Jamie Dimon berömmer Blockchain och decentraliserad finans

admin

Jamie Dimon – VD för JP Morgan Chase – visade starkt stöd för decentraliserad finans- och blockkedjeteknologi i ett nyligen brev till aktieägarna. Hans nya tag verkar vara 180 från hans tidigare tag på krypto, och mer i linje med hans företags.

Blockchain och Defi är “riktiga”

Brevet, som utfärdades i går, diskuterade en rad ämnen som det geopolitiska klimatet, makroekonomiska förhållanden, det föränderliga konkurrenslandskapet och företagsinvesteringar. När han täcker det senare noterar Dimon att JP Morgan har investerat i att modernisera verksamheten under de senaste fem åren, för att “konkurrera med både banker och fintechföretag”.

Bland dess nya innovationer är JPM-mynt – ett stabilt mynt med stöd av US-dollar designat för användning av stora företag redan 2019. Det erbjuder banken både “kontovalidering” och “programmerbara betalningar”.

Stablecoin handlas på blockkedjan LIINK – lanserad 2017 – som hittills används av över 400 finansiella institutioner.

“Decentraliserad finans och blockchain är verkliga, nya tekniker som kan distribueras på både offentligt och privat sätt, tillstånd eller inte,” skrev Dimon. “JPMorgan Chase ligger i framkant av denna innovation.”

Faktum är att intresset för icke-tillståndslösa och till och med icke-finansiella blockkedjor växer. United States Government Accountability Office släppte en bedömning förra månaden som täcker för- och nackdelar med blockchain-användning i läkemedelsförsörjningskedjor och för att utfärda digitala ID.

På samma sätt tror JP Morgans VD att det finns “många användningsområden där en blockchain kan ersätta eller förbättra kontrakt, dataägande och andra förbättringar.” Som sagt, det finns fortfarande några användningsfall där det för närvarande är för dyrt eller för långsamt för att distribueras.

Dimon medger också att konkurrensen från fintech “intensiveras” och bidrar till bankernas minskande roll i det globala finansiella systemet.

Inget omnämnande av Bitcoin

Trots optimism om blockchain nämnde Dimon inte Bitcoin uttryckligen, vilket han aldrig har haft entusiasm för. Han har hänvisat till tillgången som “värdelös”, och till och med uppmanat investerare att hålla sig borta från den.

VD:n erkände dock i oktober förra året att några av hans klienter inte håller med honom. Som sådan har han sagt att han skulle vara villig att tillhandahålla investeringsalternativ för Bitcoin-älskare som hans företag betjänar.

För två månader sedan erbjöd banken en “långsiktig” Bitcoin-prisförutsägelse så hög som $150 000.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Red Dead Online: Prime Gaming-bonusar, erbjudanden och förmåner i april 2022

Red Dead Online: SPECIAL TELEGRAM uppdragsmånad fram till 2 april 2022 Den här månaden på Red Dead Online, tyvärr fortfarande inga uppdateringar planerade, och Rockstar Games ger oss en ny speciell månad med bonusar för april, inklusive tredubbla belöningar i telegramuppdragen Hard Business och fördubblade intäkter i Call to Arms […]

Subscribe US Now