Sotheby’s drog tillbaka auktionen av 104 CryptoPunks minuter före evenemanget

admin

Det berömda auktionshuset – Sotheby’s – var på väg att stå värd för en efterlängtad auktion av 104 CryptoPunk icke-fungibla tokens (NFT) tidigare i veckan. Auktionshuset ställde dock in evenemanget minuter före lanseringen.

“Beslöt att HODL”

För flera månader sedan köpte en pseudonym samlare med initialerna 0x650d partiet med titeln “Punk It!” för 7 miljoner dollar i krypto. För några veckor sedan meddelade Sotheby’s att de kommer att auktionera ut NFT från samlingen, med prisuppskattningar som visar mellan 20 miljoner och 30 miljoner dollar. Ändå drog sig samlarobjektsägaren från evenemanget strax innan det började.

Hans beslut ledde till betydande besvikelse från användare som väntade på att få delta i auktionen. Grundaren av den decentraliserade medieplattformen RugRadio – Farokh – sa:

“Bror, du slutar agera som om du råkade Sotheby’s, du fick alla att se dumma ut. Till och med pressen här skrattar åt oss på grund av dig. Sluta gömma skulden bakom dumma memes.”

Senare postade säljaren ytterligare en tweet och antydde att orsaken bakom avbokningen kan vara Sothebys höga provisionsavgifter.

CryptoPunks präglades 2017 och är bland de första NFT-kollektionerna. För närvarande är de några av de mest populära och dyra digitala samlarföremålen eftersom vissa spenderade miljontals dollar för att förvärva dem. Tidigare denna månad slog CryptoPunk #5822 rekord då Deepak Thapliyal – Chains VD – köpte den för nästan 8 000 ETH. Vid transaktionstillfället uppgick beloppet till nästan 24 miljoner dollar.

Sothebys interaktion med kryptovärlden

Det ledande auktionshuset för konst och lyx har varit en del av det digitala tillgångsuniversumet ett tag nu. I november förra året gick man ihop med Future Perfect Ventures för att investera 20 miljoner dollar i NFT-teknikföretaget Mojito. Sothebys vd Charles Stewart kommenterade saken:

“Vi tror på framtiden för att använda blockchain för att utöka ägandet av digitala tillgångar. Det finns ett enormt fokus och intresse för NFTs… Sothebys uppdrag är att främja tillgång och ägande av exceptionell konst och lyxföremål, så att fokusera och utveckla detta område är mycket meningsfullt.”

I januari i år meddelade företaget att det kommer att vara värd för en auktion för en sällsynt 555,55 karats diamant som kan säljas för digitala tillgångar. Tidigare den här månaden köpte den amerikanske entreprenören Richard Heart den för hela 4,3 miljoner dollar i krypto och döpte om den efter sitt företag – “HEX.com diamond.”

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5 har sålt mer än 160 miljoner exemplar

Grand Theft Auto 5:s framgång förblir ett fortsatt unikt fenomen utan motstycke i videospelsindustrin, och det visar fortfarande inga tecken på att sakta ner. Spelet har överträffat en annan stor försäljningsmilstolpe – och Expanded and Enhanced är inte ens ute än. 160 miljoner exemplar av GTA 5 har flyttat över […]

Subscribe US Now