software lade grunden för genren. Med sin snabba action, 3D-grafik och oförglömliga soundtrack blev “Doom” ett kulturellt fenomen och en omedelbar klassiker. Gör dig redo att möta horder av rymddemoner och fördjupa dig i en värld full av skräck och spänning!


2. “Prinsen av Persien” (1989): Skapat av Jordan Mechner, detta plattforms- och actionspel anses vara en av de bästa titlarna genom tiderna. Följ med den oförskämda prinsen på hans uppdrag att rädda prinsessan från den onda vesirens klor. Med imponerande stunts, utmanande pussel och smidig animation kommer “Prince of Persia” att hålla dig fast i timmar.


3. “SimCity” (1989): Designat av Will Wright, detta simuleringsspel låter dig bygga och hantera din egen stad. Bli borgmästare och fatta strategiska beslut för att säkerställa tillväxt och lycka för dina medborgare. “SimCity” lade grunden för många andra simuleringsspel och förblir en beroendeframkallande och givande upplevelse än i dag.


4. “Commander Keen” (1990-1991): Denna serie plattformsspel med den unge Billy Blaze, alias Commander Keen, är en fröjd för älskare av action och utforskande. Dessa spel, som utvecklats av id Software, fångar essensen av 8-bitars kul med sin färgglada visuella stil och beroendeframkallande spel.


5. The Secret of Monkey Island (1990)


 

Monkey Islands hemlighet


 

Detta är den första delen i den hyllade “Monkey Island”-serien. Utvecklat av LucasArts tar detta äventyrsspel dig in i en värld fylld av pirater, gömda skatter och vanvördig humor. Spela den oförskämda Guybrush Threepwood när han försöker bli en fruktad pirat och vinna den underbara Elaine Marleys hjärta. Med kvick dialog, minnesvärda karaktärer och utmanande pussel är “The Secret of Monkey Island” en tidlös pärla.


6. The Punisher (1990)


 

Straffaren


 

Baserat på den berömda Marvel-seriefiguren, sätter denna tredjepersonsskjutare dig i det hämndlystna Frank Castles skor. Bekämpa organiserad brottslighet och kämpa mot Punishers fiender i en stad full av fara och korruption. Med intensivt spelande och mörk atmosfär ger “The Punisher” dig en spännande och adrenalinpumpande actionupplevelse.


7. Priset är rätt: (1994) Om du någonsin har drömt om att delta i det berömda TV-programmet, ger det här spelet dig möjligheten att göra det bekvämt i ditt hem. Utmana dig själv i spännande gissningsspel, vad och tävlingar för att vinna virtuella priser. Med den autentiska presentationen av showen och möjligheten att spela med vänner, garanterar “The Price is Right” timmar av nöje.


8. Microsoft Flight Simulator (1993)


 

Microsoft Flight Simulator


 

Detta är den ursprungliga delen av Microsofts flygsimuleringsserie. Bli pilot och upplev spänningen med att flyga flygplan i olika delar av världen. Från start till landning ger “Microsoft Flight Simulator” dig en realistisk och detaljerad flygupplevelse, även i MS-DOS-versionen.


9. The Incredible Machine 2 (1994)


 

The Incredible Machine 2


 

Är du ett fan av pussel och problemlösning? Det här spelet utmanar dig att skapa komplexa och galna maskiner för att lösa en mängd olika utmaningar. Använd ett brett utbud av föremål och verktyg för att uppnå fantastiska resultat. “The Incredible Machine 2” erbjuder en kreativ och utmanande upplevelse för pusselälskare.


10. The Elder Scrolls – Daggerfall (1996)


 

The Elder Scrolls - Daggerfall


 

Den här tidiga delen i den populära RPG-serien kastar dig in i en stor öppen värld fylld av uppdrag, strider och hemligheter. Utforska städer, fängelsehålor och vildmark när du skapar ditt eget öde som hjälte eller skurk. Med enorm valfrihet och ett djupt karaktärsskapande system erbjuder “Daggerfall” en episk och utmanande RPG-upplevelse.


11. Star Trek – Judgment Rites (1993)


 

Star Trek - Judgment Rites


 

Om du är ett fan av Star Trek transporterar detta spel baserat på den berömda tv-serien dig ombord på rymdskeppet USS Enterprise. Om du antar rollen som antingen kapten Kirk eller kapten Picard måste du lösa problem och fatta strategiska beslut på uppdrag som spänner över hela Star Trek-universumet. Med autentisk dialog och referenser till serien erbjuder “Judgment Rites” en uppslukande upplevelse för Star Trek-fans.
 

Det här är bara några exempel på de fantastiska MS-DOS-spelen du kan hitta på Internet Archive. Var och en av dessa titlar har satt en outplånlig prägel på videospelshistorien och erbjuder en unik möjlighet att återuppleva nostalgi och njuta av klassikernas magi. Så varför tar du inte ett steg tillbaka i tiden och njuter av underverket med MS-DOS-spel igen? Gör dig redo för timmar av nöje och spänning när du utforskar dessa skatter från det förflutna!


relaterade inlägg

Projekt

Bokning gratis bokningsmotor

Recipetor - verktyg för hantering av kök, recept och leverantörerNext Post

GTA 6 Online: Inga dedikerade servrar, inga problem

Få franchiseföretag har skapat en betydande kulturell och kommersiell inverkan som Grand Theft Auto. Fans över hela världen väntar ivrigt på varje bit av information om nästa bidrag i serien, Grand Theft Auto 6. Nu har en spännande information från en välrenommerad insider gett oss en ledtråd om vad Rockstar […]

Subscribe US Now