Nigerianska centralbanken sanktionerar banker för att möjliggöra kryptoöverföringar

admin

Sanktionerna är en del av CBN:s ansträngningar att motverka användning av kryptovaluta och att bestämt etablera kommersiella restriktioner för handel med kryptovalutor.

Centralbanken i Nigeria (CBN) har straffat tre affärsbanker i landet för att de inte har följt ett direktiv från förordningen som förbjuder konsumenter att handla i kryptovalutor.

CBN:s sanktioner

Enligt den senaste Bloomberg-rapporten bötfälldes de finansiella institutionerna för att ha brutit mot en handelsrestriktion för kryptovaluta som togs ut för ett år sedan. CBN bötfällde Stanbic IBTC Bank, som råkar vara den inhemska enheten för Standard Bank Group Ltd., på 500 miljoner naira för två konton som påstås ha använts för kryptotransaktioner.

Anmälan till Nigerian Exchange Ltd hävdade att landets största långivare Access Bank Plc ålades en straffavgift på 100 miljoner naira för underlåtenhet att avsluta användarens kryptokonton. United Bank for Africa (UBA) ådrog sig ett straff på 100 miljoner naira för digitala valutatransaktioner av en kund. Fidelity Bank Plc, den fullfjädrade affärsbanken, fick å andra sidan böter på 14,3 miljoner naira.

Verkställande direktör Wole Adeniyi avslöjade att Stanbic IBTC följde centralbanksförordningen, men de sanktionerade transaktionerna kan ha passerat dess system oupptäckta. Adeniyi sa också att centralbanken kunde identifiera de relevanta transaktionerna på grund av “avancerad förmåga” som inte ens långivare i landet har tillgång till. Plattformen har uppmanat centralbanken att dela tekniken. Exec spekulerade:

“Det verkar inte som att de kommer att ha en återbetalning, men de delar nu intelligens med oss ​​för att kunna avskräcka kunder.”

Kryptoklimat i Nigeria

Nigeria är inte särskilt kryptovänligt land. Men det västafrikanska landet är hem för den största volymen kryptovalutatransaktioner utanför USA. Kontinentens folkrikaste land står också för den största andelen detaljhandelsanvändare som utför transaktioner under $10 000, enligt blockchain-underrättelseplattformen Chainalysis.

I februari förra året hade CBN släppt en order om att stänga konton för innehavare som är involverade i transaktioner i eller driver kryptovalutabörser. Apex-banken hade skickat cirkuläret till de inhemska finansinstituten och varnat för stränga regulatoriska sanktioner om de inte följer dem.

Åtta månader efter förbudet hade Nigerias finansiella tillsynsmyndighet – Securities and Exchange Commission – meddelat att de skulle inrätta en forskningsenhet som en del av sitt försök att reglera branschen.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Rockstar talar om GTA Online Ban Bug

Övergången till en ny generation av konsoler har alltid sin del av utmaningar och problem som dyker upp under månaderna efter lanseringen. Grand Theft Auto 5 och Online lanserades nyligen på Xbox Series X|S och PlayStation 5, och är inget undantag – spelare har fått oförklarliga förbudsmeddelanden och Rockstar hörde […]

Subscribe US Now