Lionel Messi undertecknar ett avtal på $20 miljoner för att bli Socios globala ambassadör

admin

Lionel Messi, som av många anses vara den mest framgångsrika fotbollsspelaren någonsin, är den senaste världskända personligheten som kliver in i det heta fältet av fantokens. PSG-megastjärnan har samarbetat med kryptofans-tokenfirman – Socios.

Global ambassadör som en ny titel för superstjärnor

Den argentinske forwarden Lionel Messi har skrivit på ett kontrakt värt över 20 miljoner dollar med det digitala fantokenföretaget Socios.com, rapporterat av Reuter, för att ha representerat företaget som dess globala ambassadör. Det treåriga avtalet inkluderar dock inga former av kryptovalutatransaktioner.

Nyheten kom efter att David Beckham och Naomi Osaka, den fyrafaldiga Grand Slam-mästaren, gick med i DigitalBits respektive FTX som globala ambassadörer, som tidigare behandlats av CryptoPotato.

Socios pressmeddelande avslöjade att Messi, vars överföring från Barcelona till Paris St Germain i augusti inkluderade en kryptovalutabetalning som en signeringsbonus, kommer att vara “involverad i en reklam- och marknadsföringskampanj för Socios i upptakten till Qatar World Cup, vilket börjar i november.”

Företaget, som har samarbetat med mer än 130 fotbollsklubbar och ligor för fantokens, presenterade stjärnan som sin första globala ambassadör i en tweet och ändrade sin Twitter-bio till “Lionel Messi Godkänd.”

Messi sa i ett uttalande att han var stolt över att gå med i Socios uppdrag och hjälpte till att skapa en mer uppkopplad och givande framtid för globala fans.

The Rise of Fan Tokens

Sportklubbar utfärdar fantokens, vilket gör att innehavare (vanligtvis fans) kan rösta över vissa listade beslut som dikteras av laget. Uppfattas av många klubbar som en ny inkomstström, fantokens existerar som ett nytt sätt att integrera kryptovaluta med sport.

Trots det växande intresset för sådana tillgångar har Socios fått kritik på sistone. Företagets relation med kryptovalutaprojektet Chiliz (CHZ) orsakade kontrovers, eftersom användare måste använda CHZ-tokens i utbyte mot alla fanmynt som listats på plattformen.

Tidigare denna månad anklagades grundaren av Socios, Alexandre Dreyfus, för prismanipulation, eftersom han misslyckades med att betala rådgivare i CHZ för att de bibehöll priset som inte rasade av högt säljtryck.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Är GTA Online gratis?

Grand Theft Auto Online är ett av de mest ständigt populära multiplayer-spelen på marknaden just nu, och även efter år och år på toppen visar det inga tecken på att sakta ner. Spelet har genomgått många viktiga förändringar under sin livslängd, och att vara en sådan hit ledde till att […]

Subscribe US Now