Ryssar äger gemensamt över 130 miljarder dollar i krypto, hävdar premiärminister Mishustin

admin

Mikhail Mishustin – Rysslands premiärminister – tror att den ryska befolkningen tillsammans innehar mer än 10 biljoner rubel ($130 miljarder) i kryptovalutor. Han antog att de flesta av dessa individer var från de yngre generationerna.

7% av ryssarna är HODLers

Förutom att vara i det globala rampljuset på grund av sin “särskilda militära operation” i Ukraina, skapar Ryssland också ofta rubrikerna i kryptovalutaområdet. Myndigheterna i det största landet till landmassa har varit övervägande emot bitcoin och altcoins tidigare. Tidigare i år föreslog Rysslands centralbank genomförandet av ett totalt kryptoförbud inom landets gränser.

Senare började många regeringstjänstemän dämpa sin ton. Vid ett tillfälle sa till och med president Vladimir Putin att han ser potential i sektorn, särskilt inom brytning av kryptovaluta, eftersom det kan ge Ryssland “vissa konkurrensfördelar”.

Det är också värt att notera att tillgångsklassen är en mycket spännande nisch för lokalbefolkningen. Flera rapporter avslöjade att det blev ett ännu mer föredraget investeringsinstrument efter att västvärlden infört förödande ekonomiska sanktioner mot Ryssland på grund av dess militära konflikt med Ukraina.

I ett nyligen framträdande hävdade landets premiärminister – Mikhail Mishustin – att invånarna äger digitala tillgångar för mer än 130 dollar. Enligt hans uppskattningar är det totala antalet HODLers cirka 10 miljoner, främst unga människor. Intressant nog representerar detta cirka 7% av Rysslands befolkning:

“Vi är väl medvetna om att vi har mer än 10 miljoner unga människor som hittills har öppnat kryptoplånböcker som de har överfört betydande summor pengar på, som överstiger 10 biljoner rubel.”

Som kommenterade Mishustins antagande var Jonny Tickle – en brittisk journalist som tidigare bodde i Moskva. Han sa att siffrorna inte är förvånande eftersom många ryssar fokuserade på bitcoin efter att rubeln sjönk förra månaden.

De tidigare uppskattningarna

I februari uppskattade Kreml att ryssarna tillsammans äger mer än 214 miljarder dollar i kryptovalutor. Siffran representerade cirka 12 % av det totala värdet av globala innehav av digitala tillgångar (vid den tiden). Dessutom hävdade regeringen att detta antal kan vara högre eftersom vissa handlare döljer sina kryptoaktiviteter.

Kort därefter ansåg Anton Siluanov – Rysslands finansminister – att siffran är betydligt överdriven. Enligt hans uppfattning har lokala investerare inte mer än 26 miljarder dollar i digitala tillgångar.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Forskare avslutar sekvenseringen av det mänskliga genomet: Så här kan blockchain passa (Op-Ed)

Human Genome Project startade 1990. År 2003, med 92 % av genomet sekvenserat, förklarades projektet avslutat. I år har tekniska framsteg slutat de övriga 8 %. Blockchain-tekniker som NFTs kan använda informationen från detta fantastiska projekt för att bygga nya, bättre biotekniska produkter för mänskligheten. Resultaten av den mänskliga DNA-forskningen […]

Subscribe US Now