Kvantdatorer är inte ett hot mot Bitcoin: MIT Review

admin

Sankar Das Sarma – en fysiker från University of Maryland – skrev nyligen utförligt om varför kvantberäkningens möjligheter är överhypade för tillfället. Specifikt förtydligar han att kvantberäkningen inte har utvecklats i närheten av det stadium som krävs för att bryta den publika nyckelkryptografin som används i populära teknologier idag – som Bitcoin.

En lång väg att gå för Quantum Computing

Som skrivet i en opinionsartikel för Technology Review, föreslår Sarma att “Quantum Computing” har blivit det näst mest överhypade modeordet bredvid “Artificiell intelligens”. Men trots de betydande investeringarna i kvantforskning och utveckling från stora institutioner som Alphabet, Amazon och Microsoft, är det osannolikt att de kommer att kunna producera något användbart någon gång snart.

“Etablerade applikationer för kvantdatorer finns”, säger Sarma. Till exempel finns det en teoretisk tillämpning av Quantum computing för att hitta primfaktorerna för stora tal exponentiellt snabbare än befintliga system. Detta, förklarar han, är kärnan i att bryta RSA-baserad kryptografi som ofta används för både e-post- och kryptovalutatransaktioner.

Som sådan har nationella regeringar överallt ägnat stor uppmärksamhet och finansiering åt kvantberäkningar. Det som kan begreppsliggöras i teorin är dock inte alltid lätt inbyggt i praktiken.

“De mest avancerade kvantdatorerna idag har dussintals dekoherande (eller “bullriga”) fysiska qubits,” sa professorn. Dessa qubits används främst för en process som kallas “quantum error correction”, som kompenserar för det faktum att kvanttillstånd snabbt försvinner.

Men en dator som faktiskt skulle kunna knäcka RSA skulle kräva många miljoner eller till och med miljarder qubits. Endast tiotusentals skulle användas för riktiga beräkningar, medan resten skulle användas för felkorrigering.

Medan Sarma idag kallar qubit-system för en “vetenskaplig bedrift” kan de ännu inte lösa ett problem “som någon bryr sig om.”

“Det liknar att försöka göra dagens bästa smartphones med vakuumrör från tidigt 1900-tal… Det som saknas är genombrottet för integrerade kretsar och processorer som leder till smartphones.”

Bitcoins offentliga nyckelkryptering

De flesta kryptovalutor använder idag offentliga nycklar som “kryptoadresser” dit vilken extern part som helst kan skicka sina digitala tillgångar. Men för att skicka en transaktion från den adressen måste man känna till den privata nyckel från vilken den offentliga nyckeln härleddes.

Även om en privat nyckel lätt kan identifiera en offentlig nyckel som den är kompatibel med, är det för närvarande omöjligt att dechiffrera en privat nyckel bara genom att känna till någons publika nyckel ensam.

Ändå är inte alla noga med att förvara sina privata nycklar säkert. En hacker lyckades stjäla 600 miljoner dollar i pengar från Ronin-nätverket den här veckan genom att säkra de privata nycklarna som tillhör 5 av 9 validatornoder på nätverket.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Snoop Dogg ska diskutera Cardanos ekosystem med Charles Hoskinson

När det nya kvarteret rullar in i full fart kommer Charles Hoskinson – grundaren av Cardano – och Snoop Dogg, som inte behöver någon introduktion, diskutera Cardanos ekosystem om några dagar. Charles Hoskinson kommer att träffa Snoop Dogg för att prata om Cardanos ekosystem på Cardano360 den 5 april. Detta […]

Subscribe US Now