Japanska kryptoutbyten för att påskynda myntlistor för att hänga med

admin

Draget för att förenkla noteringsprocessen är en del av en bredare insats för att öka antalet digitala tillgångar som kan handlas i landet.

Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) planerar att släppa en “grön lista” med 18 populära kryptotillgångar före slutet av denna månad, enligt rapporter. Gruppen består av 31 börser i landet.

Den gröna listan, som inkluderar tokens med hög volym som Bitcoin, Ethereum, XRP och Litecoin, syftar till att låta dem undvika den mödosamma screeningprocessen som digitala tillgångar måste gå igenom för att bli noterade för handel i Japan.

Utomlands börser föredragna

Listningsprocessen är mycket lättare i andra länder. Coinbase hade till exempel 139 kryptovalutor listade för handel i slutet av 2021. Som jämförelse har börser i Japan endast 40 tokens listade mellan sig totalt.

Rapporten tillade att kryptovalutan värd 9,8 miljarder dollar som innehas av japanska börskunder i januari också var en bråkdel av de 278 miljarder dollar som innehas av Coinbase-kunder.

Japan förlorar eftersom många handlare går till börser utanför dess kuster med hundratals listor som Binance. Genki Oda, vice ordförande för JVCEA, kommenterade:

“Bara en handfull kryptobörser är lönsamma eftersom det tog så lång tid att få kryptovalutor godkända. Användare strömmade också till utländska börser. Målet är att eliminera tiden det tar att lista en token och föra branschen närmare globala standarder.”

Tröga tokengodkännanden har varit ett stort hinder för antagande och handel med kryptovalutor i Japan. Varje registrerad börs måste genomgå en lång screeningprocess, även för mycket omsatta tokens. Mer än 80 ansökningar väntade fortfarande på att bli godkända i slutet av förra året.

Enligt en JVCEA-tjänsteman kommer den nya åtgärden att frigöra föreningen för att godkänna nya kryptovalutor, initiala mynterbjudanden (ICO) och initiala utbyteserbjudanden (IEOs).

Coincheck IPO

Den 22 mars rapporterade CryptoPotato att den japanska börsen Coincheck tillkännagav planer på att offentliggöras i USA. Börsintroduktionen kommer att ske via ett förvärvsföretag för särskilda ändamål (SPAC) genom ett partnerskap med företaget Thunder Bridge Capital Partners.

Tidigare denna månad försäkrade Japan att dess utbyten skulle följa alla sanktioner mot Ryssland.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Free $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

WhatsApp kommer att tillåta anslutning till upp till fyra enheter samtidigt

Alternativet att ha WhatsApp öppet på mer än en enhet åt gången kommer snart att finnas tillgängligt. Hittills har användare kunnat koppla upp sig till tjänsten via mobil och dator samtidigt, men snart kommer det att vara möjligt att öppna samma session på upp till fyra enheter samtidigt och samtalen […]

Subscribe US Now