Silver Lake leder finansieringsrundan på 150 miljoner dollar för NFT-företaget Genesis

admin

Private equity-bolagets senaste drag visar att traditionella värdepappersföretag har börjat köpa Web.3.0-projekt som en del av sin investeringsuppsats. Ett växande intresse för ett decentraliserat internet byggt på blockchain-nätverk fortsätter att motivera stora pengar att satsa på små och medelstora kryptoföretag.

Silver Lake, det tekniska investeringsföretaget som förvaltar över 90 miljarder dollar i tillgångar, tillkännagav att leda investeringsrundan på 150 miljoner dollar för Genesis, ett NFT-avatarföretag. Det lockade tidigare investeringar värda 100 miljoner dollar från Disneys tidigare vd Bob Iger, som nu sitter i dess styrelse. Företaget, efter finansieringsrundan, värderas till 1 miljard dollar – vilket innebär att det är en av unicorn startups. Enligt rapporten kommer Genesis framgång till stor del vara beroende av att folk köper idén om Metaverse. Företagets huvudroll är att låta användare skapa NFT:er och skapa sina egna digitala avatarer. Genesis har samarbetat med Hollywood-studios som Universal och Warner för att vara deras officiella leverantör av avatarer och NFT. Det arbetar nu med kända namn som Justin Bieber, Migos och Cardi B för sina skräddarsydda digitala avatarer. Genesis avböjde att avslöja några finansiella siffror eller om det var lönsamt, som rapporterats av DealBook. Silver Lake har visat ett växande intresse för företag med digitala tillgångar när det fortsätter att diversifiera sina kryptoorienterade investeringar. Private equity-gruppens kryptoinvesteringar inkluderar Fanatics, som äger NFT-sportsamlarföretaget Candy Digital, och blockchain-infrastrukturföretaget Alchemy, värderat till 10,2 miljarder dollar efter den senaste finansieringsrunda. SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Epic Games samlar in $2 miljarder i veckan efter Unreal Engine 5:s släpp

Epic Games har samlat in 2 miljarder dollar i en finansieringsrunda bara en vecka efter lanseringen av Unreal Engine 5. Epic – känt för sina hittitlar, populära spelmotor och högprofilerade kontakter med Apple – säger att finansieringen kommer att stödja dess fortsatta tillväxt och vision att bygga metaversen. Tim Sweeney, […]

Subscribe US Now