Politiska sanktioner mot Ryssland och kryptomarknadens reaktion

admin

Västerländska och asiatiska ledare har avslöjat fler sanktioner mot Ryssland efter att dess styrkor invaderade Ukraina. Australien, Nya Zeeland, Taiwan, Europeiska unionen och Japan har alla slagit Moskva med nya embargon på fredagen och fördömt den militära aggressionen som utspelar sig i Ukraina.

Mitt i krisen uppmanade Ukraina västvärlden att förbjuda Ryssland från SWIFT, högsäkerhetsnätverket som påskyndar betalningar mellan cirka 11 000 finansinstitutioner i över 200 länder.

Tidigare i veckan frös Tyskland certifieringen av gasledningen Nord Stream 2 efter Moskvas agerande mot Ukraina.

Det återstår dock att se om dessa åtgärder verkligen kommer att skada Ryssland lika mycket som resten av de sanktioner som aviserats av världens ledare.

Listan över globala sanktioner mot Ryssland

Australien

Australiens ledare meddelade på fredagen att de skulle “börja införa ytterligare sanktioner mot oligarker, vars ekonomiska tyngd är av strategisk betydelse för Moskva och över 300 medlemmar av den ryska duman, deras parlament.”

På en presskonferens på fredagen tillade premiärminister Scott Morrison att Canberra “också arbetade med USA för att anpassa sig till deras ytterligare sanktioner över en natt mot viktiga vitryska individer och enheter som är delaktiga i aggressionen, så vi utökar dessa sanktioner till Vitryssland. ”

Nya Zeeland

Premiärminister Jacinda Ardern sa på fredagen att de skulle minska handeln med Ryssland och införa reseförbud mot ryska tjänstemän. Hon fortsatte att uppmana till en återgång till diplomatisk dialog för att lösa dödläget.

“Just här och nu måste vi vidta omedelbara åtgärder”, sa Ardern på en presskonferens i Wellington.

Dessutom förbjuder Nya Zeeland export av varor till den ryska militären och säkerhetsstyrkorna som svar på invasionen av Ukraina.

Taiwan

Taiwan meddelade att de skulle gå med i partiet för ekonomiska sanktioner mot Ryssland utan att avslöja vilka åtgärder som vägdes upp.

I ett uttalande sa utrikesministeriet på fredagen att det “kraftigt fördömer” Rysslands agerande.
Det är viktigt att notera att Taiwan är en global ledare inom tillverkning av halvledare.

Europeiska unionen

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och Frankrikes president Emmanuel Macron utfärdade nya sanktioner tidigt på fredagen och lovade att tillfoga “maximal inverkan på den ryska ekonomin och den politiska eliten”.

“Vi kommer att hålla Kreml ansvarigt,” sade von der Leyen. Hon tillade att dessa åtgärder kommer att inriktas på 70 % av den ryska banksektorn och viktiga statligt ägda företag och försökte göra det omöjligt för Ryssland att uppgradera sina oljeraffinaderier.

Japan

“Japan kommer att införa en rad sanktioner mot ryska finansinstitutioner, militära organisationer och individer som svar på invasionen av Ukraina”, meddelade premiärminister Fumio Kishida på fredagen.

Dessa åtgärder inkluderar “frysning av tillgångar för vissa ryska individer och finansiella institutioner samtidigt som exportförbud till ryska militära organisationer.”

Kishida tillade: “Som svar på den här situationen kommer vi att stärka våra sanktionsåtgärder i nära samarbete med G7 och resten av det internationella samfundet.”

Storbritannien

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson hävdade på torsdagseftermiddagen att “Förenade kungariket kommer att sanktionera 100 individer och enheter som en del av ytterligare sanktioner mot Ryssland.”

I sitt tal till parlamentet upprepade Johnson att målet var “att utesluta ryska banker från det brittiska finanssystemet.”

Dessa inkluderar frysningar av tillgångar på den ryska statsbanken VTB, efter sanktioneringen av fem ryska bankorganisationer på tisdagen.

Dessutom, sade Johnson, “ingenting är borta från bordet” när det gäller att stänga av Rysslands tillgång till SWIFT.

Förenta staterna

På torsdagen presenterade USA:s president Joe Biden en rad stränga sanktioner mot Ryssland, och sade att: “Putin valde detta krig.”

Dessa nya åtgärder kommer att inkludera “exportblockeringar på teknik”, en kritisk vinkel i Bidens synsätt som han sa, “skulle allvarligt begränsa Rysslands förmåga att främja sin militära och rymdsektor.”

Vita huset tillade i ett uttalande, “dessa inkluderar Ryssland-omfattande restriktioner för halvledare, telekommunikation, krypteringssäkerhet, lasrar, sensorer, navigering, flygelektronik och maritim teknik.”

För att lägga till dessa sanktioner sa amerikanska myndigheter också att de skulle stänga av 13 större statligt ägda företag från att samla in pengar i USA; dessa inkluderar energijätten Gazprom och Sberbank, Rysslands största finansinstitut.

Oavsett vad som händer under de närmaste dagarna förväntas fler sanktioner från världens ledare.

Effekterna på kryptomarknaden

Under timmarna efter att Ryssland fortsatte med sin “särskilda militära operation” blev hela kryptovalutamarknaden röd. Bitcoin, till exempel, sjönk med cirka 5 000 $ till ett månatligt lägsta värde på drygt 34 ​​000 $.

Altcoins led ännu mer med tvåsiffriga prisförluster. Men när USA:s president Joe Biden sa att landet inte har några avsikter att engagera sig direkt i kriget vände tidvattnet.

Bitcoin återhämtade alla förluster nästan omedelbart och ligger för närvarande nära $40 000. Hela börsvärdet lade till över 150 miljarder dollar och ligger över 1,7 biljoner dollar eftersom de flesta altcoins också gick på offensiven.

BTCUSD.  Källa: TradingViewBTCUSD. Källa: TradingView SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Free $100 (Exklusivt): Använd denna länk för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Säkerhetskontraktsbonusar träffar GTA Online

Att öka anseendet och kundbasen för din byrå i Grand Theft Auto Online är på modet sedan lanseringen av The Contract, och denna vecka har det ytterligare fördelar att slipa några säkerhetskontrakt. Som alltid finns det fler bonusar som erbjuds och de åtföljs av vissa rabatter också. Den här veckans […]

Subscribe US Now