Ukrainas president Zelensky undertecknar lagförslag om virtuella tillgångar för att legalisera krypto

admin

Ukrainas president har officiellt undertecknat lagförslaget om virtuella tillgångar för att legalisera kryptovalutor för inkomst, utbyte och affärer, som godkändes av parlamentet förra månaden. Detta kommer efter veckor av ekonomiskt stöd från kryptogemenskapen för hjälp med att avvärja Rysslands invasion.

Enligt ett uttalande från ministeriet för digital transformation i Ukraina skapar den nya lagen förutsättningar för en laglig virtuell tillgångsmarknad i landet. Det kommer att regleras av National Securities and Stock Market Commission, tillsammans med National Bank of Ukraine. Kommissionen kommer att bilda och implementera statlig policy för krypto och utfärda tillstånd till leverantörer av kryptotjänster samtidigt som den övervakar området ekonomiskt. Lagen ger också förutsättningar för registrering av virtuella tillgångsföretag, och för bildandet av det juridiska området på den virtuella tillgångsmarknaden. En annan version av detta lagförslag antogs av parlamentet för månader sedan men skickades tillbaka av president Zelensky på grund av en bestämmelse om ett nytt organ som är dedikerat till att reglera digitala tillgångar. Det nya lagförslaget innehåller presidenternas föredragna ändringsförslag. Ukraina är redan ett av de 5 bästa länderna i världen för användning av kryptovaluta, vilket gör lagens godkännande något försenat. Det kommer kort efter att Dubai etablerade sin Virtual Asset Regulatory Authority, och efter att USA:s president Joe Biden undertecknade en verkställande order om tillsyn av kryptoindustrin. Vissa har fruktat att krypto kan försvaga västvärldens ekonomiska straff mot Ryssland, efter dess invasion av Ukraina förra månaden. Tvärtom, virtuella tillgångar har varit överväldigande fördelaktiga för Ukraina under konflikten, med nationen som fick över 100 miljoner dollar i kryptodonationer på mindre än en månad. Nationen förbereder sig till och med för att lansera en NFT-samling om det ryska kriget efter en inställd flygning. SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5 utökade och förbättrade vanliga frågor

Medan pre-release-marknadsföringen för Expanded and Enhanced antydde nytt innehåll som motiverade den “expanderade” delen av titeln, är den faktiska releasen definitivt mycket mer fokuserad på den “förbättrade” sidan av saker och ting. E&E ger äkta 4K, uppskalad 4K, 60 FPS och HDR-stöd för GTA 5 och GTA Online tillsammans med […]

Subscribe US Now