Kontroversiell fildelningsplattform LimeWire återlanseras som NFT Marketplace

admin

LimeWire var ett av många P2P-fildelningsföretag som tidigare hade drivit ut olaglig nedladdning av musik till massorna innan de stängde sin verksamhet 2011 efter långa domstolsstrider. Men den nu nedlagda sajten kommer att göra comeback i år som en musikfokuserad NFT-marknadsplats.

LimeWires comeback

De nya ägarna av den nedlagda LimeWire har avslöjat att den kommer att relanseras som en NFT-marknadsplats. Fokus kommer till en början att ligga på musik och relaterade samlarföremål. Förra året hade de österrikiska bröderna Julian och Paul Zehetmayr köpt LimeWires immateriella rättigheter och andra tillgångar.

Den omstartade versionen kommer att tillåta användare att köpa och byta begränsade upplagor, outgivna demos, digitala varor, bland andra sällsynta föremål.

Återställandet av LimeWire finansierades helt av Zehetmayrs efter att ha sålt tidigare satsningar. Duon planerar att säkra ytterligare kapital genom lanseringen av en LimeWire-token (LMWR) som en del av sin färdplan. Inledningsvis kommer tokens att säljas till ett fåtal utvalda strategiska partners precis innan en offentlig försäljning senare. Tokeninnehavarna kommer att kunna göra ändringar i LimeWires policyer och välja artister som ska presenteras i dess musiklistor.

Under den nya ledningen kommer LimeWire att debutera i maj i år. Efter debuten och den offentliga token-försäljningen, syftar plattformen till att styra mot sin officiella lansering i filmbranschen.

Julian Zehetmayr citerades och sa:

“Problemet med NFT-marknaden är att de flesta plattformar är decentraliserade. Om du tittar på bitcoin gör alla utbyten det enkelt att köpa, handla och sälja bitcoin. Det finns ingen som gör samma sak i NFT-utrymmet. Vi har detta fantastiska mainstream-märke som alla är nostalgiska över. Vi trodde att vi också behövde bygga en riktig vanlig användarupplevelse.”

En kort historia

Långt innan prenumerationsbaserade streamingtjänster som Spotify och Netflix var LimeWire, tillsammans med andra populära peer-to-peer fildelningstjänster, den enda tillflykten för många individer i nästan ett decennium. LimeWire grundades 2000 men nådde sin topp först efter ett par år. Det hade stor nytta av Napsters bortgång på grund av flera rättegångar om brott mot upphovsrätten.

Även när LimeWires föregångare tvingades lägga ner verksamheten. Fildelningssidan fortsatte att fungera i flera år. Det var inte förrän 2006 som det började bli problem för plattformen. Det tvingades stänga butiken efter att en domstol i New York dömt till förmån för skivbolagen Arista Records och RIAA (Recording Industry Association of America).

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5 och GTA Online PS5 och Xbox Series X|S: Förbeställningar och förnedladdningar är tillgängliga

GTA 5 och GTA Online Next-Gen förbeställningar är ÖPPNA Medan GTA 5 och GTA Online Remasters kommer att finnas tillgängliga om några dagar på PS5 och Xbox Series X|S, den 15 mars, lanserar Rockstar Games förbeställningar idag för de nya versionerna av deras flaggskeppsspel som upptar fronten på scenen i […]

Subscribe US Now