SEC:s förslag att ändra definitionen av utbyte bryter mot det första tillägget, säger Coin Center

admin

Coin Center har häftigt stött tillbaka det kontroversiella SEC-förslaget som syftade till att omdefiniera definitionen av “utbyte” inom Securities Exchange Act i ett försök att “inkludera system som erbjuder användning av icke-fasta handelsintressen och kommunikationsprotokoll för att sammanföra köpare och säljare av värdepapper.” Gruppen ansåg att tillsynsmyndighetens drag var “konstitutionellt”.

Den Washington-baserade ideella organisationen som fokuserar på kryptovalutapolicyer, Coin Center, meddelade att de lämnade in ett kommentarsbrev till United States Securities and Exchange Commission (SEC). Enligt kryptolobbyn bryter kommissionens förslag mot det första tillägget genom att kräva en licens för att tala, även för utvecklare med öppen källkod som arbetar bakom projekt i ekosystemet.

“Det är grundlagsstridigt, och de borde ändra det”

Tankesmedjor och kryptolobbygruppers motiv för att avvisa SEC:s förslag kommer mitt i landets tillsynsmyndigheter som rustar upp för att skärpa tillsynen.

Förra månaden publicerade byrån ändringar angående definitionen av “utbyte.” Många experter tror att det är inriktat på att föra in kryptosektorn och, viktigast av allt, decentraliserade finanssektorn (DeFi) i dess regulatoriska omkrets, och därigenom dramatiskt omdefiniera riskprofilen för att driva ett projekt i USA.

Samtidigt som man hävdade att konsekvenserna för utvecklare, utgivare och återutgivare skulle vara negativa, sade Coin Centers kommentarsbrev:

“Ett nytt SEC-förslag har en allvarlig förändring gömd i sitt komplexa språk. Sammanfattning: Förslaget bryter mot det första tillägget genom att kräva en licens för att tala – även om utvecklare med öppen källkod. Det är grundlagsstridigt och de borde ändra det. Coin Center trycker tillbaka.”

Begränsa definitionen av “Exchange”

Den ideella forskningschefen Peter Van Valkenburgh sa att förslaget är “konstitutionellt” och att SEC borde dra tillbaka det.

Tillsynsmyndighetens tolkning av “utbyte” anses vara olämpligt bred eftersom det långa dokumentet på 200 sidor aldrig nämner krypto eller DeFi en enda gång. Coin Center citerade också Högsta domstolens (SC) tidigare prejudikat, vilket potentiellt skulle kunna tvinga SEC att dra tillbaka förslaget om det slutför den nya regeln som den är utformad.

Coin Center uppgav också att kommissionen borde begränsa definitionen av “utbyte” innan den slutförde förslaget till verkligt professionellt beteende. Att misslyckas med att göra det kan kyla ner betydande skyddat tal och kväva innovation i landet, förutom att ställas inför en ovänlig domstol som lobbyn anser, är “förberedd på att hävda friheterna i det första tillägget.”

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Gunrunning i fokus med veckovisa GTA-onlinebonusar

Förra veckan startade Rockstar Games ett månadslångt firande av Grand Theft Auto Onlines många olagliga företag, som har försett spelet med dess innehållsryggrad i flera år nu – och samhället med olika sätt att tjäna förmögenheter. Den här veckan riktas rampljuset mot Gunrunning. Det är hårt arbete att hålla en […]

Subscribe US Now