SEC riktar sig till NFT:er, skickar stämningar till olika skapare och företag

admin

SEC siktar nu på skaparna av NFTs i ett försök att avgöra om de bryter mot dess regler och förordningar.

Den finansiella tillsynsmyndigheten blir alltmer oroad över att NFT:er används för oreglerade erbjudanden om värdepapperstoken, enligt Bloomberg. Den pågående granskningen undersöker också fraktionerade icke-fungibla tokens – när de är uppdelade i mindre delar så att konstverket eller unika föremålet kan ägas av flera personer.

Under de senaste månaderna har SEC skickat stämningar till NFT-skapare och olika kryptofirmor och börser för att begära mer information, enligt rapporten.

NFTs i rampljuset

I slutet av förra året varnade SEC-kommissionär Hester Peirce, även känd som “Crypto Mom”, för att regulatorn härnäst skulle vända sin uppmärksamhet mot icke-fungibla ämnen. “Med tanke på bredden av NFT-landskapet kan vissa delar av det falla inom vår jurisdiktion,” sa hon då innan hon tillade, “människor måste tänka på potentiella platser där NFTs kan stöta på värdepappersregleringsregimen.”

Precis som det gör med kryptotillgångar är den primära oro för SEC om NFT:er kan klassificeras och regleras som värdepapper. Sådana tillgångar avser ett utbytbart, överlåtbart finansiellt instrument som har någon typ av monetärt värde. SEC tillämpar Howey-testet, som kommer från ett beslut från USA:s högsta domstol från 1946, för att avgöra om något är en säkerhet.

Branschförespråkare hävdar dock generellt att regleringar för aktiemarknader inte också bör gälla för kryptovalutor eller NFT.

Enligt blockchain-analysföretaget Chainalysis skickades kryptotillgångar till ett värde av cirka 44 miljarder dollar till NFT-baserade smarta kontrakt på Ethereum blockchain förra året. Denna siffra ökade med mer än 40 000 % från 106 miljoner dollar 2020.

NFT Markets kylning

NFT-marknaderna verkar dock svalna av, eftersom antalet unika köpare har sjunkit till en lägsta nivå på tre månader.

Denna siffra har sjunkit till 50 827 den 28 februari, enligt CryptoSlam. Detta är en minskning med 47 % från det högsta i januari på 95 592.

“Minibjörnmarknaden” har också resulterat i en minskning med 40 % av försäljningsvolymen i februari från januaris nästan rekordstora 4,4 miljarder dollar. Den aktuella dagliga försäljningsvolymen är cirka 70 miljoner dollar, en minskning med 83 % från rekordet den 28 augusti på 427 miljoner dollar.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 6: Rockstar Games tillkännager officiellt arbete med spelet

GTA 6 börjar peka på nässpetsen GTA 6 är väl under utveckling, det är vad Rockstar Games just har meddelat utan att uttryckligen namnge det genom att officiellt meddela att de jobbar på nästa avsnitt i GTA-sagan och att studion var ivriga att berätta mer. Med GTAVs oöverträffade livslängd vet […]

Subscribe US Now