Waves Stablecoin USDN faller 10 %, grundare anklagar Alameda för prismanipulation

admin

Neutrino, det algoritmiska prisstabila tillgångsprotokollet, fungerar som en tillgänglig DeFi-verktygslåda. Den byggdes ovanpå Waves blockchain och hade nästan fördubblat sitt börsvärde på mindre än en månad.

Protokollets stablecoin-projekt – USDN – har dock tappats efter att ha sjunkit ner till 0,83 USD och tappat 15 % under de senaste 24 timmarna. WAVES, token som stöder stablecoin, noterade en ännu värre nedgång – med mer än 20 %.

Grundaren av Waves Protocol, Sasha Ivanov, anklagade Alameda Research för att manipulera priset och shorting. Han hävdade också att adressen som indikerar låne- och försäljningsaktivitet för den dollarbundna tokenen är kopplad till det SBF-stödda kryptovalutahandelsföretaget.

BS konspirationsteori?

Efter den senaste kraschen hävdade Ivanov att någon kontaktade honom via Vires Finance för att låna en miljon WAVES-tokens, en begäran som han påstod sig ha tackat nej till, med hänvisning till företagets policy och även antog att detta kunde användas för kortslutning. Vid ytterligare forskning hävdade Ivanov att adressen bakom detta var kopplad till Alameda Research.

SBF avfärdade hela fiaskot och twittrade,

Många i kryptovärlden har kallat Waves-projektet för att vara ett Ponzi-schema. Vissa spekulerade i att dess senaste toppnivåer uppnåddes genom att låna USDC stablecoin för att köpa dess inhemska token, vilket på konstgjord väg blåste upp priset på WAVES.

Twitter-användaren 0xHamZ påstod nyligen att dess initiala uppskattning berodde på att de blev erkända som “ryska Ethereum”. De hävdade också att projektet brände WAVES för att prägla sitt flaggskepp stablecoin USDN och sedan deponera det senare på blockchains inhemska DeFi-låneplattform, Vires, och låna USDC från protokollet.

WAVES prisstegring tidigare förra månaden sammanföll med Rysslands invasion av Ukraina. Intressant nog noterades detta av Peter Guo, en forskare vid det Hong Kong-baserade kryptoinvesteringsföretaget Babel. Han sa att “en del människor kan rusa in i Waves som svar på potentiella ekonomiska sanktioner och begränsade traditionella betalningskanaler.”

Ivanov hävdade dock att varken Waves-projektet eller han själv hade några band med Ryssland. Istället tror grundaren att tillväxten har varit organisk.

Efterdyningarna

Efter incidenten meddelade Ivanov att ett nytt förslag till förändring av DAO-protokollet hade lämnats in till Vires Finance. Det syftar till att sänka likvidationströskeln för Waves och USDN-upplåning till 0,1 % tillfälligt samtidigt som den maximala låneräntan begränsas till 40 % för att förhindra marknadsmanipulation.

Krypton Twitter var dock inte imponerad. Faktum är att den senaste avkopplingen av USDN har väckt oro för UST på grund av likheten mellan de två när det gäller användbarhet och likviditetsdjup.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

80 % av Spring framework-nedladdningarna är exploateringsbara versioner

Data från Sonatype tyder på att 80 procent av de veckovisa Spring framework-nedladdningarna fortfarande är exploateringsbara versioner. Spring är ett mycket populärt ramverk – ofta rankat bland de tre mest använda Java-ramverken. Det var därför Java-utvecklargemenskapen skakades när en sårbarhet vid namn Spring4Shell (CVE-2022-22965) läcktes av en säkerhetsforskare inför en […]

Subscribe US Now