Över 300 miljoner dollar likviderades när Bitcoin-priset fick sin högsta dagliga ökning sedan februari 2021

admin

De ökade prisfluktuationerna på hela kryptomarknaden resulterade i likvidationer till ett värde av över 300 miljoner dollar. Bitcoins prisstegring på 15 %, för en, blev den största på över ett år.

Den “särskilda militära operationen” som inleddes av Rysslands president Vladimir Putin mot dess västra granne orsakade massiva störningar på finansmarknaderna förra veckan. Bitcoin, som är en mycket volatil och frimarknadstillgång, dumpades med cirka 5 000 $ på en dag till ett månatligt lägsta värde på drygt 34 ​​000 $. Kryptovalutan återhämtade sig dock lika snabbt dagen efter som inget annat land ville vara direkt involverat i det pågående kriget mellan de två före detta sovjetstaterna. Detta ledde till en konsolideringsperiod för BTC eftersom tillgången låg kvar runt 38 000 $ under några dagar. Men i går förändrades situationen. BTC gick en tår från sin ovan nämnda nivå, bröt över $40 000 och fortsatte att klättra till en 12-dagars högsta på drygt $44 000. Genom att stiga med mer än 15 % på en dag noterade bitcoin sin mest betydande dagliga prisökning sedan februari 2021, då den pumpade med nästan 20 %. De flesta altcoins har gett ännu mer betydande vinster, vilket lett till ett stort antal likvidationer. Enligt data från Coinglass har mer än 60 000 handlare förstörts under det senaste dygnet, och de totala likvidationerna är över 300 miljoner dollar. Den enskilt största likvidationsordern (värd över 11 miljoner USD) skedde på Binance och involverade faktiskt THETA, som ökade med mer än 20 % på en dag.

BTCUSD.  Källa: TradingViewBTCUSD. Källa: TradingView SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Free $100 (Exklusivt): Använd denna länk för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Det nya Windows 11 kommer inte att vara kompatibelt med de datorer som inte har TPM 2.0-chippet

Microsofts nya operativsystem, Windows 11, är på väg att se ljuset. Medan de väntar till efter sommaren kan användare testa några redan tillgängliga testversioner. En av styrkorna med den nya versionen av operativsystemet är säkerheten och det speciella chip som de flesta nya datorer har, kallat TPM. Om vår dator […]

Subscribe US Now