Jamaica introducerar sitt CBDC för att stödja dem som är ekonomiskt utestängda

admin

Jamaicas centralbank fördubblade sina planer på att designa en digital version av sin nationella valuta. Institutionen hävdade att den finansiella produkten kommer att gynna en betydande andel av de invånare som inte har tillgång till grundläggande monetära tjänster.

Jamaicas CBDC för att hjälpa lokalbefolkningen

Jamaica är ännu en nation som strävar efter lanseringen av en digital centralbanksvaluta. I februari i år meddelade centralbanken att allt var klart för lanseringen av produkten. Institutionen valde till och med ett namn för sitt CBDC – Jam-Dex.

I en intervju nyligen förklarade kommitténs ordförande och vice guvernör för Bank of Jamaica – Natalie Haynes – att syftet med den kommande digitala valutan är att hjälpa de jamaicaner som är ekonomiskt utestängda från det monetära nätverket:

“Vi har fortfarande en stor procent av befolkningen som står utanför det formella finansiella systemet, de finansiellt inkluderade.”

Chefen beskrev vidare att lanseringen av Jam-Dex syftar till att digitalt omvandla hela önationens ekonomi.

Enligt hennes uppfattning kommer den finansiella produkten att tilltala dem som är angelägna om att använda elektroniska betalningsmetoder som kredit- och betalkort. Majoriteten av dessa människor hade också funnit att användningen av kontanter var “belastande eller i vissa fall – farlig”, tillade Haynes.

Därefter avslöjade hon att Bank of Jamaica kommer att genomföra ytterligare tester på sin CBDC under april för att säkerställa flytande transaktioner. Viceguvernören väckte förhoppningar om att alla frågor kommer att lösas under de kommande fyra veckorna, medan Jam-Dex bör introduceras till det breda samhället under de kommande månaderna.

CBDCs i Karibiska regionen

När den är fullbordad kommer den jamaicanska digitala valutan att bli det tredje sådana projektet i Karibiska havet. Bahamas lanserade sin Sand Dollar 2020, medan DCash (introducerades 2021) är CBDC för följande länder: Antigua och Barbuda, Grenada, St Kitts och Nevis, Saint Lucia och Saint Vincent och Grenadinerna.

Tidigare denna månad sa den jamaicanska regeringen att den kommer att sprida medvetenhet och stärka anställningen av Jam-Dex genom att släppa $16 (motsvarande 2500 jamaicanska dollar) till de första 100 000 medborgarna som satte upp CBDC-plånböcker efter den 1 april.

Dr. Nigel Clarke – finansminister – sa att initiativets huvudmål är att uppmuntra lokalbefolkningen att använda produkten som ett alternativ för att genomföra transaktioner. Han tillade att regeringen strävar efter att uppmuntra företag att skapa plånböcker och införliva Jam-Dex i sin dagliga verksamhet. Ju fler barer, butiker och försäljare accepterar CBDC, desto mer utbredd kommer användningen att bli, antog Clarke.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5 kommer att finnas tillgänglig den 12 april i fysisk version på PS5 och Xbox Series X

Tillgänglig sedan 15 mars i digital version, GTA 5 kommer att finnas tillgänglig om några dagar, den 12 april i fysisk version på vår PS5 och Xbox Series X. Som en påminnelse, denna nya version av spelet ger en grafisk förbättring av GTA 5, men även till GTA Online som […]

Subscribe US Now