U-Turn: Singapores största bank kommer inte att utöka kryptotjänster till privatkunder

admin

Piyush Gupta – VD för Singapores ledande bank DBS Bank – avslöjade att hans institution inte kommer att utöka sina kryptohandelstjänster till privatkunder inom “den omedelbara framtiden”. Tillkännagivandet strider mot bolagets initiala avsikter att tillhandahålla sådana möjligheter.

Ändrade planer

I februari i år avslöjade det singaporeanska multinationella bank- och finansiella tjänsteföretaget – DBS Bank – att det kommer att utöka kryptohandelsmöjligheter till sina privatkunder i slutet av 2022.

Specifikt strävade banken efter att göra processen tillgänglig genom att underlätta omedelbara onlineinsättningar och transaktioner utan att vara beroende av mellanhänder.

Icke desto mindre, i en nyligen intervjuad, sa verkställande direktör – Piyush Gupta – att de lokala vakthundarna är “med rätta oroade” över att tillåta digitala tillgångstjänster i detaljhandeln. Som sådan drog banken tillbaka sina initiala planer:

“Men jag håller inte andan. Jag tror inte att miljön kommer att tillåta oss att göra den tillgänglig för detaljhandeln när som helst inom den närmaste framtiden.”

I vilket fall som helst, Gupta förblev hausse på framtiden för kryptovalutor och förutspådde att de “förr eller senare” kommer att bli en viktig del av det finansiella nätverket:

“Överlåten åt oss själva, som jag har sagt tidigare, tror jag över tiden att digitala valutor och kryptotillgångar kommer att vara genomträngande. Och därför, förr eller senare, tror jag att världen måste komma överens med detta som en tillgångsklass.”

Piyush GuptaPiyush Gupta, Källa: CNBC

Gupta ser Crypto som guldersättning

Högsta chefen visade sin positivitet till krypto för några veckor sedan och beskrev tillgångsklassen som ett alternativ till guld och dess roll i det nuvarande monetära systemet.

Å andra sidan hävdade Gupta att för tillfället tillåter inte volatiliteten på kryptomarknaden digitala tillgångar att bli “pengar som vi känner dem:”

“Den andra stora utmaningen är volatiliteten i värde. Om du vill använda detta för att betala för något vet du inte vad det kostar dig. Idag är kryptor en potentiell källa till spekulerat värde, det är osannolikt att detta är en källa till pengar som vi känner den.”

I linje med många andra experter efterlyste DBS:s VD global reglering av sektorn. Enligt hans uppfattning bör centralbankerna ansvara för att utforma regelverket.

Dessutom beskrev Gupta fördelarna med kryptos ryggrad – blockchain-teknologi. “Det kan förändra hur handelsfinansiering behandlas, det kan ändra hur betalningar och avräkningar fungerar, det kan ändra hur utbyten fungerar”, hävdade han.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Australian Convenience Store OTR för att acceptera kryptobetalningar (rapport)

On The Run (OTR) – en australisk närbutik med internationella platser – kommer enligt uppgift tillåta kunder att betala för produkter i kryptovalutor genom att samarbeta med digitala tillgångsbörsen CryptoCom. OTR:s dyk i krypto Enligt en bevakning av The Australian kommer OTR att göra det möjligt för kunder att betala […]

Subscribe US Now